پنجشنبه, ۷ تیر, ۱۴۰۳ / 27 June, 2024


ورزشکاران عضو تیم افغانستان در بازی‌های المپیک پاریس چه کسانی خواهند بود؟
۱۴۰۳/۰۳/۳۰ / روزنامه آسیا / ورزشی

ورزشکاران عضو تیم افغانستان در بازی‌های المپیک پاریس چه کسانی خواهند بود؟

از آنجایی که حکومت طالبان که در تابستان ۲۰۲۱ قدرت را به دست گرفتند، تا کنون توسط هیچ کشوری در جهان به رسمیت شناخته نشده، حضور یا عدم حضور هیئت‌های افغانستانی در رویدادهای ورزشی بین المللی از نزدیک دنبال می‌شود.

به گزارش آسیانیوز؛ یک هیئت کوچک از ورزشکاران افغانستان متشکل از زنان و مردان قرار است تابستان امسال به نمایندگی از این کشور در بازی‌های المپیک به میزبانی پاریس شرکت کند.

درحالی که سازمان ملل از «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان تحت حکومت طالبان یاد می‌کند، حضور این تیم در بازی‌های امسال که اولین المپیکی است که پس از بازگشت طالبان به قدرت و استقرار حکومت آن‌ها در کابل برگزار می‌شود، به ویژه جنبه نمادین دارد.

از آنجایی که حکومت طالبان که در تابستان ۲۰۲۱ قدرت را به دست گرفتند، تا کنون توسط هیچ کشوری در جهان به رسمیت شناخته نشده، حضور یا عدم حضور هیئت‌های افغانستانی در رویدادهای ورزشی بین المللی از نزدیک دنبال می‌شود. خبرگزاری فرانسه در گزارشی موارد مهم مربوط به این موضوع را بررسی کرده است.

ورزشکاران عضو تیم افغانستان چه کسانی خواهند بود؟


همانطور که کمیته بین‌المللی المپیک در اواسط ماه ژوئن اعلام کرد، اعضای این تیم شش نفر، متشکل از سه زن و سه مرد خواهند بود. این کمیته خواستار اعزام تیمی شده بود که برابری جنسیتی را رعایت کند.

ورزشکاران مرد در رشته‌های دو و میدانی، شنا و جودو حضور خواهند داشت، در حالی که ورزشکاران زن افغانستانی در رشته‌های دو و میدانی و دوچرخه سواری به رقابت خواهند پرداخت.

تا کنون نه کمیته بین‌المللی المپیک و نه کمیته ملی افغانستان نام این ورزشکاران را اعلام نکرده‌اند. اما داد محمد پاینده اختری، مدیر کل کمیته ملی المپیک، مستقر در کابل، به خبرگزاری فرانسه گفت که همه آن‌ها به جز ورزشکار جودوکار، در خارج از کشور زندگی می‌کنند.

او توضیح داد: «از آنجایی که ورزش زنان در افغانستان به حالت تعلیق درآمده است»، ورزشکاران زن «از کشور اعزام نشدند». او افزود: «همه آن‌ها در خارج از کشور زندگی می‌کنند و توسط کمیته بین المللی المپیک اعزام می‌شوند» که از نظر مالی بیشتر ورزشکاران افغان را حمایت می‌کند.

ورزشکاران چه پرچمی را نمایندگی خواهند کرد؟


پرچم سیاه، سرخ و سبز نظام جمهوری افغانستان که توسط طالبان سرنگون شده است، در جریان مسابقات برافراشته خواهد شد، هرچند که طالبان در حال حاضر آن را به رسمیت نمی‌شناسند و پرچم سفید و سیاه خود را دارند.

بنابراین تمامی ورزشکاران افغان که در مسابقات بین المللی شرکت می‌کنند همچنان تحت پرچم نظام سابق این کشور به رقابت می‌پردازند. ورزشکاران افغانستانی که عضو تیم پناهندگان هستند از این موضوع استثنا هستند.

طالبان چه می‌گویند؟


به نوشته خبرگزاری فرانسه، حکومت طالبان به طور منظم از ورزشکارانی که افغانستان را در سطح بین المللی نمایندگی می‌کنند، حتی تحت پرچمی که سرنگون کرده اند، حمایت می‌کند.

با این حال، آن‌ها زنان را از صحنه ورزش، حضور در پارک‌ها و سالن‌های ورزشی منع می‌کنند و از تحصیل دختران پس از مقطع دبستان و نیز فعالیت در بسیاری از مشاغل ممانعت به عمل می‌آورند.

آقای اختری می‌گوید که با هماهنگی مقامات طالبان امور ورزشی را پیش می‌برد. اما کمیته بین‌المللی المپیک می‌گوید که فقط با کمیته ملی المپیک - که رئیس و دبیرکل آن در حال حاضر در تبعید هستند - گفتگو می‌کند، نه با مقامات طالبان.

مارک آدامز، سخنگوی کمیته بین‌المللی المپیک قبلاً اعلام کرده بود: «هیچ نماینده‌ای از حکومت طالبان برای [ّحضور در] بازی‌های المپیک پاریس اعتبارنامه نخواهد داشت.»

ورزشکاران افغانستانی در تیم پناهجویان


افغانستان با هشت میلیون شهروند تبعیدی در ۱۰۳ کشور جهان، در مقام دوم کشورهای با بیشترین تعداد نماینده در تیم پناهندگان قرار دارد.

اسامی ۵ ورزشکار المپیکی افغانستان که عضو تیم پناهندگان هستند، عبارت است از:

امیر انصاری، دوچرخه‌سواری
صبغت‌الله عرب، جودو
فرزاد منصوری، تکواندو
نگارا شاهین، جودو
منیژه تلاش، رقص بریک

رهبری این تیم نیز با معصومه علی زاده، ورزشکار دوچرخه سوار افغانستانی است که در المپیک ۲۰۲۱ توکیو شرکت کرده بود.