مرغ در حدود ۵۰۰۰-۵۵۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح در هندوستان، سوماترا و جاوه اهلى شده است که براى مصارف غذائى، مذهبى، نمايش و شرطبندى و جنگ انداختن با يکدگير بهکار گرفته مىشد. بشر اوليه با درست کردن لانه و دادن غذا به زنده ماندن و توليد نسل مرغ کمک کرده است.
استفاده از گوشت مرغ و تخممرغ بهعنوان غذاى انسان تاريخچهٔ بسيار قديمى دارد. نحوهٔ ذبح و آماده کردن مرغ براى مصارف انسانى با پيشرفت فرهنگ و تمدن بشرى تغيير کرده است؛ طورى که امروزه نحوهٔ کشتار و آماده کردن مرغ از نظر تجارى مصرف گوشت و بهداشت عمومى حائز اهميت است.
در جوامعى که دچار کمبود چراگاههاى طبيعى هستند و از طرف ديگر بهعللى از نظر مراتع مصنوعى محدوديت دارند، براى تأمين پروتئين حيوانى کافى براى مصارف انسانى توسعهٔ هرچه بيشتر صنعت پرورش طيور ضرورت انکارناپذيرى دارد. زيرا نگهدارى و پرورش طيور احتياج به مراتع و چراگاههاى وسيع ندارد و مىتوان در محيط محدود با استفاده از مازاد مواد غذائى غيرقابل استفاده براى انسان، مثل بقاياى کارخانجات روغنکشي، لبنياتسازى کشتارگاههاى صنعتى (دام و طيور) شيلات، کنسروسازى و غيره، در مدت زمان کوتاهى توليد گوشت و تخممرغ کافى در مرغ نمود. در جدول زير مقدار گوشت مرغ توليد شده در جدول توليد گوشت مرغ در جهان، قارههاى مختلف و در کشورهاى مختلف در سالهاى مختلف نشان داده شده است.
جدول توليد گوشت مرغ در جهان و در بعضى از کشورها ۱۹۸۶-۱۹۹۱ (برحسب تن)