پنجشنبه, ۱۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 30 May, 2024


نابودی مراتع و جنگل‌های گلستان با برداشت بی‌رویه قارچ ترافل
۱۴۰۳/۰۲/۱۹ / خبرگزاری ایسنا / استانها

نابودی مراتع و جنگل‌های گلستان با برداشت بی‌رویه قارچ ترافل

عضو هیئت علمی دانشگاه منابع طبیعی گرگان با اشاره به اینکه قارچ‌ها عموماً با ریشه گیاهان مرتع در دشت و درختان جنگلی زندگی همزیستی داشته و زندگیشان به هم وابسته است، گفت: برداشت بی‌رویه قارچ ترافل ریشه گیاهان مرتعی و درختان را از بین برده و به محیط زیست آسیب جدی وارد می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه منابع طبیعی گرگان هشدار داد نابودی مراتع و جنگل‌های گلستان با برداشت بی‌رویه قارچ ترافل

ایسنا/گلستان عضو هیئت علمی دانشگاه منابع طبیعی گرگان با اشاره به اینکه قارچ‌ها عموماً با ریشه گیاهان مرتع در دشت و درختان جنگلی زندگی همزیستی داشته و زندگیشان به هم وابسته است، گفت: برداشت بی‌رویه قارچ ترافل ریشه گیاهان مرتعی و درختان را از بین برده و به محیط زیست آسیب جدی وارد می‌کند. احمد ندیمی عضو هیئت علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان عصر امروز چهارشنبه در حاشیه مراسم  «نشست تخصصی پدافند غیرعامل با محوریت تهدیدات زیستی با موضوع قارچ‌های همزیست با گیاهان و امنیت غذایی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: قیمت بالای قارچ  ترافل مردم محلی و دلالان را به برداشت بی‌رویه این گیاه ترغیب می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اگر برداشت قارچ ترافل در حد محدود و محلی باشد مشکلی ایجاد نخواهد کرد: افزود: با توجه به اینکه این قارچ‌ها عموماً با ریشه گیاهان مرتع در دشت و درختان جنگلی زندگی همزیستی داشته و زندگیشان به هم وابسته است به همین دلیل برداشت بی‌رویه قارچ ترافل ریشه گیاهان مرتعی و درختان را از بین برده و به محیط زیست آسیب جدی وارد می‌کند.

سود قارچ ترافل در جیب دلالان

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم  منابع طبیعی گرگان با بیان اینکه سود اصلی قارچ ترافل به جیب دلالان می‌رود، گفت: معمولاً مردم محلی قارچ را با قیمت تقریبی هرکیلو ۱۰۰ هزار تومان به فروش رسانده و  وقتی که به دست دلال می‌رسد بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان  معامله شده و در خارج مرزها بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار خرید و فروش می‌شود.

 ندیمی با اشاره به اینکه ما به دنبال راهی هستیم تا کشاورزان بتوانند در منازل خود در سطح محلی و سنتی قارچ ترافل را پرورش داده و از مزایای مالی آن بهره‌مند شوند، گفت: ما باید قارچ جایگزین که قابلیت تکثیر و رشد در مزارع و حیاط منازل داشته باشد برای ترافل که گیاهی بسیار پرطرفداری است، معرفی کنیم و ترافل را در  طبیعت رها کنیم تا زندگی همزیستی خود با گیاهان و درختان دیگر را ادامه دهد.

وی ادامه داد: درحال حاضر پرورش ترافل مانند قارچ‌های صدفی در سوله امکان‌پذیر نیست، چون میزبان ترافل درختان جنگلی نظیر بلوط است که درجنگل یافت می‌شود البته برخی کشورهای اروپایی برای تکثیر و گسترش ترافل به دستاوردهای جدیدی دست یافته‌اند که برای انتقال دانش خود حداقل ۳۵۰ هزار دلار هزینه می‌گیرند تا آن را به دیگران آموزش دهند.

نابودی پوشش گیاهی با برداشت بی‌رویه ترافل


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان تصریح کرد: ریشه درختان و گیاهانی که میلیون‌ها سال با ترافل زندگی همزیستس داشته‌اند با برداشت بی‌رویه از بین رفته و پوشش گیاهی و مرتعی منظقه نابود می‌شود.

ندیمی با بیان این نکته که قارچ ترافل را در استان گیلان و مازندران نیز داریم اما با توجه به اینکه درختان آنجا رطوبت بیشتری دارند، آسیب کمتری خواهند دید اما در منطقه ترکمن صحرا و دشت گرگان به دلیل کمبود بارش‌ها ریشه گیاهان آسیب پذیرتر است.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز در این نشست گفت: در کشور ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه‌های متعدد وجود دارد که می‌توان تهدیدات موجود را به فرصت تبدیل کرد.
شتایی با اشاره به اینکه بحث امنیت غذایی یکی از مسائل و چالش‌های جهانی محسوب می‌شود، بر استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود در کشور و ظرفیت‌های مردمی با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر مشارکت مردم در تولید تأکید کرد.

وی تلفیق تجارب حاصله در بخش اجرایی و دانش تولید شده در دانشگاه‌ها در جهت رفع چالش‌های استان و کشور را ضروری دانست و افزود: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان آمادگی کاملی برای انجام فعالیت‌های مشترک با بخش اجرایی در جهت حل معضلات و تهدیدات در استان و کشور دارد.



مدیر کل پدافند غیر عامل استان گلستان نیز در این نشست با اشاره به اینکه طبق مطالعات انجام شده در استان گلستان، در حوزه‌های مختلف، تهدیدات شناسایی شده‌اند که تهدیدات زیستی در رتبه نخست این تهدیدات معرفی شده است.


 محمد تقی محمدی افزود: تهدیدات زیستی گستره وسیع و متنوعی داشته که انسان، دام و طیور، کشاورزی و زراعت، منابع طبیعی و محیط زیست، آب، غذا و دارو را شامل می‌شود.

وی نقش دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان را با توجه به قدمت و ظرفیت علمی مناسبی آن در حل چالش‌های و تهدیدات استانی مؤثر دانست و گفت: در اداره کل پدافند غیرعامل استان به دنبال استفاده از نظرات علمی افراد متخصص در حوزه‌های مختلف هستیم و اساتید دانشگاه می‌توانند در مقابله با تهدیدات شناسایی شده نقش‌آفرینی ویژه‌ای داشته باشند.

به گزارش ایسنا، عصر امروز چهارشنبه با هدف بررسی قارچ‌های همزیست با گیاهان و امنیت غذایی؛ نشست تخصصی پدافند غیرعامل با محوریت تهدیدات زیستی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.

انتهای پیام خبرنگار مریم شریفی دبیر فرزاد گمار لینک کوتاه برچسب‌ها: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان پدافند غيرعامل احمد ندیمی نشست تخصصی پدافند غیرعامل گلستان استانی دانشگاهی لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس ماهان موزیک بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی نهال‌ گردو روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال