بررسی مطالعات و تجربیات کشورهای موفق در کشت دانههای روغنی نشان میدهد که ایران با توجه به اقلیمهای گوناگون و نیروی انسانی مستعد میتواند ضریب وابستگی به واردات روغن نباتی و کنجاله و دانههای روغنی را کاهش بدهد و به حداقل برساند. در گذشته نه چندان دور تولید دانههای روغنی بیشتر متکی بر تولید سویا، آفتابگردان و پنبهدانه بود که بیشتر در استانهای گلستان و مازندران کشت میشد، اما در سالهای اخیر کشت کلزا بین انواع دانههای روغنی با توجه به شرایط اقلیمی، کشت پاییزه و نیاز کم به آب در اولویت قرار گرفته است. از سوی دیگر تولید دانههای روغنی، نقش بسزایی در صرفهجویی ارزی، تسریع روند توسعه اقتصادی، امنیت و استقلال غذایی کشور ایفا میکند، به همین منظور طرح خوداتکایی دانههای روغنی از سوی وزارت جهاد کشاورزی در…