شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

مردن یا ماندن


مردن یا ماندن
ما همیشه مجبور به انتخاب هستیم حتی در رژیم غذایی. اگر بخواهیم سالم بمانیم باید خود را تسلیم رژیم‌های بی‌رنگ و لعاب كنیم وگرنه با خوردن غذاهای لذیذ و خوشمزه باید فاتحه‌مان را بخوانیم كه طبق اسناد معتبر پزشكی كسانی كه تغذیه سالم ندارند، عمرشان كوتاه‌تر است. اما واقعاً مگر می‌شود باقالی پلوی چرب و چیل را با نوع رژیمی آن كه چنان خشك است كه با یك پارچ آب هم از گلو پایین نمی‌رود، مقایسه كرد. فرق بین مرغ سوخاری و آب پز هم چنان فاحش است كه از همان نگاه اول می‌توان تشخیص داد. واقعاً حیف كه هر چه لذیذ است قاتل جان است. بعد از غذاهای چرب حالا نوبت به سوسیس و كالباس رسیده كه مورد تهاجم نظرات انتقادآمیز متخصصان علوم تغذیه قرار بگیرد. سوسیس و كالباس كه از مدت‌ها پیش جزء لذیذترین و محبوب‌ترین فرآورده‌های پروتئینی به حساب می‌آید و اخیراً نیز به جزء حذف نشدنی رژیم‌های غذایی بدل شده، مهم‌ترین عامل پدیدآورنده چاقی در میان مصرف كنندگان فست فود نام گرفته است. این دو فرآورده پروتئینی به تنهایی باعث هیچ گونه بیماری صعب العلاجی نمی‌شوند ولی با تحریك مركز سیری در مغز فرد را از وزن طبیعی و نرمال خارج می‌سازد. ماریسا پرینی رئیس مركز تحقیقات تغذیه‌ای دانشگاه میلان می‌گوید: در تمامی فرآورده‌های غذایی نظیر انواع كنسروها، سوپ‌ها و همبرگرهای آماده افزودنی مجاز خوراكی یافت می‌شود كه نه تنها خطرناك نیستند كه باعث بهبود طعم و مزه غذا نیز می‌شود. در سوسیس و كالباس نیز همین گونه است با یك تفاوت خیلی بزرگ. گلوتامات سدیم موجود در سوسیس و كالباس، افزودنی مجازی كه بیشترین سهم علاقه به خوردن این دو فرآورده گوشتی را دارد، با افزایش اسید گلوتامیك در خون و مغز و با تحریك مركز سیری در هیپوتالاموس مغز (تشكیل یك سیكل معیوب) منجر به افزایش اشتها می‌شود. اسید گلوتامیك نوعی اسید آمینه است كه به عنوان نوروترنس میتر (پیام آور شیمیایی) از نورون‌های مغز عمل كرده و با تحریك مركز كنترل اشتها در مغز باعث پرخوری می‌شود. مطالعات جدید نشان می‌دهد مهار كردن اثر گلوتامات سدیم نقش فوق العاده‌ای در كاهش وزن ایفا می‌كند بنابراین می‌توان حتی بدون تغییر در رژیم غذایی فقط با كاهش مصرف این دو ماده غذایی خوشمزه و وسوسه انگیز به وزن دلخواه رسید.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید