چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

انگور


انگور
انگور میوه‌ای است بهشتی كه شامل ویتامین‌های آ، ب و ث و مقداری منیزیم، كلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و آلبومین است.
امروزه در طب درمان‌های طبیعی از رژیم‌های مختلف انگور استفاده می‌كنند. همچنین این میوه را برای درمان بیماری‌های یبوست، عوارض روماتیسم، كم‌خونی و حتی پیشگیری از سرطان سودمند می‌دانند.
انگور هم لاغركننده است و هم چاق‌كننده، بدین‌گونه كه اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل كنید لاغركننده است و اگر آن را همراه با غذا میل كنید، چاق‌كننده است. توجه داشته باشید وقتی انگور می‌خورید، بعد از آن آب سرد ننوشید، میوه‌های خشك مانند برگه هلو و غیره را هم با انگور و آب میل نكنید زیرا دچار دل‌درد می‌شوید.
یكی از خواص انگور، صاف‌كننده و مولد خون‌بودن آن است. انگور قند خون را نیز تنظیم می‌كند. به‌علاوه انگور قرمز برای تصفیه خون و خون‌سازی از انگور سبز بهتر است، البته افرادی كه قند خون پایین دارند، می‌توانند از انگور بهره زیادی ببرند، بنابراین سعی كنید همیشه انگور داشته باشید و چند بار در روز از آن میل كنید.
انگور به عنوان یكی از میوه‌های ضدسرطان شناخته شده است و این به‌خاطر خواص ضدعفونی‌كنندگی آن است. افرادی كه در دوره نقاهت یك بیماری هستند یا ضعف عمومی بدن دارند و در نتیجه قدرت دفاعی بدن آنها كم شده خوب است از انگور، هویج، سیب و هلو به مقدار زیادی استفاده كنند.
انگور در كنترل فشارخون هم موثر است. سیب و انگور هر دو میوه‌هایی هستند كه افراد مبتلا به ناراحتی‌های قلب و اعصاب می‌توانند آب آن را نیز در طی روز بنوشند.
انگور برای سلامتی قلب، ریه و كلیه مفید است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر بوده و برای مبتلایان به اوره بالای خون مناسب و سازگار است. این نكته را هم بدانید یبوست كه عوارض آن بی‌اشتهایی، نفخ، سردرد، تشنگی مفرط و بدبویی‌ دهان است با خوردن آب انگور تازه برطرف می‌شود.
خود انگور در درمان یبوست و التهاب معده و روده‌ها و شیره انگور خاصیت ملین دارد. برگ آن مقوی و دم‌كرده آن مدر است. آبغوره‌اش در رفع تورم مخاط لثه و دهان و سركه حاصل از تخمیر دانه انگور در تسكین خارش پوست و جلوگیری از خونریزی‌ها به‌كار می‌رود و دانه‌های خشك آن خستگی را رفع و حالت انبساط به‌وجود می‌آورد. در همه حال انگور و برگ و شیره و دانه‌های خشك‌شده و دانه‌های نارس (غوره) و دانه تخمیر شده (سركه) مصرف غذایی دارند.
ـ كشمش: كشمش تقویت‌كننده بدن است و اگر آن را مانند چای دم كنید و بنوشید، برای نرم‌كردن سینه و درد گلو مفید است.
ـ غوره: غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی‌كننده بدن نیز هست. همچنین اگر با سالاد میل شود برای لاغركردن سودمند است. سعی كنید غوره خالی را نخورید چون روی معده اثر سوء می‌گذارد. همچنین خانم‌های باردار از خوردن غوره زیاد خودداری كنند، چون غوره مدر است. آب غوره هم برای درمان چاقی مفرط مفید است.
● خواص طبی برگ مو
دم‌كرده برگ‌های جوان مو اسهال را برطرف می‌كند.
استفراغ را برطرف می‌كند.
در رفع اختلالات گردش خون مربوط به دوره بلوغ و یائسگی موثر است.
هنگامی كه پوست صورت قرمز می‌شود و ملتهب است، خوردن دم‌كرده آن اثر مفید دارد.
گرد برگ‌های جوان و خشك‌شده مو، اثر خوبی در رفع خونریزی بینی دارد.
برای برطرف كردن سرمازدگی دست و پا جوشانده برگ مو را تهیه كرده و دست و پا را به مدت ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید.
برای تهیه دم‌كرده برگ مو، مقدار ۱۵ تا ۲۰ گرم برگ مو را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند.
از دم كرده برگ مو می‌توان برای شست‌وشوی چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده كرد.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید