پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

تاریخچه بوتولیسم


تاریخچه بوتولیسم
کلستریدیوم بوتولینوم در انسان ایجاد بیماری خطرناک بوتولیسم می‏نماید. بوتولیسم مسمومیت غذایی شدید و کشنده است که به علت خوردن اغذیه نپخته و کنسروهای استریل نشده که دارای سم این باسیل می‏باشد ایجاد می‏گردد. چون سالیان دراز یکی از رایج‏ترین علل این بیماری خوردن سوسیس نپخته بوده است به همین علت بیماری را به نام لاتین سوسیس‏می‏خوانند. برای اولین بار در سال ۱۸۹۶وان ارمنگم در بلژیک توانست از گوشت خوک که} {P ۲ - Van Ermengem P}{P ۱ - Botulus Pباعث مسموم شدن ۲۳نفر شده بود این باکتری را جدا نماید. کلستریدیوم بوتولینوم در خاک بکر و زراعتی، لجن کف دریاچه‏ها و حوضچه‏ها، روی سبزیجات، میوه، برگ درختان و علفهای خشک وجود دارد و وارد روده بعضی از حیوانات می‏شود. در روده انسان یافت نمی‏شود. در محیط کشت و در غذاهای آلوده این باکتری قادر به تولید سمی می‏شود که از قویترین سموم می‏باشد. این سم در حرارت ۸۰درجه سانتیگراد به مدت ۲۰تا ۳۰دقیقه از بین می‏رود. در حرارت ۱۰۰درجه به مدت ۱۰دقیقه نابود می‏شود. بنابراین اگر کنسرو را قبل از مصرف حداقل ۱۰دقیقه بجوشانند بیماری کمتر به وجود می‏آید. خاصیت اسیدی معده این سم را خنثی نمی‏کند و آنزیمهای پروتئولیتیک معده و ابتدای روده بر آن بی اثرند. این سم از قویترین سمومی است که شناخته شده است
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید