چهارشنبه / ۲۳ مهر / ۱۴۰۴ - 15 October, 2025
 سایت عصرایران / ۱۴۰۴/۰۷/۱۳

تریپتوفان در خوراکی‌ها؛ چرا برخی غذاها ما را خواب‌آلود می‌کنند؟

تریپتوفان در خوراکی‌ها؛ چرا برخی غذاها ما را خواب‌آلود می‌کنند؟
تریپتوفان یک اسیدآمینه ضروری است؛ یعنی بدن قادر به تولید آن نیست و باید از طریق رژیم غذایی دریافت شود. این ماده در خوراکی‌های پروتئینی مثل پنیر، شیر، بوقلمون، ماهی و حتی شکلات وجود دارد. اما نکته جالب اینجاست که حضور تریپتوفان در بدن ما فراتر از نقش ساخت پروتئین‌هاست. این اسیدآمینه مسیر متابولیکی ویژه‌ای را طی می‌کند و تبدیل به ترکیباتی می‌شود که مستقیماً بر خلق‌وخو و چرخه خواب اثر می‌گذارند.