عکس آرشیوی است. ایسنا/فارس معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اطمینان داد که تمام شیرهای پاستوریزه و محصولات لبنی تولید شده در کشور سالم و استاندارد است و شهروندان در این خصوص هیچ نگرانی نداشته باشند. دکتر محمدجواد خشنود به اشاره به طرح ادعایی در خصوص آلودگی شیر به سم آفلاتوکسین، گفت: بیان این موضوع بیشتر از آنکه جنبه علمی و دلسوزانه برای هموطنان داشته باشد، نتیجه نداشتن تجربه کافی و عدم درک گوینده بوده و باعث تشویش اذهان عمومی شده است. او افزود: آفلاتوکسین یک کشف تازه نیست و بیش از ۴۰ سال از شناسایی این سم قارچی در لبنیات، غلات، حبوبات، ادویه، میوه های خشک، مغزها مانند پسته، بادام و گردو می‌گذرد و  در دنیا به ویژه در ایران، نظارت‌ها بر روی محصولات غذایی به ویژه لبنیات بیشتر طی دهه‌های اخیر به مراتب تشدید شده است. این مقام مسئول خاطرنشان کرد: کارخانه های تولید محصولات لبنی با استفاده از مواد اولیه با کیفیت بالا و سالم و با بهره‌گیری از دستگاه های پیشرفته آزمایشگاهی و اتخاذ روش های نوین و به روز دنیا، محصولاتی تولید و روانه بازار کنند که استانداردهای لازم را دارد. او با بیان اینکه ایران در زمینه صنایع غذایی به ویژه صنایع لبنی پیشرفت قابل توجهی در سطح منطقه داشته است، گفت: ایران یازدهمین کشور تولیدکننده لبنیات در دنیا است. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در توضیح نظارت‌های انجام شده در زمینه وجود آفلاتوکسین در محصولات مختلف، افزود: سال گذشته، از ۴۰۲ نمونه لبنیات و سایر محصولات مانند میوه های خشک شده، مغزها مانند گردو، بادام و پسته در آزمایشگاه مرجع معاونت دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فقط ۲۳ مورد موارد غیر منطبق با استاندارد مشاهده شد، همچنین امسال از ۱۶۵ نمونه لبنیات مانند شیر، دوغ و ماست، چهار مورد غیرمنطبق با استانداردها بوده که از عرضه آن به بازار جلوگیری و تمامی این محصولات توقیف و موسسه متخلف به مراجع قضایی معرفی شد. خشنود ادامه داد: هر چند آفلاتوکسین در صورت وجود شرایط نامناسب انباشتگی و در زمانیکه رطوبت و حرارت باشد در خوراک دام، حبوبات و غلات رشد می کند، اما با توجه به رعایت استانداردها در کشور و نظارت ویژه وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان متولیان و حامیان سلامت مردم، تمام محصولات تولیدی پایش می‌شود تا در نهایت محصولات ایمن و بدون عوارض به دست مصرف کنندگان برسد. او یادآور شد: در ماه های اخیر موضوع وجود قرص و کپسول در کیک و کلوچه تولیدی کشور انتشار یافت که این اقدام مخل سلامت، جز آسیب به تولیدکنندگان داخلی و تشویش اذهان عمومی، هدف دیگری را دنبال نمی‌کرد و اکنون نیز مقامات قضایی و سازمان‌های ذیربط آن را پیگیری می‌کنند؛ به حتم طرح موضوع آلودگی شیر نیز در همان راستا انجام شده است. خشنود افزود: خوشبختانه در حال حاضر محصولات لبنی ایران به بسیاری از کشورها صادر می شود و تاکنون موردی از مرجوع کردن محصولات لبنی به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین گزارش نشده و این مسئله نشان دهنده سلامت محصولات لبنی تولیدی کشور است. معاون غذا و داروی دانشگاه بیان کرد: در موضوع آلوده بودن شیرهای پاستوریزه هم نحوه بیان و هم نحوه انتشار آن از بی تدبیری و صرفا به استناد یک مقاله بوده و  عدم توجه به جمیع جهات موضوع، اظهار نظر انجام و همین مسئله باعث تنش و ایجاد نگرانی در بین مردم شده است. خشنود خاطرنشان کرد: مردم با اطمینان کامل می توانند شیرهای پاستوریزه و صنعتی را مصرف کنند، زیرا نظارت و پایش بسیار جدی و به صورت مستمر از سوی دستگاه‌های مسئول سلامت انجام می شود. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه سرانه مصرف شیر در ایران نسبت به کشورهای دنیا پائین است، گفت: انتشار چنین اخباری، ضمن ایجاد تشویش و نگرانی در مردم، موجب مصرف کمتر شیر می شود و در نتیجه آن طی سال‌های آینده خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر پوکی استخوان افزایش خواهد یافت. انتهای پیام