یکشنبه, ۳ شهریور, ۱۳۹۸ / 25 August, 2019
مجله ویستا

کوفته تبریزی


گوشت بدون استخوان  :  ۲۵۰ گرم
تخم مرغ  :  ۲ عدد
لپه  :  ۳۰۰ گرم
برنج  :  ۲ قاشق سوپخوری
نمک  :  ۱ قاشق مربا خوری
فلفل  :  ۱ قاشق مربا خوری
تره فرنگی  :   قدری
ادویه  :  ۰.۵ قاشق مربا خوری
زعفران  :  ۲ قاشق مربا خوری
زرشک  :  ۵۰ گرم
گردو  :  ۱۰۰ گرم
روغن  :  ۲ قاشق سوپخوری
پیاز  :  ۲ عدد
تخم مرغ پخته  :  ۴ عدد
● طرز تهیه مایه کوفته:
لپه را پاک کنید و بشوئید و آب به قدری که کمی رویش را بپوشاند بریزید اگر آب در آن باقیماند و لپه پخته شد آبکش کنید
گوشت تازه را کاملاً بکوبید و لپه را نیز جدا کوبیده به آن اضافه نمائید و خوب مخلوط نمائید و دو دانه تخم مرغ در آن بشکنید و هم بزنید برنج را بشوئید و در کمی آب بپزید و آبکش کنید و در گوشت بریزید و با تره مخلوط نمائید و زعفران را بسائید و با نمک و فلفل و ادویه در مخلوط گوشت بریزید و خوب مخلوط کنید و آن را به چهار قسمت نمائید.
● طرز تهیه میان کوفته:
زرشک را در یک قاشق سوپخوری روغن داغ کرده بریزید و کمی سرخ کنید، مغز گردو را درشت خرد کنید، پیاز را در یک قاشق سوپخوری روغن داغ کرده طلائی رنگ سرخ نمائید زرشک و مغز گردو و پیاز را مخلوط کنید و به چهار قسمت نمائید، یک قسمت از گوشت را در کاسه متوسطی بگذارید و گوشت را به شکل کاسه در آورید.
و یکدانه تخم مرغ پخته سفت میان گوشت بگذارید و یک قسمت مخلوط مغز گردو و زرشک و پیاز سرخ کرده را دور آن بریزید و با گوشت روی آن را بپوشانید تا به شکل کوفته در آید، همین‌طور سه کوفته دیگر درست کنید.
دو سیر و نیم روغن را داغ کنید و نصف استکان آب در آن بریزید کوفته‌ها را در آن سرخ کنید به‌طوری که خرد نشوند، بعد کوفته‌ها را در دیگ بچینید و آبجوش به‌طوری که مستقیماً روی کوفته ریخته نشود در دیگ بریزید، آب باید به قدری باشد که روی کوفته‌ها را بپوشاند.
در دیگ باید باز باشد وقتی آب جوش آمد بگذارید یک ربع ساعت بجوشد سپس در دیگ را ببندید و بپزید، برای اینکه آب کوفته خوشمزه و مانند سوپ شود دو قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده و یک قاشق سوپخوری برنج شسته در آن بریزید، سپس بچشید اگر نمک لازم دارد یک قاشق مربا خوری نمک بریزید.
ضمناً اگر دوست دارید به آن چاشنی بزنید، اگر بخواهید تمام مایه گوشت را به شکل یک کوفته در آورید مخلوط گوشت را در کاسه بزرگتری بگذارید و مغز گردو و زرشک و پیاز داغ و چهار دانه تخم مرغ سفت در آن بگذارید.
کوفته به این بزرگی سرخ کردن لازم ندارد آن را در یک پارچه تنظیف خیلی نازک بگذارید و آن را بدوزید در دیگ آب بریزید و بگذارید بجوشد، پیاز داغ درسن کنید و در آن بریزید، کوفته را با دقت در آن بگذارید البته آب باید بجوشد.
پس از اینکه کوفته خودش را گرفت در دیگ را ببندید و بپزید، کوفته را در دیس گردی بگذارید و داغ سر سفره ببرید، یا پس از اینکه سرد شد کوفته را در دیس بگذارید و دور آن را با سبزی خوردن زینت دهید و یا اینکه برگ‌های جوان کاهو را دورش بچینید و به شکل گل در آورید و لابلای برگ‌ها را با حلقه‌های تخم مرغ پخته سفت زینت دهید.

همچنین مشاهده کنید

 مرور روزنامه‌ها

 گزارش / تحلیل




 وبگردی

 از میان خبرها


روزنامه اعتمادسایت ورزش سهروزنامه آرمان ملیسایت انتخابسایر منابع