یکشنبه, ۳ تیر, ۱۴۰۳ / 23 June, 2024


تمهیدات انجام شده برای جایگزینی محصولات کم آب حوزه کشاورزی در فارس
۱۴۰۳/۰۳/۲۷ / خبرگزاری ایسنا / استانها

تمهیدات انجام شده برای جایگزینی محصولات کم آب حوزه کشاورزی در فارس

رئیس جهادکشاورزی فارس با اشاره به فرا رسیدن فصل گرما و اهمیت صرفه‌جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی، تمهیدات انجام شده برای جایگزینی محصولاتی که نیاز به آب کمتری را در سطح استان برشمرد.

تمهیدات انجام شده برای جایگزینی محصولات کم آب حوزه کشاورزی در فارس

ایسنا/فارس رئیس جهادکشاورزی فارس با اشاره به فرا رسیدن فصل گرما و اهمیت صرفه‌جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی، تمهیدات انجام شده برای جایگزینی محصولاتی که نیاز به آب کمتری را در سطح استان برشمرد. مجتبی دهقان‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص تمهیدات انجام شده کشت محصولاتی که نیاز به آب کمتری دارند، گفت: در این زمینه اقدامات مدیریت زراعت با توجه به تابستان گرم امسال اندیشیده است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین اقدامات مدیریت زراعت در بحران خشکسالی و کم آبی می‌توان به تامین آب مزارع شتوی حوضه آبخور سد درودزن در ۳ شهرستان مرودشت، زرقان و خرامه، استفاده از روش نشاء کاری در محصولات سبزی و صیفی (صرفه‌جویی در سه نوبت آبیاری حدود ۳۰ درصد کاهش میزان آب مصرفی)، توسعه روش­های نوین کشت (پشته‌های بلند ۳۵ هزار هکتار، کف کار ۵۱ هزار هکتار) اشاره کرد.

دهقان‌پور همچنین توزیع ۱۶۰ هزار متر تیپ (۱۶۰ حلقه) بین شهرستان‌های محل اجرای طرح‌ها و صدور حواله ۳۰ هزار متر نوار آبیاری برای شهرستان مرودشت و توسعه تغییر کشت از سیستم بهاره به پاییزه به منظور استفاده از نزولات آسمانی چغندر قند بهاره و پاییزه در سطح ۳ هزار و ۴۰۰ هکتار، ایجاد ۳۷ قطعه مزرعه نمایشی در سطح بیش از ۵۰ هکتار روش خشکه کاری در شهرستان‌های فیروزآباد، شیراز، کازرون و رستم، ترویج آبیاری قطره‌ای در زراعت برنج را از دیگر اقدامات انجام شده در این راستا عنوان کرد.

به گفته وی، کاشت گیاهان کم آب برکاملینا، کینوا، سورگوم علوفه‌ای و دانه‌ای و گیاهان علوفه‌ای جدید، ترویج و توسعه ارقام گروه‌های ۳۰۰ و ۴۰۰ ذرت دانه‌ای با دوره رشد ۱۰۰ روزه (حداقل صرفه‌جویی در دو نوبت آبیاری، در روش آبیاری نوار تیپ دو هزار مترمکعب در هکتار صرفه‌جویی)، اجرای ۱۶ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی در ذرت، اجرای ۲۵ هزار هکتار آبیاری نوین در ذرت، اجرای ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار کشاورزی حفاظتی در پنبه از دیگر تمهیدات اندیشیده شده در این راستا هستند.

رئیس جهادکشاورزی فارس همچنین از اجرای یک هزار و ۹۰۰ هکتار آبیاری نوین در پنبه، استفاده از ارقام زودرس پنبه در سطح  ۱۰ هزار هکتار، افزایش تولید محصولات زراعی به ازاء هر مترمکعب آب مصرف (افزایش بهره‌وری فیزیکی)، توسعه کشاورزی حفاظتی (۱۵۰ هزار هکتار)، استفاده از ارقام زودرس و ارقام پرپتانسیل (۶۵ هزار هکتار)، نشاکاری (۳۶ هزار هکتار در محصولات صیفی) در این راستا خبر داد.

توسعه محصولات شتوی و استفاده بهینه از آب سبز ( ۹۰ هزار)، استفاده از ارقام کم آب و متحمل به تنش‌های خشکی ( یک هزار و ۲۰۰ هکتار)، ترویج و توسعه علوفه‌های کم آب‌­بر و زمستانه (۵۰ هزار هکتار چغندر علوفه‌ای پاییزه و بهاره، ۲۰۰ هکتار تریتیکاله)، ابلاغ سطوح کشت بر مبنای الگوی کشت با هدف کاهش سطح گیاهان آب بر و توسعه کشت گیاهان کم آب‌بر، تدوین الگوی کشت برای ۵ دشت و مطالعه الگوی کشت ۶ دشت، اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای فارس در سطح ۲۲۷ هزار و ۷۶۱  هکتار با ۸ محصول زراعی (گندم، جو، نخود، عدس، گلرنگ، کاملینا، کلزا و گیاهان علوفه ای) و توسعه ۱۹ محصول دارویی در سطح ۲۲ هزار و ۲۳۹ هکتار از دیگر مواردی بود که دهان‌پور بدان‌ها اشاره کرد.

رئیس جهادکشاورزی فارس در پایان یادآور شد: علاوه بر این‌ها توسعه کشاورزی حفاظتی، توسعه کشت در کف جوی، توسعه کشت روی پشته‌های بلند و کشت روی پشته‌های بلند و دائم از جمله اقدامات انجام شده در اداره امور فناوری‌های مکانیزه در بحران خشکسالی و کم آبی بوده است.

انتهای پیام خبرنگار زهرا عسگری دبیر زهرا حبیب پور لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-اقتصادی کشاورزی خشكسالی لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال