شنبه, ۲۴ آذر, ۱۴۰۳ / 14 December, 2024
مجله ویستا
بدترین رئیس جمهور آمریکا پس از جنگ جهانی دوم کیست؟
بوش از تمامی روسای جمهوری آمریكا كه پس از جنگ جهانی دوم در راس كار قرار گرفته و در ایفای مسوولیت خود شكست خورده اند (جان اف كندی، لیندن جانسون و ریچارد نیكسون) نیز ضعیفتر عمل كرده و در عملكرد ناشیانه خود گوی سبقت را از آنان ربوده است.
اگر چه جورج بوش را نمیتوان بدترین رئیس جمهور تاریخ آمریكا دانست (چرا كه این لقب ننگ آور به وود رو ویلسون اختصاص دارد) اما با قاطعیت میتوان گفت وی بدترین رئیس جمهور آمریكا پس از جنگ جهانی دوم است.
اگر چه هنوز تا پایان دور دوم ریاست جمهوری وی دو سال و اندی زمان باقی مانده است و او فرصت جبران سیاستهای نادرست خود در گذشته را دارد، اما عملكرد و خط مشی وی تاكنون امكان این امر را غیرممكن ساخته و به خوبی واضح است كه بوش در این فرصت باقی مانده نیز نمیتواند وجهه مخدوش خود را اصلاح و ترمیم بخشد.
وی از تمامی روسای جمهوری آمریكا كه پس از جنگ جهانی دوم در راس كار قرار گرفته و در ایفای مسوولیت خود شكست خورده اند (جان اف كندی، لیندن جانسون و ریچارد نیكسون) نیز ضعیفتر عمل كرده و در عملكرد ناشیانه خود گوی سبقت را از آنان ربوده است.
جان اف كندی به دلیل برخی ویژگیها و نیز به دلیل مرگ نابهنگامش خود هنوز رئیس جمهور محبوبی به حساب میآید، اما اكثر مورخان عقیده دارند كه مردم آمریكا به جان اف كندی بیش از حد بها میدهند در حالی كه عملكرد وی آنقدرها هم درست نبوده است.
جان اف كندی در دوران ریاست جمهوری خود بارها آزادیهای فردی را نادیده گرفت و نقض كرد. مثلا وی در اقدامی مزورانه با تحریك تبعیدی های كوبا برای براندازی دولت فیدل كاستر و، چهره خود و آمریكا را نزد جهانیان مخدوش كرد.
اما خطرناكترین اقدام وی در طول بحران موشكی كوبا صورت گرفت. اقدام كندی در آن زمان باعث شد خروشچف، رهبر شوروی سابق، موشكهای هستهای خود را از كوبا خارج كند.
در آن زمان شوروی به منظور مقابله با حمله احتمالی آمریكا به كوبا، در این كشور موشكهای دوربرد مستقر كرده بود. كندی با كمك وزیر دفاع خود فهمید موشكهای شوروی قابل تبدیل به موشكهای هستهای نیستند و این امر باعث شد تا هراس دولت آمریكا از موشكهای شوروی كاهش یافته و خیال حمله به كوبا را در سر بپروراند، غافل از آن كه شوروی كاملاً مخفیانه و بدون آگاهی دیگران، در كوبا تسلیحات هستهای كوتاه برد مستقر كرده است تا به این ترتیب از حملات احتمالی آمریكا به تجهیزات موشكی دوربرد خود دفاع كند. اگر آمریكا تصمیم خود را مبنی به حمله به كوبا عملی میكرد، هم اكنون جهان در آتش بزرگ هستهای سوخته و نابود شده بود. حس رقابت و زیادهخواهی جان اف كندی نزدیك بود جهان را به نابودی بكشاند.
لینسون جانسون بیشتر از كندی آزادیهای فردی را نقض كرده است با وجودی كه مطمئن بود در ویتنام شكست خواهد خورد (زیرا فرانسه اندكی قبل در این كشور شكست خورده بود)، یكی از نامشروعترین جنگهای تاریخ آمریكا را رغم زد. در این جنگ ۵۸ هزار سرباز آمریكایی و تعداد بیشماری از مردم ویتنام كشته شدند. جانسون به بهانه ای واهی یعنی آزادیسازی ویتنام از چنگال كمونیسم، این كشور را به انحطاط كشاند. این جنگ همچنین مشكلات فراوانی را برای مردم آمریكا به دنبال داشت و شهروندان آمریكایی همواره تحت كنترل دولت بودند.
فساد گسترده در دولت ریچارد نیكسون و سوء استفاده از افبیآی و سیا از سوی مقامات این دولت باعث شد تا در تاریخ آمریكا از نیكسون به عنوان رئیس جمهوری نالایق یاد شود. وی قبل از پایان جنگ هند و چین به كلمبیا، حمله كرد، از حمله به لائوس حمایت نمود و ویتنام را بمباران كرد. تمام اعمال فوق نقض صریح قانون اساسی آمریكا و جنایت جنگی محسوب میشوند. اما به نظر میرسد جورج بوش در سیاستهای ناكار آمد خود و نقض قوانین بینالمللی گوی سبقت را از هر سه رئیس جمهور مذكور بوده است. وی به جای بهرهگیری از تمهیدات امنیتی برای دستگیری عاملان اصلی حملات ۱۱ سپتامبر به كشوری حمله كرد كه در وقایع فوق دست نداشت و آن را تا مرز جنگ داخلی كشاند. حمله بوش به عراق باعث گسترش احساسات ضدآمریكایی شد و هماكنون مخالفان آمریكا به دلیل جنایات دولت بوش در عراق سالیان سال حملات ضدآمریكایی خود را ادامه خواهند داد.
شاید اگر بوش در جنگ جهانی دوم رئیس جمهور آمریكا بود، دشمنیهای ژاپن و آلمان را با حمله به رومانی پاسخ میداد!!!
اما جنگ عراق تنها شكست مفتضحانه دولت بوش به شمار نمیرود. جنگ به اصطلاح ضدتروریسم بوش كه پایان ندارد، خطرناكترین اقدام این رئیس جمهور نالایق به شمار میرود. وی به بهانه مبارزه با تروریسم، دامنه قدرت و اختیارات خود را افزایش داده است. نگهداری مظنونین در زندانها بدون محاكمه، جاسوسی غیرقانونی از شهروندان آمریكایی و توسل به شكنجه از جمله موارد صریح نقض قانون اساسی آمریكا هستند.
هیچ یك از روسای جمهور آمریكا در دوران پس از جنگ جهانی دوم ادعا نكردهاند در زمان جنگ یا بحران، رئیس جمهور میتواند قدرت و اختیارات نامحدودی داشته باشد.
این ادعا آن هم زمانی كه پایانی برای جنگ مد نظر نیست، بسیار خطرناك میباشد. آزادیهای فردی مردم آمریكا كه در قانون اساسی تضمین شدهاند، با خطر جدی مواجه هستند و قدرت طلبی روزافزون بوش میتواند در آینده این آزادیها را بیش از پیش تهدید كند.
بنیانگذاران قانون اساسی آمریكا در مخالفت با نظامهای پادشاهی اروپا قدرت اجرایی دولت آمریكا را بسیار محدود كرده اند. اما قدرتطلبی بوش باعث شد خصوصیترین زوایای زندگی مردم آمریكا نیز از سوی دولت كنترل شود. این قدرت طلبی، بوش را به خطرناك ترین و در نتیجه بدترین رییس جمهور آمریكا در دوران پس از جنگ جهانی دوم تبدیل كرده است.
نویسنده: ایوان ایلانر
منبع: Anti War
منبع:سایت عملیات روانی
منبع: Anti War
منبع:سایت عملیات روانی
منبع : خبرگزاری فارس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست