چهارشنبه, ۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 29 May, 2024


به‌یاد استاد اصغر دهقان؛ مربی بی‌بدیل جودو
۱۴۰۳/۰۲/۲۶ / روزنامه آسیا / ورزشی

به‌یاد استاد اصغر دهقان؛ مربی بی‌بدیل جودو

دوم اردیبهشت ماه، یکی از چهره‌های مهم و یگانه ورزش را از دست دادیم، استاد اصغر دهقان، مربی بین‌المللی و دارنده دان ۸ جودو بی‌گمان از جمله پرسابقه‌ترین و کارآزموده‌ترین اساتید ورزش ایران بود.



به گزارش آسیانیوز؛ به همین بهانه، گفت‌وگویی داشتیم با استاد علی قبول، از شاگردان قدیمی استاد که در اواخر دهه پنجاه، در کنار استاد عظیم احمدی (دان ۸ و ریس هیأت جودو مشهد) و استاد مظلومی و علی خرم‌پور، در محضر استاد دهقان شروع به آموختن این هنر رزمی نمودند.

استاد علی قبول در خصوص اخلاق حرفه‌ای استاد دهقان عنوان کرد: «ایشان دنبال کسب درآمد نبودند، با اینکه از نظر مالی وضعیت معمولی داشتند و تنها با یک موتور که تنها وسیله نقلیه ایشان بود در هر شرایط آب و هوایی به کلاس می‌آمدند. استاد در هر شرایطی آموزش را رها نمی‌کرد و هیچگاه کلاس‌ها را تعطیل نمی‌کردند. همه اینها به‌خاطر علاقه و تعهد اخلاقی بود که نسبت به مسؤلیت خود داشتند.»

وی در ادامه یادآور شد: «استاد دهقان در دوران جنگ, پاسدار بودند در پادگان به کادر سپاه و نیروهای آموزشی, فنون دفاع شخصی و جنگ تن به تن را آموزش می‌دادند که باز توفیقی بود که دوران خدمت مقدس سربازی خودم را در واحد آموزش سپاه در کنار ایشان باشم و به‌عنوان مربی انجام وظیفه کنم.»

استاد قبول ضمن اشاره به جایگاه و مرتبه بالای استاد دهقان در ورزش جودو گفت: «ایشان برای ارتقاء دانش جودوی خود به‌همراه تیمی از طرف فدراسیون به ژاپن اعزام شدند که یادم می‌آید در بازگشت با چه شور و شوقی اندوخته‌های نو و دست‌آوردهای این سفر را به هنرجویانش منتقل می‌کردند. حتی در روزهای تعطیل برای شاگردان ارشد کلاس فوق‌العاده می‌گذاشتند. استاد دهقان به‌واقع بدون هیچ چشم‌داشتی کار می‌کرد و این حوزه هیچ آورده مالی برایش نداشت.»

استاد علی قبول به‌عنوان یکی از اولین شاگردهای استاد دهقان اضافه کرد: «حاصل تلاش یک عمر فعالیت این استاد فقید، تربیت شاگردانی شد که مربی تیم ملی، مسئول در فدراسیون جودو و قهرمان آسیا هستند یا بودند. قهرمان و‌ پهلوانانی همانند خسرو‌ دلیر و مسعود آخوند‌زاده، قهرمانان ملی و مربیان اسبق تیم‌ ملی، بابک مهاجری، داور بین‌المللی و صابر گرایلی، نایب ریس فدراسیون جودوو بسیارانی دیگر.»

استاد قبول با اشاره به آخرین سال‌های حیات استاد دهقان گفت: «در مدت چند سالی که ایشان درگیر سرطان بودند، روحیه بالا و صبر و استقامت ایشان در بین دوستان و شاگردانش واقعا مثال‌زدنی بود. این‌که چطور در برابر دردها و ناراحتی‌های ناشی از سرطان صبور بودند. این عملکرد ایشان، به نوعی باز هم برای ما درس بود که چگونه بعد هر بار مرخص شدن از بیمارستان دوباره در کلاس‌ها و مراسم‌های ورزشی حضور می‌یافتند و با رهنمودهای خود ما را در امر آموزش یاری می‌رساندند.»

وی در پایان گفت: «دو روز قبل از فوت ایشان قرار بود طی سفری ده روزه به‌همراه تنی چند از دیگر اساتید به استان سیستان و بلوچستان برویم تا دوره‌ای آموزشی برای گروهی از جودوکاران افغانستانی، پاکستانی و ایرانی داشته باشند و آخرین تجربیات خود را به علاقه‌مندان این رشته انتقال دهند، اما متأسفانه دست اجل تقدیر را طور دیگری رقم زد و این استاد بی‌بدیل و بی‌همتا را برای همیشه از ما گرفت. روحش شاد و یادش گرامی باد.»