دوشنبه, ۴ تیر, ۱۴۰۳ / 24 June, 2024


اولین یادواره شهدای غریب استان یزد برگزار می‌شود
۱۴۰۳/۰۳/۱۳ / خبرگزاری ایسنا / استانها

اولین یادواره شهدای غریب استان یزد برگزار می‌شود

استاندار یزد و رئیس یادواره شهدای آزاده یا شهدای غریب در اسارت از برگزاری این اولین یادواره شهدای غریب این استان همزمان با سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی و شهادت حضرت رقیه(س) در یزد خبر داد.

اولین یادواره شهدای غریب استان یزد برگزار می‌شود

ایسنا/یزد استاندار یزد و رئیس یادواره شهدای آزاده یا شهدای غریب در اسارت از برگزاری این اولین یادواره شهدای غریب این استان همزمان با سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی و شهادت حضرت رقیه(س) در یزد خبر داد. «مهران فاطمی» شامگاه شنبه ۱۲ خردادماه در مراسم رونمایی از پوستر کنگره ملی شهدای غریب کشور در یزد، با اشاره به نامه حضرت سیدالشهدا امام حسین(ع) به حبیب ابن مظاهر که با عنوان «از غریب به حبیب» آغاز می‌شود، گفت: مضمون این نامه در واقع پروتکل و منشوری برای پیام رسانی این شهدای غریب است به طوری که این شهدای غریب به دوستان آزاده خود سلام می‌رسانند و می‌گویند خودتان را از ما دریغ نکنید؛ به عبارتی فکر و منش و ایثارگری ما را به دیگران برسانید.

وی به غربت این شهدا اشاره کرد و گفت: بر همین اساس نیز باید کنگره این شهدای غریب را متفاوت از سایر کنگره‌های شهدا برگزار کنیم لذا در استان تمام تلاش خودمان را برای برگزاری باشکوه و متفاوت این کنگره به کار خواهیم بست.

استاندار با اشاره به برگزاری این کنگره ملی در هفتم بهمن ماه، این اقدام را ابتکار بسیار ارزشمندی خواند که از طریق آن شهدای عزیزی که در غربت اسارت و غریبانه به شهادت رسیدند و کم‌تر از زوایای زندگی و ایثارگری‌ها و نحوه شهادت آنها برای مردم مخصوصاً نسل جوان گفته شده است، معرفی و شناخته شوند.

وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به آشنایی بیشتر مردم کشورمان با سبک زندگی این شهدا و تسری آن به زندگی خود و نسل جوانمان، گفت: در استان یزد نیز تمام تمهیدات لازم برای برگزار این کنگره اندیشیده شده تا امسال در سالروز شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها و همچنین سالروز ورود آزادگان به خاک پاک میهن ایران اسلامی شاهد برگزاری باشکوه این کنگره باشیم.

فاطمی از همه دست‌اندرکاران برگزاری این کنگره چه در سطح ملی و چه در سطح استان نیز قدردانی کرد و از آمادگی استان برای استقرار دبیرخانه کنگره در برخی از فعالیتها در یزد خبر داد.

«محمد جواد زمردیان» دبیر ملی کنگره شهدای غریب اسارت نیز در این مراسم که با حضور سرداران دفاع مقدس در استان، مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران و عوامل ستاد استانی برگزاری این یادواره برگزار شد، از شناسایی تاکنون ۱۸۱۴ شهید غریب کشورمان و انجام کار تحقیقاتی در مورد نحوه شهادت ۱۱۰۰ نفر از این شهدا با همکاری هلال احمر کشورمان و ارتباط آن با صلیب سرخ خبر داد.

وی با بیان این که پنج استان کشورمان بیشترین تعداد این شهدا را در خود جای داده‌اند که یزد نیز یکی از این استانهاست، گفت: خدا را شاکریم که حامیان این حرکت فرهنگی در نهاد ریاست جمهوری و بنیاد شهید و امور ایثارگران تا سایر سازمان ها و دستگاه ها خط مشی ریاست محترم جمهور فقید را به خوبی دریافتند و پای کار شهدا  آمدند.

زمردیان افزود: به شهیدانی که در سال های دفاع مقدس در جنگی نابرابر با تنی مجروح به اسارت دشمن بعثی درآمده و به طرق مختلف در زندان ها و اردوگاه های دشمن غریبانه لیکن باعزت به شهادت رسیده‌اند، شهید غریب گفته می شود.

وی ادامه داد: این کنگره با هدف عمل به فرمایش مقام عظمای ولایت مبنی بر جبران کم کاری های صورت گرفته در طول سالیان متمادی درحوزه گردآوری آثار و معرفی وقایع دوران اسارت بویژه معرفی شهیدان مظلوم آن دوران و با تدبیر ریاست محترم جمهور فقید پیرامون ضرورت به تصویر کشیدن جان فشانی چهره های مقاوم و قهرمان آزاده شکل گرفت.

وی با بیان این که مقدمات امر از سال ۱۳۹۸ در اقدامی خودجوش برای گروهی از شهدای غریب هم اردوگاهی آغاز شد لیکن در ادامه به حرکتی ملی با حمایت نهاد ریاست جمهوری، بنیاد شهید و امور ایثارگران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تبدیل شد، اظهار کرد: حرکتی که بر مبنای سند چشم انداز کنگره سعی دارد با افزایش سطح آگاهی از الگوهای رفتاری و هویتی سبک زندگی آزادگی و با نهادینه سازی سیاست های ناظر بر اهداف، ابتدا در سطح ملی و سپس در آن سوی مرزها به آن افق تمدنی که همان «منشور آزادگی» برآمده از توصیه سید آزادگان است، دست پیدا کند.

دبیر این کنگره ملی در پایان یادآور شد: بهرمندی از توان و تجربه آزادگان و جوانان و تشکل های مردم نهاد، جریان سازی و نوسازی معنوی آحاد جامعه از طریق تولید آثار فاخر فرهنگی با هدف معرفی شهدای غریب، ارزش دادن به محتوا و کیفیت برنامه‌ها به جای کمیت، بهرمندی از حمایت های مادی و معنوی سازمان ها و دستگاه‌ها و ترویج و برون‌سپاری فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی به تشکل‌های مردم نهاد، تدابیر اجرایی درنظر گرفته شده برای برپایی ساختار و سازمان این کنگره است.

سردار «محمدصالح جوکار» نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از این ابتکار، ابراز امیدواری کرد: زندگی نامه این شهدا نیز تدوین و منتشر شود تا اثرگذاری فرهنگی کنگره را در جامعه شاهد باشیم.

وی عنوان کرد: البته شهید آیت الله رئیسی نیز در مظلومیت به شهادت رسیدند و علی رغم تشیع باشکوهی که مردم در شهرهای مختلف برای ایشان و همراهان شهیدشان داشتند ولی منش و نجابت ایشان باعث شد ناگفته‌های بسیاری از سیدالشهدای خدمت برجای بماند.

«حیدری» دبیر ستاد برگزار کنگره در استان یزد نیز ضمن تشریح اقدامات انجام شده، گفت: در سطح استان ۶۹ شهید غریب تاکنون شناسایی شده‎اند که قطعاً شهدای غریب دوران ستمشاهی پهلوی که در زندانهای ساواک به شهادت رسیدند نیز باید این آمار افزوده شود.

انتهای پیام خبرنگار حمید رضا دهقان دبیر شیده ناعمی لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-فرهنگی و هنری کنگره شهدای غریب استاندار يزد بنياد شهيد يزد لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال