شنبه, ۲۶ خرداد, ۱۴۰۳ / 15 June, 2024


دغدغه‌های خادم‌الرضا برای نخبگان ایرانی؛ از تکریم تفکر دانش‌افزا تا بکارگیری توان نخبگان
۱۴۰۳/۰۳/۰۲ / خبرگزاری ایسنا / فناوری

دغدغه‌های خادم‌الرضا برای نخبگان ایرانی؛ از تکریم تفکر دانش‌افزا تا بکارگیری توان نخبگان

خادم‌الرضا که از آغاز فعالیت خود به عنوان رئیس‌جمهور حمایت از نخبگان را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار داده بود، از تدوین پیش‌نویس لایحه جامع حمایت از نخبگان برای ارائه به مجلس و پیشنهاد راه‌اندازی صندوق توسعه اثربخشی مستعدان برتر در این لایحه حمایت کرد و ضمن ایجاد شرایط جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی به منظور حل مسائل اساسی، همکاری دستگاه‌های اجرایی با بنیاد ملی نخبگان را از اولویت‌‎های کار دولت دانست.

دغدغه‌های خادم‌الرضا برای نخبگان ایرانی؛ از تکریم تفکر دانش‌افزا تا بکارگیری توان نخبگان

خادم‌الرضا که از آغاز فعالیت خود به عنوان رئیس‌جمهور حمایت از نخبگان را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار داده بود، از تدوین پیش‌نویس لایحه جامع حمایت از نخبگان برای ارائه به مجلس و پیشنهاد راه‌اندازی صندوق توسعه اثربخشی مستعدان برتر در این لایحه حمایت کرد و ضمن ایجاد شرایط جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی به منظور حل مسائل اساسی، همکاری دستگاه‌های اجرایی با بنیاد ملی نخبگان را از اولویت‌‎های کار دولت دانست. به گزارش ایسنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ پیروز و دولت سیزدهم در روز سه‌شنبه، ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ تشکیل شد و از همان زمان توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، حمایت از نخبگان و توسعه اکوسیستم نوآوری را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار داد.

او همواره در جلسات خود با مسئولان بنیاد ملی نخبگان تاکید می‌کرد: در شناسایی سرمایه عظیم انسانی، صرفا به این اکتفا نکنید که نخبگان به شما مراجعه کنند، بلکه شما افراد برخوردار از اندیشه، ابتکار و خلاقیت را در محافل علمی شناسایی کرده و آنها را برای فعالیت در بخش‌های دولتی و خصوصی و تبدیل ایده‌هایشان به کار و ثروت دعوت کنید.

آیت‌الله رئیسی از تدوین پیش‌نویس لایحه جامع حمایت از نخبگان برای ارائه به مجلس و پیشنهاد راه‌اندازی صندوق توسعه اثربخشی مستعدان برتر در این لایحه حمایت کرد و ضمن ایجاد شرایط جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی کشور به منظور حل مسائل اساسی، همکاری دستگاه‌های اجرایی با بنیاد ملی نخبگان را از اولویت‌‎های کار دولت می‌دانست.

تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورز نخبگانی از دیگر اقدامات بنیاد ملی نخبگان است که موتور آن با حمایت رئیس‌جمهور شهید به حرکت درآمد و رویداد گفتاورد ملی نخبگان در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اجرایی‌سازی ایده‌های نخبگانی و ایجاد زنجیره نخبگان و حاکمیت در دستور کار قرار گرفت.

رئیس‌جمهور شهید بر ضرورت فراهم آوردن زمینه اشتغال برای فارغ‌التحصیلان به عنوان یکی از مهم‌ترین وظایف دولت با احصای دقیق آمار نیروهای آماده به کار فارغ‌التحصیل و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان مورد نیاز برای اشتغال آنها تاکید و تصریح می‌کرد: با توجه به ظرفیت بسیار بالای موجود در حوزه علم و فناوری کشور، هدف‌گذاری در زمینه ایجاد اشتغال باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر رفع کامل مشکل بیکاری فارغ‌التحصیلان، زمینه برای بازگشت نخبگان در خارج کشور نیز فراهم شود.

رئیس‌جمهور شهید کشورمان در دوران سه ساله خدمت خود در دولت همواره بر نیاز دولت به کمک مردم و به‌ویژه نخبگان تاکید ویژه داشت و با تاکید بر ضرورت توجه علما و نخبگان نسبت به شناخت جامعه، نیازها و اقتصائات آن و نقش‌آفرینی برای رفع این نیازها، تلاش برای برقراری عدالت اجتماعی و مبارزه با کژی‌ها و فسادها را دو وظیفه اصلی این قشر از جامعه می‌دانست.

او همچنین توجه به توسعه علم و دانش به عنوان یکی از زمینه‌های مصونیت‌بخشی به جامعه در برابر آسیب‌های اجتماعی را مورد اشاره قرار می‌داد و بر نقش علما، فرهیختگان و نخبگان در این زمینه تاکید مؤکد داشت.

رئیس‌جمهور شهید، توانایی و دانایی نخبگان را موجب افتخار، عزت و اقتدارآفرینی برای کشور بر می‌شمرد و خانه، مدرسه، دانشگاه و نظام اسلامی را به عنوان بسترهایی برای رشد و تعالی نخبگان که جایگاه بسیار مهمی در نخبه‌پروری دارند و نقش‌شان در این زمینه مثال‌زدنی است، توصیف می‌کرد.

آیت‌الله رئیسی هدف از تأسیس بنیاد ملی نخبگان را حمایت و هدایت جامعه نخبگانی کشور عنوان و بیان می‌کرد: باید با تلاش بیشتر و با استفاده از
ظرفیت استعدادهای برتر بتوانیم کشور را به جایگاه رفیع و شایسته خود برسانیم.

رئیس‌جمهور شهید، نخبگان را سرمایه‌هایی بزرگ برای کشور می‌دانست و تأکید می‌کرد: این سرمایه باید شناسایی شده، از آن صیانت شود و ارتقاء یابد، چرا که اگر به ارتقای این سرمایه بزرگ و ملی توجه نشود، دچار فرسایش خواهد شد.

آیت‌الله رئیسی نقش‌آفرینی استعدادهای برتر و نخبگان در جامعه در پرتو نعمت خدادادی نخبگی را مورد تأکید قرار می‌داد و می‌گفت: یک جلوه از این نقش‌آفرینی حضور در مناصب مدیریتی و اجرایی است، اما باید زمینه برای رشد و تعالی نخبگان فراهم شود تا در عرصه‌های دیگر از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اثربخش باشند.

شهید جمهور با بیان اینکه جهت حرکت نخبگی باید در جهت مساله‌شناسی، حل مساله و پیشرفت کشور باشد، همواره تاکید داشت: نخبگان باید مسائل کشور را بشناسند و بعد از آن در جهت حل مسائل راهکار ارائه دهند. بنیاد ملی نخبگان طرحی نو برای شناسایی نخبگان ارائه کند که مبنای آن مردمی‌سازی، شناسایی استعدادها در عمل و نه صرفا در سخن باشد.

آیت‌الله رئیسی با تاکید بر اهمیت دانشگاه به عنوان اتاق فکر دولت، وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را موظف کرد با بهره‌گیری از نظرات صاحبنظران و نخبگان، آیین‌نامه ارتقای مرتبه اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها را بازنگری و جهت تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه کنند.

راه‌اندازی خانه نخبگان و تشکیل پنج میز حول ۵ محور کلیدی اقتصادی در راستای تحقق شعار سال و افزایش تعامل با شورای ایرانیان خارج از کشور با هدف تزریق توان نخبگان ایرانی از دیگر اقدامات مهم در ماه‌های اخیر بود و اجرای طرح مسیر نخبگی به منظور شناسایی، هدایت فعال نخبگان در مقاطع مختلف و شناسایی اساتید راهبر و شاگردپرور از دیگر اقداماتی بود که در راستای تحقق اهداف دولت و حمایت‌های بی دریغ آیت‌الله رئیسی به مرحله اجرا رسید و برکات و ثمرات آن بدون شک تا همیشه برای جامعه نخبگانی و در راستای توسعه کشور باقی خواهد ماند.

انتهای پیام خبرنگار مریم رضایی دبیر رقیه السادات حسینی لینک کوتاه برچسب‌ها: بنياد ملي نخبگان نخبگان شهید جمهور خادم الرضا شهدای خدمت ۱۰۰۰ روز خدمت لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال