دوشنبه, ۳ مهر, ۱۴۰۲ / 25 September, 2023
مجله ویستا
این زخم سینه مرهمی ندارد

در واپسین روزهای عمرش این پیام را به تمام بانوان جهان به یادگار گذاشت: «لطفا نسبت به هیچ چیز کوچک غیر عادی بیتفاوت نباشید و برای کمک به سلامت خویشتن تا حد امکان پافشاری کنید.» PAGET ● بیماری نوین
هر سال ۷ هزار زن در ایران به سرطان سینه مبتلا میشوند و با توجه به اینکه ۷۰ درصد این بیماران بالای ۵ سال عمر میکنند، اکنون حدود ۷۰ هزار زن مبتلا به این بیماری در کشور به زندگی ادامه میدهند. این بیماری نوع نادری از سرطان سینه است که در خارج سینه و در ناحیه هاله و نوک سینه بروز میکند و به شکل دانههای قرمز رنگی است که بعدها به صورت ضایعههای پوستی خشن ظاهر میشود. گاهی اوقات این جوشها خارش دارند و دردناک هستند ولی درسایر مواقع مشکلی ایجاد نمیکنند. آنها فقط زشت و مزاحم هستند و با هیچ نوع پمادی که توسط پزشک معالج و متخصص پوست تجویز میشود، محو نمیشوند. با قاطعیت میتوانم بگویم که زنان زیادی آگاهی ندارند که این دانههای کوچک قرمز رنگ روی سینه و هاله اطراف آن میتواند باعث بروز نوع نادری از سرطان سینه باشد. حادترین بخش این بیماری، بی خطر به نظر رسیدن علائم آن است. اغلب تصور میشود که یک نوع التهاب پوستی یا عفونت است و همین تشخیص نادرست باعث به تعویق افتادن شروع درمان این بیماری است. نتیجه یک بررسی که در دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است، نشان میدهد حدود ۷۰ درصد از زنان مبتلا به سرطان سینه در ایران، به دلیل تاخیر در تشخیص و پیشرفته بودن مراحل بیماری، جان خود را از دست میدهند.
● نشانههایی از جنس سرطان
قرمزی مزمن، ترشحات و سخت شدن نوک سینه که باعث ایجاد خارش و سوزش میشود. معمولا یکی از نوک سینهها درگیر این بیماری میشود و تشخیص آن در ابتدا با انجام معاینات فیزیکی توسط پزشک و سپس انجام آزمایشات ماموگرافی تجویز شده توسط پزشک معالج صورت میپذیرد. اگرچه این قرمزی و ترشحات و سخت شدن تقریبا شبیه یک آماس پوستی (عفونت پوستی) است، اگر این علائم تنها در یکی از سینهها مشاهده شود، پزشک شما باید مشکوک به سرطان شود. پزشک برای اطمینان از تشخیص صحیح بیماری و ارائه درمان مناسب، باید نمونهبرداری از زخم را تجویز کند.
● کاهش ۱۰ ساله سن ابتلا به سرطان
بررسیهای مختلف در ایران نشان میدهد بیشترین سن ابتلا به سرطان سینه در ایران بین ۴۰ تا ۵۰ سال است این در حالی است که در سایر کشورها بیشتر مبتلایان در یک دهه بالاتر یعنی بین ۵۰ تا ۶۰ سال قرار دارند. گر چه هنوز از لحاظ علمی علت این پدیده مورد بررسی قرار نگرفته است اما عوامل ژنتیکی در درجه اول و عوامل محیطی شامل استرس و اضطراب میتواند در آن موثر باشد. پزشکان بر این باورند که تشخیص زودرس سرطان سینه در درمان آن موثر است به همین منظور زنان بالای ۲۵ سال حتما باید در خصوص این بیماری مورد معاینه پزشک قرار گیرند و زنان بالای ۴۵ سال نیز باید بهطور سالانه ماموگرافی انجام دهند. بنا به آمار، میزان بروز سرطان سینه در ایران ۲۳در یکصد هزار نفر است؛ یعنی هر سال در هر یکصد هزار زن، ۲۳ مورد ابتلای این بیماری تشخیص داده میشود.
سرطان سینه، یکی از شایعترین سرطانهایی است که زنان در سراسر دنیا به آن مبتلا میشوند. بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه یک تا ۲ درصد به میزان بروز این نوع سرطان در جهان افزوده میشود، که تقریبا نیمی از موارد شناسایی شده، در کشورهای در حال توسعه است. در ایران نیز سرطان سینه در راس سرطانهای زنان قرار دارد و بررسیهای مختلف نشان داده است که زنان ایرانی نسبت به زنان کشورهای غربی، یک دهه زودتر به این بیماری مبتلا میشوند.
شانا بهاری
منبع : روزنامه کارگزاران
همچنین مشاهده کنید
سایت اکوایرانسایت دیجیاتوسایت تجارت نیوزخبرگزاری تحلیل بازارسایت اصلاحات نیوزسایت انتخابسایر منابعسایت انرژی پرسسایت سلام نوروزنامه دنیای اقتصاد