یکشنبه, ۱۸ آذر, ۱۴۰۳ / 8 December, 2024
مجله ویستا
ضیافت مهر
●دعا روز سوّم ماه مبارك رمضان
اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ والتّنَبیهَ و باعِدْنی فیهِ من السّفاههٔ والتّمْویهِ واجْعَل لی نصیباً مِنْ كلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِكَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ.
خدایا در این روز، مرا هوش وخودآگاه روز كن و در این روز، مرا از نادان و گمراه دور گردان و نصیبی از هر خیر كه در این روز فرود می آورد، عطا فرما. به حقّ جود و كرمت ای بخشنده ترین بخشندگان.
●یك حكم شرعی
پرسش: اگر روزه دار باشم و مادرم مرا وادار به خوردن غذا یا نوشیدن كند، آیا روزه ام باطل میشود؟
پاسخ: خوردن و آشامیدن، روزه را باطل میكند، هر چند بر اثر درخواست و اصرار شخص دیگری باشد. مقام معظم رهبری
●یك حكایت
باری گوسفندان غارتی با گوسفندان كوفه مخلوط شد. یكی از زاهدان از خوردن گوشت خودداری كرد و پرسید: میش چند سال عمر كند؟ گفتند: هفت سال. و او هفت سال از گوشت خوردن خودداری كرد. كشكول شیخ بهایی
●یك سخن
زدودن شكاف فقر و غنا، هنر رمضان
وجود فاصله عمیق میان فقر و غنا، همواره دغدغه بزرگان و رهبران دینی بوده است و زدودن این شكاف از سطوح و لایه های جامعه اسلامی، عمق حركتهای بنیادین و ریشه ای آنان به شمار می رفته است. حجم عظیم توصیه ها و راهكارهای ارائه شده از سوی امامان معصوم علیهم السلام در مسیر پیراستنِ غبار ظلم و نابرابری از چهره امت اسلام، حكایتگرِ این اهتمام از سوی پایه گذاران تئوری اسلام اصیل و ناب است.
هر گونه حركت و تصمیمی در عرصه مسائل فردی و اجتماعی كه با نابرابری و بی عدالتی همراه باشد، از نگاه دین محكوم به فنا و شكست است. و وظیفه اساسی و راهبردی حاكمان در جوامع اسلامی، توسعه و گسترش عدالت در تمامی لایه های اجتماعی، و زدودن فقر و محرومیت از چهره مردم است.
اگر علی علیه السلام به عنوان پرچمدار عدالت راستین، گرفتن دانه ای از دهان مورچه ای را به قیمت داشتن حكومتی به گستره تمام زمین و آسمان، برنمی تابد، برای فرهنگ سازی این اصل مترقی در میان امم اسلامی و بلكه آزاد مردان جهان است، چرا كه ظلم و بی عدالتی با تمامی گونه هایش و از سوی هر فرد و مقام، غیر قابل پذیرش، و مطرود است.
وجود فقر و بروز جلوه های محرومیت در میان امت اسلامی، گویای عدم توجه بایسته به همین اصل راهبردی است. و هنر رمضان در این است كه با قامتی رسا و زبانی گویا بر این اصل پیشرفته تكیه كرده و زدودن شكاف میان غنی و فقیر را شعار خویش قرار داده است.
ببینیم صادق آل محمد (ع) حكمت روزه را چه بیان می كند: حكمت روزه آنست كه مرز میان غنی و فقیر را بردارد زیرا ثروتمند، رنج گرسنگی را درك نمی كند تا بر فقیر ترحم كند و او هر چه اراده كند برای خویش فراهم می سازد. از این رو؛ خدای متعال خواست تساوی و برابری میان خلق خویش برقرار كند و از رهگذر روزه، ثروتمند رنج گرسنگی و درد را بچشد، شاید كه بر ضعیف دل بسوزاند و بر گرسنه ترحم نماید .
چشیدن درد فقر و محرومیت و یا تحمل گرسنگی و تشنگی _ و لو به مدت سی روز _ اگر با تمامی اصول و آداب آن صورت پذیرد_ نه آنكه سفره های رنگین و غذاهای متنوع در سحرگاهان و شامگاهان، زینت بخش بزم روزه داران گردد _ ره آوردی بزرگ برای توزیع ثروت و سرمایه میان قاطبه امت است تا فاصله و شكاف میان وضع موجود و مطلوب به حداقل برسد و فقرا و مستمندان نَفَسی تازه كنند.
علی اصغر عطاران طوسی
منبع : خبرگزاری ایسنا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست