چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

راهنمای خرید صفحه‌نمایش‌های Lcd سایز بالا


راهنمای خرید صفحه‌نمایش‌های Lcd سایز بالا
تا چند سال پیش که صفحه‌نمایش‌های LCD حاکم مطلق بازار بودند و رقیبی برای خود تصور نمی‌کردند، اکثر افراد صفحه‌نمایش‌های حداکثر با اندازه هفده اینچ را ترجیح می‌دادند. چون نه‌تنها این سایز تبدیل به یک استاندارد شده بود، بلکه صفحه‌نمایش‌های بزرگ‌تر کمیاب‌تر، گران‌تر و دارای دردسرهای بیشتری بودند. قرار دادن یک صفحه‌نمایش‌ بیست اینچ CRT روی میز کامپیوتر که حداقل نصف فضای آن را اشغال می‌کرد، کاربران عادی را چندان وسوسه نمی‌کرد. کاربران حرفه‌ای هم به ندرت به دنبال این مدل‌ها بودند. به همین خاطر صفحه‌نمایش‌های CRT با سایز بالاتر چندان مورد توجه قرار نگرفت. ولی با آمدن LCD اوضاع تا حدی تغییر کرد. اوایل LCDها به خاطر ضعف‌هایی که داشتند و قیمت بالا کسی را جذب نمی‌کردند. ولی پس از مدتی با پایین آمدن قیمت و برطرف شدن ضعف‌ها، استقبال عمومی از آن‌ها بیشتر شد. اکنون صفحه‌نمایش‌های LCD هفده اینچ قسمت عمده انتخاب‌ها را تشکیل می‌دهند، ولی به مرور و با کم شدن اختلاف قیمت با سایزهای بزرگ‌تر شاهدیم که اندازه‌های ۱۹، ۲۰ و ۲۲ اینچ هم کم‌کم در حال باز کردن جای خود هستند و دیگر نه فقط کاربران حرفه‌ای که حتی بسیاری از کاربران عادی هم ترجیح می‌دهند از این مدل‌ها تهیه کنند. در این مقاله تا حدی به بررسی نکات مهم در هنگام خرید صفحه‌نمایش‌های LCD می‌پردازیم و در صفحات بعد تعدادی از مدل‌های موجود در بازار را معرفی می کنیم. ذکر این نکته نیز ضروری است که متأسفانه مشخصات فنی دقیق بعضی از انواع مانیتورهای LCD موجود در بازار ایران وجود نداشت و به این دلیل از آن‌ها صرف‌نظر کردیم.
▪ سایز
در حال حاضر صفحه‌نمایش‌های سایز بالا از ۱۹ تا ۳۰ اینچ و حتی بیشتر هم در بازار وجود دارد. البته مدل‌های معمول که به آسانی در بازار یافت می‌شوند، ۱۹ و ۲۰ و تا اندازه‌ای ۲۲ اینچ هستند. ولی اگر سایزهای دیگری را بخواهید باید بیشتر جست‌وجو کنید و در عین حال سایزها و یا مدل‌های اختصاصی هم که در بازار موجود نیستند، امکان سفارش دادن آن‌ها وجود دارد. در حال حاضر بهترین انتخاب محدوده صفحه‌نمایش‌های ۱۹ و ۲۰ اینچ را در بر می‌گیرد که قیمت و کارآیی مناسبی دارند.
▪ واید یا معمولی‌
همان‌طور که می‌دانید صفحه‌نمایش‌های واید از استاندارد ۹:۱۶ و صفحه‌نمایش‌های معمولی از استاندارد ۳:۴ پشتیبانی می‌کنند. در حال حاضر اکثر مدل‌های ۱۹ به بالا با استاندارد واید عرضه می‌شوند. تنها پاره‌ای از مدل‌های ۱۹ اینچ با استاندارد ۳:۴ را می‌توانید در بازار پیدا کنید. این مورد تا حدی به سلیقه هم بستگی دارد. مثلاً بسیاری از افراد مشاهده فیلمی غیر‌واید با صفحه‌نمایش‌های واید را به خاطر دو لبه تاریکی که در اطراف فیلم می‌افتد، دوست ندارند.
▪ زمان پاسخگویی
این قضیه همان‌طور که قبلاً هم بارها اشاره کردیم، یکی از مناقشه‌آمیزترین مسایل در صفحه‌نمایش‌های LCD محسوب می‌شود که باعث جنگ و دعوای زیادی بین شرکت‌ها هم شده است. زمان پاسخگویی در یک تعریف ساده مدت زمانی است که طول می‌کشد تا یک فریم جایگزین فریم دیگری شود.
در صورتی که این زمان زیاد باشد، تصاویر فریم‌های پشت سرهم به خصوص در بازی‌ها و فیلم‌ها که تغییرات زیادی دارند روی هم می‌افتد و ایجاد سایه می‌کند. به طور کلی صفحه‌نمایش‌هایی با زمان‌های زیر هشت میلی‌ثانیه انتخاب‌های خوبی هستند و البته اگر هم این زمان کمتر شد که چه بهتر. البته بسیاری از شرکت‌ها از این قضیه استفاده تبلیغاتی می‌کنند. ولی با اندکی جست‌وجو در اینترنت می‌توانید مقادیر تست شده را بیابید.
▪ کنتراست و میزان روشنایی
کنتراست در صفحه‌نمایش‌ نشان‌دهنده تعداد درجه‌های بین تیره‌ترین و روشن‌ترین رنگ است که هر چه این مقدار بیشتر باشد، تصاویر شفاف‌تر و با کیفیت بهتری نمایش داده می‌شوند. روشنایی هم نشان‌دهنده میزان نوری است صفحه‌نمایش‌ می‌تواند از خود ساطع بکند که میزان بالای آن به خصوص در محیط‌های روشن بسیار مفید خواهد بود.
▪ پیکسل سوخته‌
پیکسل سوخته و یا مرده، پیکسل‌هایی هستند که ترانزیستور آن‌ها سوخته است و همیشه در حال نمایش یک رنگ هستند و رنگ آن‌ها تغییری نمی‌کند. هر چند ممکن است بگویید یک و یا دو پیکسل کوچک در یک صفحه‌نمایش‌ بزرگ چندان قابل تشخیص نیست. ولی تا خودتان با آن مواجه نشده باشید تأثیر منفی آن را درک نمی‌کنید. به خصوص که از همان روز اول دچار این مشکل بشوید.
اکثر شرکت‌های معتبر برای این مسئله گارانتی خاصی در نظر می‌گیرند. ولی برای استفاده از این گارانتی حتماً باید تعداد خاصی پیکسل سوخته روی صفحه‌نمایش‌ شما موجود باشد. تنها تعداد کمی هستند که گارانتی پیکسل سوخته صفر می‌دهند. بنابراین بهترین راه، تست صفحه‌نمایش در هنگام خرید است. ما این مسئله را چندین بار تذکر داده‌ایم که اگر قصد خرید صفحه‌نمایش‌ دارید، آن را تست کنید یا از فروشنده برای این منظور مهلت بگیرید تا در صورت وجود یک و یا دو پیکسل سوخته با دردسرهای گارانتی مواجه نشوید.
برای تست آن نرم‌افزارهای مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین آن‌ها تحت عنوان Dead Pixel Locator را می‌توانید از اینجا بگیرید. تنها کافی است برنامه را اجرا نمایید و رنگ‌های مختلف را تست کنید تا پیکسل سوخته تحت هر رنگی که پنهان شده باشد، سریع پیدا شود.
● بررسی برترین محصولا‌تLCD بازار ایران‌ Samsung SyncMaster ۲۰۶BW
در ادامه مدل‌های قبلی سری ۲۰X سامسونگ تولید شده است که حداقل جدول مشخصات و قیمت آن نویددهنده یک مدل خوب و به‌روز است. این صفحه‌نمایش ۲۰ اینچ با زمان پاسخ‌دهی GtG (خاکستری به خاکستری) برابر با دو میلی‌ثانیه و کنتراست ۳۰۰۰:۱ در کنار روشنایی ۳۰۰ است که می‌تواند تقریباً تمام نیازهای قشر متنوعی از کاربران را پاسخ دهد.
هر چند این صفحه‌نمایش در آزمایش‌های سایت XbitLabs زمان پاسخ‌دهی متوسط ۷/۴ میلی‌ثانیه برای این مدل به‌دست آورده است، ولی این مقدار هم پاسخ‌گوی تمام نیازهای کاربران خواهد بود.
▪ مزایا
ـ زمان پاسخ‌دهی مناسب، کیفیت تصویر خوب‌
▪ معایب
ـ عدم وجود پایه‌های متحرک برای تغییر ارتفاع صفحه‌نمایش
● BenQ FP۲۰۲W V۲
این مدل از شرکت BenQ جزو اولین مدل‌های صفحه‌نمایش ۲۰ اینچ بود که در سال گذشته با قیمت مناسب وارد بازار شد و با توجه به قیمت پایین خود در مقایسه با سایر مدل‌ها توانست تا حدودی کاربران را به خود جذب کند، هر چند این مدل اکنون در رقابت با سایر رقبای خود اندکی قدیمی به نظر می‌رسد.
زمان پاسخ‌دهی ۸ میلی‌ثانیه که در تست‌ها متوسط آن ۱/۱۳ میلی ثانیه شد، نسبت کنتراست‌ ۶۰۰:۱‌ و روشنایی ۳۰۰ از دیگر مشخصات این مدل است. طراحی بدنه آن زیاد جذاب نیست و زاویه دید بسیار کم آن هم مطمئناً برای بسیاری از کاربران مشکل‌ساز خواهد شد.
▪ معایب
اکثر مشخصه‌های این صفحه‌نمایش در حد متوسط و پایین‌تر هستند. همانند زمان پاسخ‌دهی بالا، کیفیت تصویر متوسط. به نظر می‌رسد BenQ باید با توجه به رقبایی که در بازار دارد در این مدل یک تجدیدنظر جدی کند.
● LG Flatron L۲۰۴WT
ال‌جی هم که یکی از مدعیان بازار صفحه‌نمایش محسوب می‌شود، با این مدل وارد بازار شده است تا بتواند با رقبا زورآزمایی کند. این صفحه‌نمایش ۲۰ اینچ، با زمان پاسخ‌دهی ۵ میلی‌ثانیه، روشنایی ۳۰۰ و میزان کنتراست ۲۰۰۰:۱ به نظر نمی‌رسد بتواند چندان راضی‌کننده باشد.
زمان پاسخ‌دهی متوسط آن در آزمایش‌ها حدود ۶/۱۳ بود که با توجه به زمان ۵ میلی‌ثانیه‌ای اعلام شده از طرف ال‌جی زمان بالایی محسوب می‌شود. کیفیت تصاویر آن هم در حد متوسط است که آن را چندان برای حرفه‌ای‌ها مناسب نخواهد کرد.
▪ معایب
ـ زمان پاسخ‌دهی متوسط رو به بالا، کیفیت تصویر متوسط
● ViewSonic VP۲۰۳۰b
ViewSonic یکی از بهترین برندهای سازنده صفحه‌نمایش محسوب می‌شود که معمولاً محصولات خوب با کارآیی بالایی دارد. ولی متأسفانه در بازار ایران پیدا کردن مدل‌های آن تا حد زیادی سخت است. هرچند به تازگی شرکت‌هایی کار روی این برند را شروع کرده‌اند.
این مدل ۱/۲۰ اینچی برخلاف مدل‌های پیشین واید نیست و همانند مدل‌های کلاسیک از استاندارد ۴:۳ پشتیبانی می‌کند. زمان پاسخ‌دهی ۸ میلی‌ثانیه، نسبت کنتراست ۱۰۰۰:۱و روشنایی ۳۰۰ در کنار امکان تغییر ارتفاع و چرخش ۹۰‌درجه‌ای آن از مشخصه‌های مهم این مدل محسوب می‌شود.
برخلاف سایر مدل‌ها زمان پاسخ‌دهی متوسط این صفحه‌نمایش در آزمایش‌ها حدود ۸ ‌میلی‌ثانیه بود که با مقداری که سازنده اعلام کرده، برابر است و این نشان می‌دهد شما می‌توانید به ارقام ViewSonic اطمینان کنید.
▪ مزایا
کیفیت تصویر و فضای رنگ بسیار خوب، امکان تغییر ارتفاع و چرخش صفحه‌نمایش
▪ معایب
ـ نسبت تصویر ۳:۴
● BenQ FP۲۲۲Wa
این هم مدل جدید BenQ با سایز ۲۲ اینچ، زمان پاسخ‌دهی ۵ میلی‌ثانیه، نسبت کنتراست ۷۰۰:۱ و میزان روشنایی ۳۰۰/ از نظر ظاهری این مدل نسبت به FP۲۰۲BW تغییر چندانی نداشته است. به نظر می‌رسد BenQ زیاد در زمینه زمان پاسخ‌دهی نتوانسته است خوب عمل کند.
چون زمان پاسخ‌دهی متوسط این صفحه‌نمایش در حدود ۳/۱۷میلی‌ثانیه است که رقم بسیار بزرگی به خصوص برای کاربردهای امروزی است. کیفیت تصویر این مدل تا حدی خوب است. ولی زاویه دید کوچک در کنار زمان پاسخ‌دهی بالا مطمئناً آن را برای کاربران حرفه‌ای متناسب نمی‌سازد.
▪ معایب
زمان پاسخ‌دهی بالا، زاویه دید کم، طراحی بدنه ضعیف. اکثر ضعف‌های مدل ۲۰ اینچی در این مدل هم وجود دارد و BenQ تلاشی برای حذف آن‌ها صورت نداده است.
● Samsung SyncMaster BW۲۲۵/۲۲۶BW
۲۲۵BW و ۲۲۶BW دو مدل ۲۲ اینچ سامسونگ هستند که امکان تهیه آن‌ها در بازار وجود دارد. البته سامسونگ مدل۲۲۶CW را هم معرفی کرده است که به زودی شاهد آن در بازار خواهیم بود. ۲۲۵BW با مشخصه‌هایی همانند زمان پاسخ‌دهی ۵‌ میلی‌ثانیه، کنتراست ۷۰۰:۱ و روشنایی ۲۸۰ به نظر اندکی قدیمی می‌آید.
به خصوص این که در تست‌ها زمان پاسخ‌دهی متوسط آن حدود ۲/۱۷ میلی‌ثانیه برآورد شد. البته این صفحه‌نمایش طراحی بدنه بسیار خوبی دارد و جزو معدود مدل‌هایی است که امکان تغییر ارتفاع دارد. کیفیت تصویر آن خوب است و می‌تواند برای کاربران اداری انتخاب مناسبی باشد.
در کنار آن سامسونگ در ۲۲۶BW تمام تلاش خود را برای کم کردن زمان پاسخ‌دهی به کار گرفته است. به طوری که زمان پاسخ‌دهی متوسط این مدل حدود ۷/۳ میلی ثانیه است که به مقدار ادعایی سامسونگ یعنی ۲‌میلی‌ثانیه بسیار نزدیک است. کیفیت تصویر آن راضی‌کننده است.
کنتراست آن در حد ۳۰۰۰:۱ و روشنایی آن در حدود ۳۰۰ است. از این نظر این مدل می‌تواند انتخاب خوبی به خصوص برای کاربرانی باشد که به بازی‌های کامپیوتری علاقه زیادی نشان می‌دهند. البته باید منتظر ۲۲۶CW هم باشیم تا ببینیم در این مدل، سامسونگ چه امکاناتی را اضافه می‌کند.
▪ مزایا
کیفیت تصویر خوب، طراحی زیبا، زمان پاسخ‌دهی بسیار سریع (فقط برای ۲۲۶BW)
▪ معایب
زمان پاسخ‌دهی طولانی (فقط برای ۲۲۵BW)
● Acer AL۱۹۵۱D
این مدل ۱۹ اینچ از ACER یکی از مدل‌های زیبا در میان صفحه‌نمایش‌های LCD محسوب می‌شود. با حداکثر وضوح ۱۰۲۴* ۱۲۸۰ که نشان دهنده استاندارد ۴:۳ این مدل است. در کنار آن زمان پاسخ‌گویی ۲ میلی‌ثانیه، کنتراست ۷۰۰:۱ و روشنایی ۳۰۰ از دیگر مشخصه‌های مهم این مدل محسوب می‌شود که البته در تست‌ها میزان متوسط آن برابر با ۱/۳ میلی‌ثانیه بود. کیفیت تصویر تا حدودی خوب در کنار طراحی نسبتاً جذاب از نقاط قوت این مدل محسوب می‌شود. هرچند عدم واید بودن آن می‌تواند نقطه ضعفی برای آن محسوب شود.
▪ مزایا
طراحی زیبا، زمان پاسخ‌گویی مناسب‌
▪ معایب
پشتیبانی از استاندارد ۳:۴/ البته شاید هنوز کاربرانی باشند که مدل‌هایی با این استاندارد را ترجیح می‌دهند.
● LG Flatron L۱۹۱۸S/L۱۹۵۳S
ال‌جی با چندین مدل ۱۹ اینچ در بازار حضور دارد که هر کدام را می‌توان واجد خصوصیات و مشخصات خاصی دانست. این دو مدل با استاندارد ۳:۴ که از وضوح ۱۰۲۴*۱۲۸۰ پشتیبانی می‌کند، در کنار زمان پاسخ‌گویی ۵ ‌میلی‌ثانیه‌، کنتراست ۷۰۰:۱ برای ۱۹۱۸Sو ۲۰۰۰:۱ برای ۱۹۵۳Sو روشنایی ۳۰۰ نوید صفحه‌نمایش‌های خوبی را برای کاربردهای معمولی می‌دهد و البته زمان پاسخ‌گویی متوسط ۲/۱۳ میلی‌ثانیه‌ای آن برای ۱۹۱۸Sو ۹/۱۳ میلی‌ثانیه‌ای برای ۱۹۵۳Sو عدم ورودی دیجیتال در کنار طراحی ساده نشان می‌دهد ال‌جی این مدل‌ها را بیشتر برای کاربران اداری که نیاز به صفحه‌نمایش‌های چندان حرفه‌ای ندارند، تولید کرده است.
▪ معایب
زمان پاسخ‌گویی بالا، عدم وجود ورودی دیجیتال
● LG Flatron L۱۹۵۲TR/L۱۹۵۳TR
ال‌جی با این دو مدل سعی کرده است تا حدی نظر کاربران حرفه‌ای‌تر را هم به سوی خود جذب نماید. زمان پاسخ‌گویی ۲‌میلی‌ثانیه در کنار کنتراست ۱۶۰۰:۱ و ۲۰۰۰:۱ و روشنایی ۳۰۰ می‌تواند راضی‌کننده باشد. البته برخلاف دو مدل قبلی، ال‌جی ورودی دیجیتال هم برای این دو مدل در نظر گرفته است.
تنها مشکل این مدل‌ها را شاید بتوان واید نبودن آن‌ها دانست. هرچند مدل‌های واید ال‌جی هم به زودی وارد بازار خواهند شد.
زمان متوسط پاسخ‌گویی هردو مدل هم نسبتاً سریع و حدود ۱/۳ میلی ثانیه است که برای این رده مقدار مناسبی است.
▪ مزایا
زمان پاسخ‌گویی مناسب‌
▪ معایب
عدم واید بودن
● +NEC MultiSync LCD۱۹۵VXM
NEC را هم می‌توان جزو مدل‌هایی دانست که چندان در بازار ایران یافت نمی‌شود. ولی اخیراً پاره‌ای از مدل‌های آن‌ها وارد بازار شده است. مشخصات این مدل چندان امیدوارکننده به نظر نمی‌رسد. زمان پاسخ‌گویی ۸ میلی ثانیه، کنتراست ۵۵۰:۱ و روشنایی ۲۷۰ از مشخصه‌های این مدل محسوب می‌شود که در مقایسه با سایر رقبا اندکی قدیمی به نظر می‌رسد.
در آزمایش‌ها هم زمان پاسخ‌گویی آن حدود ۴/۱۲ میلی‌ثانیه تعیین شد که به نسبت مقدار بالایی است. با این خصوصیات، این مدل را هم می‌توان صفحه‌نمایشی برای مقاصد اداری دانست تا کاربردهای حرفه‌ای‌
▪ معایب
زمان پاسخ‌گویی بالا
● Samsung SyncMaster ۹۴۰BW
این مدل از سامسونگ به صورت واید ساخته شده است با حداکثر وضوح ۹۰۰*۱۴۴۰، زمان پاسخ‌گویی ۴‌میلی‌ثانیه، کنتراست ۵۰۰:۱ و روشنایی ۳۰۰ می‌تواند یک انتخاب خوب در بین صفحه‌نمایش‌های ۱۹‌اینچی باشد.
کیفیت تصویر خوب در کنار زمان پاسخ‌گویی متوسط ۷/۷ میلی‌ثانیه‌ای آن را برای بسیاری از کاربردها مناسب کرده است. طراحی آن هم بسیار خوب است و امکان تغییر ارتفاع عمودی صفحه‌نمایش هم وجود دارد.
این مدل با توجه به کیفیت تصویر خوب انتخاب بسیار مناسبی به خصوص برای کاربران حرفه‌ای خواهد بود.
▪ مزایا
کیفیت تصویر و رنگ خوب، امکان تنظیم ارتفاع عمودی
▪ معایب
زمان پاسخ‌گویی اندکی بالا
منبع : رایانمهر


همچنین مشاهده کنید