
نفیسه نخعی روز چهارشنبه در همایش "زن، عزت نفس و کرامت انسانی" که با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: همچنین در مجموعه استانداری و حوزههای تابعه ۲ معاون مدیرکل، یک مشاور زن استاندار، یک نفر معاون فرماندار، چهار بخشدار زن، ۲۴۷ منتخب زن شورای شهری، ۷۶ منتخب زن شورای روستایی و ۷۱ دهیار زن فعالیت دارند.
وی بیان کرد: استانداری خراسان جنوبی از نظر نیروی زن شاغل در استانداری رتبه چهارم کشور را دارد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی گفت: براساس آخرین سرشماری از مجموع جمعیت استان، ۳۷۸ هزار و ۹۸۲ نفر را بانوان تشکیل میدهند که از این تعداد ۲۲۰ هزار نفر در مناطق شهری و ۱۵۵ هزار نفر نیز در نقاط روستایی هستند.
وی نرخ مشارکت اقتصادی زنان استان را ۱۶.۳ درصد و این نرخ در کشور را ۱۳.۵ درصد اعلام کرد و افزود: نرخ بیکاری زنان استان نیز ۱۷.۷ و نرخ بیکاری زنان کشور ۱۶.۳ درصد است.
نخعی تعداد بانوان شاغل در حوزههای اداری استان خراسان جنوبی را ۱۳ هزار و ۴۶۶ نفر ذکر کرد و گفت: از این تعداد ۵ هزار و ۶۱۵ نفر در ادارات شهر بیرجند مشغول فعالیت هستند.
وی با اشاره به فعال بودن ۱۰۵ تعاونی بانوان و ۱۵ تعاونی روستایی حوزه زنان عنوان کرد: همچنین ۲۳۷ صندوق خرد زنان روستایی با عضویت حدود ۱۰ هزار نفر و سرمایه ۱۰ میلیارد تومان در استان فعال است و تعاونیهای زنان در ثبت جهانی صنعت توبافی روستای خراشاد نقش موثر داشتند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی گفت: این استان رتبه دوم صندوقهای خرد زنان کشور را به خود اختصاص داده و از مجموع ۷ هزار درخواست به ثبت رسیده در سامانه صنعتگران، ۵ هزار و ۵۰ نفر بانوان هستند.
وی افزود: اکنون ۵۶ زن در حوزه معدن، هفت هزار و ۶۹۸ زن در حوزه خدمات و اصناف و سه زن در حوزه صنعت شاغل هستند.
نخعی تعداد زنان سرپرست خانوار استان را ۲۵ هزار و ۸۷۹ نفر اعلام کرد و افزود: بیش از ۱۸ هزار نفر تحت حمایت کمیته امداد، حدود ۲ هزار نفر زیر پوشش بهزیستی و سایرین مستمریبگیر یا بازنشسته نهادهای حمایتی هستند.
وی با بیان اینکه در استان به ازای هر هزار نفر ۸.۷ واقعه ازدواج ثبت شده است اظهار داشت: خراسان جنوبی رتبه دوم کشوری در ازدواج را دارد، در مورد واقعه طلاق نیز به ازای هر هزار نفر ۱.۷ نفر ثبت شده که در این زمینه رتبه ۲۷ کشور را داریم.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی از وجود ۹ پارک بانوان در استان خبر داد و گفت: چهار پارک نیز در دست احداث بوده و پارک دوم بانوان بیرجند نیازمند اعتبار است.
وی با بیان اینکه ۲۳۸ سازمان مردمنهاد در حوزه بانوان استان فعالیت دارد افزود: مهمترین مشکل در حوزه بانوان مربوط به مسایل مالی و اعتباری است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
نخعی با تاکید بر اینکه باید در طرحهای مربوط به زنان از جمله اشتغال زنان روستایی تسریع شود گفت: در چارت استانداری و فرمانداریها اغلب مسئول امور بانوان نداریم در حالی که بسیار ضروری و مورد نیاز است.
وی ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان زنان بهویژه در مناطق روستایی و برخی دستگاههای پزشکی از جمله ماموگرافی و امور مربوط به زنان مشکلاتی داریم.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی به آمار دانشآموختگان دانشگاهی اشاره کرد و گفت: برای تسهیلات اشتغالزایی با سود کم همچنین بازار فروش محصولات تولیدی بانوان متقاضیان زیادی به ما مراجعه میکنند که نیاز به حمایت داریم.
وی با تشکر از مساعدتهای صورت گرفته برای برپایی این همایش اظهار امیدواری کرد: با توجه ویژه استاندار، مسایل و مشکلات حوزه زنان و خانواده استان هرچه سریعتر مرتفع شود.
در این مراسم از بانوان فعال و نمونه دستگاههای اجرایی خراسان جنوبی نیز تجلیل و قدردانی شد.