دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024


یک فیلم اصفهانی، نامزد بهترین فیلم جشنواره آمیکورتی ایتالیا شد
۲ روز قبل / خبرگزاری ایسنا / فرهنگی

یک فیلم اصفهانی، نامزد بهترین فیلم جشنواره آمیکورتی ایتالیا شد

«۷۶۰۰» کدی است که خلبان‌ها آن را زمان قطع ارتباط با مرکز اعلام می‌کنند و «بمانی» نوجوانی از روستاهای شرق اصفهان است که به خلبانی علاقه دارد؛ این علاقه و این کد ارتباطی، دست‌مایه تولید یک فیلم تماماً اصفهانی است که نامزد بهترین فیلم جشنواره آمیکورتی ایتالیا را دریافت کرده است.

یک فیلم اصفهانی، نامزد بهترین فیلم جشنواره آمیکورتی ایتالیا شد

ایسنا/اصفهان «۷۶۰۰» کدی است که خلبان‌ها آن را زمان قطع ارتباط با مرکز اعلام می‌کنند و «بمانی» نوجوانی از روستاهای شرق اصفهان است که به خلبانی علاقه دارد؛ این علاقه و این کد ارتباطی، دست‌مایه تولید یک فیلم تماماً اصفهانی است که نامزد بهترین فیلم جشنواره آمیکورتی ایتالیا را دریافت کرده است. بهروز باقری، کارگردان و فیلم‌نامه نویس این فیلم به ایسنا گفت: در دوران کرونا در سفر به یکی از روستاهای شرق اصفهان، بچه‌هایی را دیدم که روی تپه‌ای در حال تلاش برای متصل شدن به برنامه شاد و حضور در کلاس درس بودند، این موضوع در ذهن من باعث‌ این دغدغه و سوال شد که در روزگار اینترنت ماهواره‌ای چرا بچه‌ها در کشور ما برای دسترسی به یک نرم‌افزار مشکل دارند؟‌ همین دغدغه شروع نوشتن فیلمنامه نیمه بلند «اینجا آنتن نمی‌دهد» شد.

او ادامه داد: برگزیده شدن فیلم «اینجا آنتن نمی‌دهد» در جشنواره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و جشنواره فیلم کرمان انگیزه‌ای شد تا من برای بازنویسی و تبدیل آن فیلم‌نامه بلند دست به کار شوم. در زمان انتخاب نام متوجه شدم خلبان‌ها کدی دارند که در زمان قطع ارتباط با برج مراقبت از آن استفاده می‌کنند؛ بنابراین از این کد به‌عنوان تمثیلی برای بچه‌ای استفاده کردم که ارتباط او با دنیای بیرون و آموزش درسی قطع شده است.

باقری گفت: در «۷۶۰۰»،  «بمانی» و دوستانش با مشکل اینترنت، عدم آنتن‌دهی، در دسترس نبودن موبایل و آسیب دیدنِ تنها موبایل موجود مواجه می‌شوند و فیلم، چالش‌های این نوجوانان برای دسترسی به اینترنت و آموزش مجازی را روایت می‌کند و علی اوسیوند با مطالعه فیلم‌نامه تهیه‌کنندگی و بازیگری در ان را پذیرفت.

این کارگردان با اشاره به اینکه «۷۶۰۰» در پنجاه و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد نیز حضور داشته است، گفت: دیپلم افتخار بهترین فیلم بخش بین‌الملل، ثمره حضور در این جشنواره بود. همچنین این فیلم در جشنواره مهم اقوام ایرانی نیز در کنار آثار مهم سینما و تولیدات پرهزینه بنیاد فارابی قرار گرفت و حالا هم به‌عنوان اولین حضور بین‌المللی در جشنواره آمیکورتی شرکت کرده و نامزد بهترین فیلم خارجی زبان این جشنواره شد.

باقری با بیان اینکه سال گذشته فیلم «سرالیش» برنده ۲ جایزه از این جشنواره شده است، گفت: تا امروز هیچ نوع درام صد درصد اصفهانی که تیم و تولید آن در اصفهان باشد نتوانسته در جشنواره‌های بین‌المللی حضور داشته باشد؛ همه فیلم‌ها در تهران ساخته شده و ۷۶۰۰ اولین فیلم تماماً اصفهانی است که توانست به این جشنواره خارجی راه پیدا کند و حضور در جشنواره‌های بین‌المللی برای این فیلم ادامه خواهد داشت.

این کارگردان تأکید کرد: یکی از اهداف و برنامه‌های من در کارهای سینمایی، معرفی سینمای اصفهان به ایران و دنیا بوده تا سینمای اصفهان تنها به آثار و طنزهای ساده و بعضا سطحی معروف نباشد. زمانی که ۴ سال پیش فیلم سرالیش را ساختم، قصد داشتم که چند فیلم اصفهانی داشته باشم که بتواند اصفهان را در کشور و دنیا نشان دهد، فیلم «سرالیش در جشنواره عمان، جشنواره پرتو پرتغال، جشنواره هند و جشنواره کانادا شرکت و کسب جایزه کسب کرده، اما هنوز مجوز پخش در داخل کسب نکرده است.

او ادامه داد: بعد از «سرالیش تصمیم گرفتم کاری بسازم که هم در داخل خود را نشان دهد و هم در جشنواره‌های خارجی دیده شود که البته کار بسیار سختی است و به فکر، ایده ناب و تیم حرفه‌ای نیاز دارد. می‌شود فیلمی ساخت و از همه چیز کشور تعریف کرد و به اصطلاح گل و بلبل نشان داد، آن‌وقت به احتمال بسیار زیاد فیلم در داخل حمایت می‌شود. همچنین می‌شود با سیاه‌نمایی بیش از حد و نشان دادن فقر و بدبختی در ایران آن‌طور که برخی کشورها می‌خواهند فیلم ساخت و جوایز بین‌المللی بسیاری هم کسب کرد؛ ولی ساختِ کاری که سیاه‌نمایی نداشته باشد و فضای کشور را مثبت نشان دهد، طوری که دانش‌آموزان در مهر ۱۴۰۳ به تماشای آن بنشینند و در اولین حضور بین‌المللی هم به‌عنوان نامزد بهترین فیلم خارجی زبان دیده شود، کار سختی است؛ انجام این کارِ سخت یکی از مهم‌ترین اهداف و آرزوهای من بود و از این بابت بسیار خوشحالم.

او با اشاره به عوامل فیلم «اینجا آنتن نمی‌دهد» گفت: تصویربردار فیلم «۶۷۰۰» مسعود کاظمی اصلانی و فرامرز مختاری صدابردار فیلم است، همچنین تدوین به‌عهده مهدی دهقانی، برنامه‌ریز افسانه احدی‌نژاد و موسیقی توسط کارنگ کرباسی کار شده است؛ ضمن اینکه علی اوسیوند، حبیب تاجمیر، محمدرضا عرب جعفری و نیلوفر مصیبی این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند.

به گزارش ایسنا؛ نتایج و برندگان نهایی جشنواره آمیکورتی ایتالیا ۵ الی ۱۰ تیر اعلام می‌شود.

انتهای پیام خبرنگار پریسا عابدی دبیر مرجان طاووسی دبیر شیرین مستغاثی لینک کوتاه برچسب‌ها: فیلمسازی سینما فیلم استانی-فرهنگی و هنری جشنواره فيلمنامه لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال