جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

نمایشگاه


فینیقی‌ها از آغاز حیات خود، به‌وسیلهٔ کشتی، در سواحل دریاها و شهرهای ساحلی جهان قدیم یا در تجارتخانه‌های خود که بیشتر در گذرگاه‌های مهم بنا شده بود، به تشکیل نمایشگاه‌های بازرگانی ـ صنعتی آن زمان همت می‌گماردند، پس از آنها، مردم کرت، سپس پرتغالی‌ها و اسپانیائی‌ها به این شیوه برگزارکنندهٔ نمایشگاه‌های فصلی بوده‌اند.
اگر برگزاری نمایشگاه را تنها تبادل کالا ندانیم، به‌ راحتی می‌توانیم بگوئیم هر نمایشگاه، محلی برای تبادل کالا، اندیشه، فرهنگ و صنعت است. چنانکه قرن‌ها کالا و اندیشه از طریق جادۀ تجاری ـ فرهنگی موسوم به ”جادهٔ ابریشم“ بین شرق و غرب مبادله می‌شد. کاروان‌های متعددی، به‌صورت انفرادی و با حرکتی کند از کشور چین به استانبول و از کاشمر به سمرقند و بخارا در رفت و آمد بودند. ملاحان پرتقالی مانند ملت‌های دیگر با گشودن جاده‌های ادویه و ابریشم، پیوندهای جدیدی میان شرق و غرب برقرار کردند، آنها اولین کسانی بودند که با شگفتی‌های جزایر ”ماه“ و ”کومور“ روبه‌رو شدند.
طی قرن‌ها جادۀ ابریشم و جاده‌های دیگری که اساس همهٔ آنها نیز از کالاهای مورد مبادله گرفته شده بود، بین چین و هندوستان در (شرق) و دنیای روم در (غرب) به‌وجود آمد. جادۀ ابریشم به‌صورت راه ارتباطی مهمی بین ملت‌ها و فرهنگ‌ها و همچنین مانند گذرگاهی برای انتقال دو سویه اندیشه، علم، تکنولوژی، زبان، فلسفه و ادبیات، جایگاهی همیشگی و کهن در تاریخ جهان دارد.
برقراری این ارتباط‌ها به‌دلیل رویاروئی با فشارهای سیاسی و موانع دیگری همچون جنگ، همیشه آسان نبود، اما هنگامی‌که یک شاخه راه بسته می‌شد، شاخهٔ دیگری جای آن را می‌گرفت. مسافران ـ سال ۱۸۵۰ اغلب قسمت‌های کشور در زیر پوشش راه‌آهن قرار گرفت. در این موقع در نتیجه حمل و نقل ارزان حتی در مغازه‌های کوچکترین شهرها متنوع‌ترین کالاها که در گذشته تنها در نمایشگاه‌ها پیدا می‌شدند در اختیار مشتریان قرار گرفت. اگر فردی نمی‌توانست کالای مورد نظر خویش را در آن شهر پیدا کند و به آسانی می‌تواند به شهر بزرگ‌تر سفر کرده و آن را به‌دست آورد. در این قرن تجار زحمت رفتن به نمایشگاه را به‌خود نمی‌دادند بلکه نمایشگاه بیشتر برای خنداندن و شادمان کردن تماشاگران بر پا می‌گردید. برای مثال نمایشگاه ناتینگهام که در ایام کریسمس مرغابی آورده و تجار از دور و نزدیک برای خرید این کالا به آنجا می‌رفتند در این زمان تمام وسایل تفریح از قبیل چرخ‌فلک؛ نمایش خیمه شب‌بازی و غیره برای مشغول کردن تماشاگران به همراه داشت.
نمایشگاه‌هائی که در سالن‌های بزرگ دایر می‌شود و جهت نمایش و فروش کالاهائی نظیر اتومبیل، انواع مختلف ماشین‌ها، پارچه و غیره برپا می‌گردد نام نمایشگاه دارد. [ترجمه: فریدون کمالی‌نیا]
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید