پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

شامی با سبزی


شامی با سبزی
آیا انواع شامی ها در فهرست غذایی شما و خانواده تان وجود دارد؟ خیلی پیش از این ها شاید ۶۰ تا ۷۰ سال قبل مادربزرگ های ما برای تهیه شامی حتماً باید گوشت خام را آن قدر در هاون می كوبیدند تا رنگ آن سفید شود. این وظیفه را امروزه چرخ گوشت ها انجام می دهند.
شامی های معروف از این شمارند: شامی با لپه، پیاز، هویج، سیب زمینی، نخودچی و یا سبزی. شما می توانید با كمی ابتكار به تعداد این شامی ها بیفزایید، اما اجزای اصلی هر نوع شامی گوشت گوسفند و تخم مرغ است. به شما توصیه می كنیم كه به هیچ روی سعی نكنید این غذا را با گوشت چرخ شده درست كنید!
● مواد لازم برای چهار نفر:
▪ گوشت بی استخوان گوسفندی (در اصطلاح قصاب ها به این نوع گوشت لخم می گویند): نیم كیلو
▪ سبزی شامل جعفری، تره، گشنیز و نعناع و ترخان: ۷۵۰ گرم-
▪ تخم مرغ: چهار عدد
▪ پیاز متوسط: دو عدد
▪ ماست: یك قاشق سوپخوری
▪ جوش شیرین: یك قاشق سوپخوری
▪ نمك و فلفل به اندازه كافی و استاندارد!
● شیوه پخت:
گوشت را با پیاز و دو لیوان آب می گذاریم با شعله ملایم بپزد. سبزی خرد شده را به گوشت تقریباً پخته اضافه می كنیم تا به همراه هم پخته شوند تا جایی كه آب نداشته باشند. مخلوط گوشت و سبزی را پس از سرد شدن چرخ می كنیم. سپس تخم مرغ، ماست، جوش شیرین، نمك و فلفل را به مایه گوشت می افزاییم و بعد خوب ورز می دهیم تا مایه خاصیت چسبندگی پیدا كند. سپس هر بار مقداری خمیر برداشته و به شكل گلوله های كوچك در آورده و پس از آن كه در كف دست پهن كردیم در روغن تقریباً زیاد سرخ می كنیم. این غذا با گوجه فرنگی و سبزی بسیار خوش خوراك است.
□ نكته: دقت كنید قطر شامی ها بیشتر از یك سانتی متر نباشد. مطمئن باشید كه بیشتر بچه ها از این نوع غذاها استقبال می كنند!
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید