دوشنبه, ۴ تیر, ۱۴۰۳ / 24 June, 2024


زمین‌های خاکی دیروز و استعدادهایی که نادیده گرفته می‌شوند
۱۴۰۳/۰۳/۲۷ / خبرگزاری ایسنا / استانها

زمین‌های خاکی دیروز و استعدادهایی که نادیده گرفته می‌شوند

کاشمر؛ زمانی شهری پر از استعدادهای ورزشی است که حرف‌های زیادی در میدان‌های مختلف ورزشی برای گفتن داشت. به طوری که برگزاری مسابقات متعدد در کاشمر با حضور تیم‌های مختلفی از استان و حضور پررنگ‌تر دوستداران ورزش برای تماشای این مسابقات، بیانگر ظرفیت بالای ورزش کاشمر در آن زمان بود.

زمین‌های خاکی دیروز و استعدادهایی که نادیده گرفته می‌شوند

ایسنا/خراسان رضوی کاشمر؛ زمانی شهری پر از استعدادهای ورزشی است که حرف‌های زیادی در میدان‌های مختلف ورزشی برای گفتن داشت. به طوری که برگزاری مسابقات متعدد در کاشمر با حضور تیم‌های مختلفی از استان و حضور پررنگ‌تر دوستداران ورزش برای تماشای این مسابقات، بیانگر ظرفیت بالای ورزش کاشمر در آن زمان بود. یکی از ورزشکاران نسل طلایی کاشمر و از تأثیرگذارترین افرادی که در آن سال‌ها توانست برای ورزش این منطقه بسیار درخشان عمل کند و خدمات شایسته‌ای ارائه دهد، «محمد دانش» است، دانش پس از آنکه در سال ۱۳۴۸ در مشهد دیپلم می‌گیرد، به عنوان نیروی سپاه دانش عازم کاشمر شده و معلم روستای فروتقه می‌شود. در آن زمان که مدارس از حضور معلم ورزش محروم بودند به دلیل علاقه‌ای که به این ورزش پر طرفدار دارد، از راه نرسیده در کنار میدان روستا در قطعه زمینی، دروازه‌های فوتبال را نصب کرده و بچه‌ها را به ورزش تشویق می‌کند، به طوری‌که روستاهای دیگر همچون عارف‌آباد، فدافن و... و حتی فوتبالیست‌های علاقه‌مند از شهر کاشمر هم در آنجا حضور پیدا می‌کردند و بین آن‌ها مسابقاتی برگزار و کم‌کم این مسابقات، در سطح شهرستان انجام شد.

وی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سه دوره مربی‌گری را گذراندم، دوره مربی‌گری درجه دو کشوری را در مدت ۵۰ روز با آقای کالین جونز، مربی انگلیسی فرا گرفتم.

به گفته دانش، از روی دیوار ورزشگاه آزادی کاشمر که به میدان بالا معروف بود، زمین ورزشگاه را نگاه کردم تا چشم کار می‌کرد خار بود، با پاک‌سازی زمین، تیم سازی را هم شروع کردیم.

در پی این اتفاقات، آموزش و پرورش مرا از روستا به مدرسه فارابی (هاشمی‌نژاد) انتقال داد. باز هم تیم‌سازی بین بچه‌های مدرسه را ادامه داده و مسابقات بین مدارس برگزار کردم و پس از گذشت دو سال به عنوان مسئول تربیت‌بدنی آموزش و پرورش منصوب شدم.

دانش اشاره کرد: قبل از صدور ابلاغ معاونت، تیمی را از شهرستان به نام بچه‌های امید آماده کردیم و برای اولین بار در سال ۶۰ تیم کاشمر مقام دوم را در مسابقات استانی که در شهرستان بجنورد برگزار شد، کسب کرد. در آن زمان در حالی که وضعیت مالی ضعیف بود، اعضای تیم لباس ورزشی مناسبی نداشتند و این موضوع خاطره تلخی برایم رقم زد. بعد از پذیرش مسئولیت تربیت‌بدنی آموزش و پرورش در اولین اقدام سعی کردم برای تیم‌های آموزشگاه‌ها بهترین لباس‌ها را تهیه کنم.

این پیشکسوت ورزشی با بیان اینکه ورزش به مرور در مدارس، با اجرای برنامه‌های آموزشی جا افتاد و توانستیم از سطح کودکان در رشته‌های بسکتبال، فوتبال و والیبال در مدارس با کمک مربیان استعدادیابی کنیم، گفت: تمام تلاشمان را در آموزشگاه‌ها گذاشتیم و رشته‌های مختلف دومیدانی، وزنه‌برداری و ورزش‌های دیگر را از پایه استعدادیابی کردیم، به طوری‌که با این اقدام زیربنایی، ورزش شهرستان در سطح استان و کشور حرف برای گفتن داشت.

کاشمر به عنوان قطب ورزش خراسان دوران شکوفایی‌اش را می‌گذراند

محمد دانش که متولد ۱۳۲۴ است و در سال ۱۳۷۷ بازنشسته شده؛ تا دو ماه قبل مسئولیت ورزشی پارک ملت مشهد را بر عهده داشته است، گفت: در آن زمان همه عاشقانه همکاری داشتند، مربیان آموزشگاه‌ها و بخش آزاد با کمترین دستمزد که همان را هم برای بچه‌های ورزشکار هزینه می‌کردند با عشق فعالیت داشتند، به گونه‌ای که در مسابقات فوتبال و بسکتبال استانی شرکت داشتیم و حتی در چند مسابقه کشوری پنج بازیکن اصلی تیم بسکتبال استان از بچه‌های کاشمر بودند و توانستند پنج دوره در کشور اول شوند.

دانش افزود: در رشته والیبال در سنین بالا تیم نداشتیم، ولی از سطح دبستان تیم والیبال آماده کردیم که سه سال هم صاحب مقام شد. رشته فوتبال کاشمر به قطبی در مسابقات آموزشگاه‌ها تبدیل شد و تیم‌های مشهد رقیب اصلی ما بودند؛ در بسکتبال هم حتی از مشهد بالاتر بودیم.

                                                                                               

وی عنوان کرد: در تربیت‌بدنی آموزش و پرورش، کارهای زیربنایی انجام گرفت و هر سال تیم جدیدتری را به سطح بالاتر ارتقاء می‌دادم تا فقط بتوانند کار کرده و بازیکنان به تیم‌های آزاد هدایت شوند. خوشبختانه تیم‌های خوبی تربیت یافت به طوری‌که توانستند تیم ابومسلم را هم شکست دهند.

این دبیر بازنشسته تصریح کرد: هر تیمی که به کاشمر می‌آمد، مسابقات برقرار بود، کاشمر به عنوان قطب ورزش خراسان دوران شکوفایی‌اش را می‌گذراند. البته من به تنهایی این توفیق را به دست نیاوردم بلکه محبت و بزرگی و عشق بچه‌ها و مربی‌هایی بود که به میدان آمده بودند و کارها را به پیش می‌بردند و ما هم در کنار آنان، امکانات را آماده می‌کردیم به گونه‌ای که در شهرستان ۱۰ بار مسابقات استانی را برگزار کردیم.

وی گفت: آن زمان با برگزاری مسابقات آموزشگاه‌ها، استعدادهای خوبی را شناسایی می‌کردیم اما با کم‌رنگ شدن و عدم برگزاری مسابقات آموزشگاه‌ها، برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های زیربنایی در حوزه ورزش به صفر رسید که در کل کشور نیز همین‌گونه بود، ولی اخیراً استعدادیابی از پایه شروع شده است.

وی گفت: آن روزها، مربی‌ها و بچه‌ها با عشق کار می‌کردند، وسایل و تجهیزات را خودشان می‌خریدند. ما فقط لباس ورزشی به ورزشکاران می‌دادیم، ولی الان اینگونه نیست و هزینه‌ها بالا است و در توان همه، تأمین آن میسر نیست؛ لذا کسی که در این شرایط در رشته‌های ورزشی فعالیت دارد و زحمت می‌کشد باید دستش را بوسید؛ زمان ما عشق بود، الان هم این عشق وجود دارد، اما باید هزینه شود که در توان همه نیست حال آنکه اگر هزینه نشود، نتیجه‌ای هم به دست نمی‌آید.

کاشمر استعدادهای زیاد ورزشی دارد که اگر به آن‌ها توجه شود در خراسان و کشور می‌تواند بدرخشد

وی با تأکید بر اینکه کاشمر استعدادهای زیاد ورزشی دارد که اگر به آن‌ها توجه شود در خراسان و کشور می‌تواند بدرخشد، گفت: به نظرم یکی از دلایل افت ورزش شهرستان، رفتار والدین است که توجهی به استعدادهای بچه‌ها نداشته و فکر می‌کنند بچه‌ها با ورزش از درس عقب می‌مانند، ولی این‌طور نیست و از آن زمان شاگردان ورزشکاری داشته‌ام که اغلب افراد موفقی هستند که باعث افتخارند.

این پیشکسوت ورزشی گفت: سکون در ورزش به دلیل منیت‌هایی است که فکر می‌کنیم امثال محمد دانش باید همیشه در اوج باشند ولی باید بدانیم، او یک زمانی می‌توانسته از ساعت ۶ صبح تا ۱۲ شب کار کند اما الان اینگونه نیست، لذا باید به جوانان میدان بدهیم، جوانانی که آماده و شیفته و علاقه‌مندند و هزینه می‌کنند.

به گفته او خوب است، همه دست به دست هم بدهند و منیت‌ها را کنار بگذارند. اگر به ورزش کاشمر و به جوانان این دیار علاقه‌مندیم باید با هم‌فکری تلاش کنیم انرژی‌ها هدر نرود و چوب لای چرخ یکدیگر نگذاریم.

دانش با بیان اینکه متأسفانه از پیشکسوتان و تجربه آن‌ها استفاده نمی‌شود، گفت: من دست همه پیشکسوتان ورزش را می‌بوسم، آن‌ها سال‌ها زحمت کشیده و مایه افتخار هستند.

وی گفت: در کاشمر، پیشکسوتان از ورزش دور شده و حتی برای تماشای یک مسابقه حاضر نیستند، در صحنه ورزشی حضور یابند. ما باید طوری عمل کنیم وقتی مسابقه‌ای برگزار می‌شود حداقل ۲۰ ورزشکار پیشکسوت در کنار ورزشکاران در هر رشته‌ای حضور داشته تا از تجربیات آن‌ها به عنوان مشاور استفاده شود.

                                                                                                                

وی با اشاره به اهمیت موضوع مربی‌گری با بیان اینکه در سطح مربی‌گری، نباید هر کس قرار بگیرد بلکه باید مربیان دوره ببینند، گفت: در سمت رئیس هیأت مشکلی نیست و سال‌های قبل هم وضعیت همین بوده و اغلب رؤسای ادارات برای حمایت از ورزش عهده‌دار مسئولیت هیأت‌ورزشی می‌شدند، ولی دبیر هیأت، مسئول مسابقات و مربی‌های هیأت باید تخصص لازم را داشته باشند.

دانش عنوان کرد: بازیکن‌های آن زمان، اگر امروز بودند در سطح بازیکن‌های تیم ملی بودند؛ افسوس در آن دوره آنان هیچ امکاناتی نداشتند اما امروز با این همه امکانات، وضعیت ورزش شهرستان ضعیف است.

این پیشکسوت ورزش شهرستان که گنجینه‌ای از خاطرات ورزشی در سینه دارد با قدردانی از تک تک افرادی که برای ورزش شهرستان زحمت می‌کشند توصیه کرد؛ در کنار قدمی که برای ورزش بر می‌دارند با یکدیگر متحدتر و هماهنگ‌تر شوند تا ورزش شهرستان رونق بگیرد زیرا افتخارآفرینی آن متعلق به همه پیشکسوتان و عاشقان ورزش است.

انتهای پیام خبرنگار جواد افتخاری دبیر آزیتا کریمی لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-شهرستانها فوتبال زمین خاکی استعدادیابی در ورزش پيشكسوتان فوتبال خبرهای شهرستان کاشمر لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال