شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024


رسانه غربی: حزب‌الله و حوثی‌ها برتری هوایی آمریکا و اسرائیل را به چالش می‌کشند
۲ روز قبل / خبرگزاری ایسنا / بین‌المللی

رسانه غربی: حزب‌الله و حوثی‌ها برتری هوایی آمریکا و اسرائیل را به چالش می‌کشند

یک پایگاه خبری - تحلیلی با اشاره به موفقیت گروه‌های مقاومت در لبنان و یمن در سرنگون کردن پهپادهای آمریکایی و صهیونیستی، به نقل از کارشناسان خاطرنشان کرد: این تحولات چه ناشی از ارتقای توانایی این گروه‌ها برای هدف قرار دادن هواپیماهای بدون سرنشین باشد و چه ناشی از افزایش استقرار و پرواز این هواپیماها، ایالات متحده و اسرائیل ناچارند برنامه‌های عملیات هوایی خود در منطقه را بازنگری و مجددا تنظیم کنند.

رسانه غربی: حزب‌الله و حوثی‌ها برتری هوایی آمریکا و اسرائیل را به چالش می‌کشند

یک پایگاه خبری - تحلیلی با اشاره به موفقیت گروه‌های مقاومت در لبنان و یمن در سرنگون کردن پهپادهای آمریکایی و صهیونیستی، به نقل از کارشناسان خاطرنشان کرد: این تحولات چه ناشی از ارتقای توانایی این گروه‌ها برای هدف قرار دادن هواپیماهای بدون سرنشین باشد و چه ناشی از افزایش استقرار و پرواز این هواپیماها، ایالات متحده و اسرائیل ناچارند برنامه‌های عملیات هوایی خود در منطقه را بازنگری و مجددا تنظیم کنند. به گزارش ایسنا، سرنگونی مکرر هواپیماهای بدون سرنشین توسط گروه‌هایی در لبنان و یمن نشان می‌دهد که این گروه‌ها توانایی‌ها و تاکتیک‌های دفاع هوایی پیشرفته‌تری از آنچه قبلاً تصور می‌شد، دارند. کارشناسان می‌گویند که این تحولات می‌بایست فرماندهان نظامی در رژیم صهیونیستی و ایالات متحده را به بازنگری در برنامه‌های عملیات هوایی خود در منطقه سوق دهد.

بنابر گزارش پایگاه بریکینگ دیفنس، «از زمان وقوع درگیری میان حزب‌الله لبنان و اسرائیل در امتداد مرزها در ۸ اکتبر ۲۰۲۳، نیروی هوایی اسرائیل پنج فروند پهپاد میان-برد و بلند–برد هرمس-۴۵۰ و هرمس-۹۰۰ را در نتیجه پرتاب موشک‌های گروه‌های شیعی در جنوب لبنان از دست داده است. در همین دوره، ایالات متحده سه فروند پهپاد MQ-۹ Reaper را بر فراز یمن در اثر موشک‌های شلیک شده توسط نیروهای انصارالله از دست داد.

این اعداد بیشتر مطابق با انواع تلفاتی است که در سناریوی نبرد برابر انتظار می‌رود، نه آنچه در تاریخ از حزب‌الله و انصارالله دیده شده است.

با توجه به موفقیت‌های اخیر در برابر چنین سیستم‌هایی، کارشناسان معتقدند که ایالات متحده و اسرائیل ممکن است نیاز به تنظیم مفهوم عملیات خود در حین کار با پلتفرم‌های ISR (پلتفرم‌های اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی) بدون سرنشین داشته باشند.»

به گفته کارشناسان چنین تهدیدی علیه پهپادهای میان-برد و حتی بلند-برد در واقع می‌تواند تسلط هوایی [رژیم صهیونیستی و ایالات متحده] را تضعیف کند (توانایی انجام هر کاری که می‌خواهند در هوا انجام دهند) و توانایی آنها برای به دست آوردن به موقع اطلاعات را به خطر بیندازد.

«شان شیخ» معاون و همکار پروژه دفاع موشکی «مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک؟» (CSIS) گفت، سامانه‌های دفاع هوایی این گروه‌ها ممکن است در نهایت «عملیات پهپادهای اسرائیل و ایالات متحده در یمن و لبنان را بازدارند یا کاهش دهند.»

بروس بنت، محقق ارشد دفاعی بین‌المللی در موسسه «رَند» می‌گوید: اسرائیل و ایالات متحده باید به تدریج رویه‌های عملیاتی خود را مجددا تنظیم کنند. این تنظیمات احتمالاً شامل ترکیبی از انجام عملیات به روشی متفاوت، تقویت اقدامات متقابل الکترونیکی و تلاش برای شناسایی و سرکوب موشک‌های زمین به هوا است.

کارشناسان در مورد این سوال که چرا سیستم‌های دفاع هوایی توانسته‌اند کارآمدی بیشتری از خود نشان دهند، اختلاف نظر دارند؛ آیا علت اصلی آن سلاح‌های جدید در میدان است یا اینکه شدت عملیات هوایی افزایش یافته است؟

«مایکل آیزنشتات» مدیر برنامه مطالعات نظامی و امنیتی در موسسه واشنگتن برای سیاست خاورنزدیک اظهار داشت: سیستم‌های هوایی بدون سرنشین، سکوهای هوایی نسبتاً کند و آسیب‌پذیری هستند که در محیط‌های دفاع هوایی بی‌خطر مؤثرتر هستند. واضح است که محیط دفاع هوایی در لبنان و یمن، احتمالاً به دلیل ورود سیستم‌های جدید در حال چالش‌برانگیزتر شدن است.

«بروس بنت» نیز گفت: احتمالاً دشمنان ایالات متحده کارآیی موشک‌های زمین به هوای خود را افزایش می‌دهند - یک رقابت نظامی استاندارد. با گذشت زمان، ارتفاع موثر موشک‌های زمین به هوا را می‌توان با ارتقا تنظیم کرد و این ممکن است در حال حاضر هم اتفاق بیفتد.

با این حال، شان شیخ گفت اگرچه سلاح‌های جدید موثر هستند و در این روند نقش دارند، افزایش سرنگونی این پهپادها ناشی از افزایش پرواز این پهپادها در شرایطی است که سیستم‌های دفاع هوایی حزب‌الله در لبنان و انصارالله در یمن در حالت آماده‌باش قرار دارند.

بریکینگ دیفنس در ادامه به تلاش چندی پیش حزب‌الله برای سرنگونی یکی از جنگنده‌های صهیونیستی اشاره و تصریح کرد: اگرچه این تلاش نتیجه مورد نظر را در پی نداشت، اما هشداری برای تسلط هوایی اسرائیل بوده که از زمان تهاجم به لبنان در سال ۱۹۸۲ به‌طور جدی مورد چالش قرار نگرفته بود.

انتهای پیام خبرنگار ساجده محمودی دبیر مهران ثنایی لینک کوتاه برچسب‌ها: حزب‌الله لبنان انصارالله انصارالله یمن آمريكا اسرائیل رژيم صهيونيستی لبنان فلسطين حماس جنگ غزه غزه اخبار مرتبط تحلیلگر مسائل منطقه: تاکنون بزرگترین ضربه را انصارالله یمن به اسرائیل زده است تلگراف در گزارشی نوشت دست بالای انصارالله در دریای سرخ نقطه‌زنی به‌سبک انصارالله لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال