پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

اندازه‌گیری میزان پروتئین تخم‌مرغ و رابطه آن با سن مرغ‌های تخمگذار


پروتئین به عنوان یکی از مواد آلی موجود در تخم مرغ ( زرده و سفیده ) به عنوان شاخصی در ارزیابی و کیفیت تخم مرغ می باشد. میزان پروتئین در تخم مرغ را بر حسب درصد و میزان غلظت پروتئین در تخم مرغ را بر حسب گرم در گرم ( زرده یا سفیده ) بیان می نمایند. با توجه به اینکه تاکنون هیچ بررسی در سطح استان پهناور خراسان جهت برآورد میزان پروتئین در تخم مرغ در گله های تخمگذار انجام نشده است، بر آن شدیم تا با سنجش این فاکتور در بین تخم مرغ های حاصل از مرغ های تخمگذار ۶ تا ۱۸ ماه در سطح مشهد، ( گروه های سنی ۱۰-۶ ماه ، ۱۴-۱۰ ماه ، ۱۸-۱۴ ماه ) ارتباطی بین سن مرغ تخمگذار و وزن تخم مرغ با میزان پروتئین بدست آوریم. آزمایش به روش میکرو کجدال انجام شد.در مورد صفت میزان درصد پروتئین در سفیده ابتدا دو عامل تأثیر گذار سن ، وزن تخم مرغ در مدل آماری مورد بررسی قرار گرفت ( گروه اول ۰۲/۱۲ درصد ، گروه دوم ۶۶/۱۱، گروه سوم ۸۱/۱۱) در هریک از سه گروه فوق با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن نشان داد که بین گروه های سنی ۱ و ۲ همچنین بین گروه های سنی ۲ و ۳ در مورد سن اختلاف معنی داری وجود دارد. همچنین استفاده از آزمون رگرسیون نسان داد که بین میزان پروتئین سفیده با وزن تخم مرغ در هر سه گروه نسبت مستقیم وجود دارد. در مورد صفت میزان درصد پروتئین در زرده ابتدا دو عامل تأثیرگذار سن ، وزن تخم مرغ در مدل آماری مورد بررسی قرار گرفت ( گروه اول ۶۴/۱۶ درصد، گروه دوم ۷۲/۱۶ درصد، گروه سوم ۵۸/۱۶ درصد در هریک از سه گروه فوق با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن و آزمون رگرسیون نشان داد که بین میزان درصد پروتئین زرده در بین گروه های فوق اختلاف معنی داری وجود ندارد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید