یکشنبه, ۲۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 9 June, 2024


گمشده‌های «موزه بریتانیا» پیدا شد
۱۴۰۳/۰۲/۲۹ / خبرگزاری ایسنا / فرهنگی

گمشده‌های «موزه بریتانیا» پیدا شد

مسئولان «موزه بریتانیا» اعلام کردند که بیش از ۶۰۰ شیء گمشده یا ربوده‌شده از این موزه پیدا شده است.

گمشده‌های «موزه بریتانیا» پیدا شد

مسئولان «موزه بریتانیا» اعلام کردند که بیش از ۶۰۰ شیء گمشده یا ربوده‌شده از این موزه پیدا شده است. به گزارش ایسنا، «موزه بریتانیا» موقعیت مکانی ۲۶۸ شیء دیگر از مجموعه اشیاء گمشده یا ربوده‌شده این موزه را شناسایی کرده است تا شمار کل اشیاء بازیابی‌شده این موزه به ۶۲۶ مورد برسد.

«گاردین» در این‌باره نوشته است که سال گذشته مشخص شد حدود ۲۰۰۰ شیء‌ از مجموعه «موزه بریتانیا» ربوده و یا گم شده است که حتی برخی از آنهای در وب‌سایت «ای‌بی» به فروش رسیده‌اند.

دکتر «پیتر هیگز»، یکی از مدیران ارشد دپارتمان یونان و رم این موزه، پس از اینکه در ارتباط با ناپدید شدن این اشیاء به عنوان مظنون شناخته شد، از سِمَت خود کنار گذاشته شد. هرچند او این اتهامات را رد کرده است.

«هارتویگ فیشر»، رئیس وقت موزه نیز پس از ناکامی در واکنش مناسب به هشدارها درباره سرقت مشکوک هزاران شیء در سال ۲۰۲۱، در ماه «اوت» استعفا داد. همچنین معاون او، «جاناتان ویلیامز»، سمت خود را در ماه دسامبر کنار گذاشت.

در بیانیه‌ای که در روز جمعه منتشر شده است، «موزه بریتانیا» اعلام کرد: عملیات بازیابی اشیاء، جهانی بوده است و این اشیاء در سراسر اروپا و آمریکای شمالی پیدا شده‌اند. همچنین در جریان این بیانیه اعلام شد که مسئولان موزه سرنخ‌های جدیدی درباره حدود ۱۰۰ شیء‌ را دنبال کرده‌اند.

«جورج آزبورن»، یکی از مسئولان «موزه بریتانیا» با اشاره به اینکه بازیابی بیش از ۶۰۰ شیء‌ یک نتیجه قابل‌توجه است، توضیح داد: «افراد کمی انتظار داشتند چنین روزی را ببینند و حتی من نیز تردید داشتم. زمانی که ما خبر تکان‌دهنده به سرقت رفتن این اشیاء از مجموعه این موزه را اعلام کردیم، مردم به طور قابل درکی به این نتیجه رسیدند که موضوع به همین جا ختم می‌شود. بعید بود بتوانیم بیش از انگشت‌شماری از اشیاء ربوده‌شده را دوباره پیدا کنیم. معمولا تاریخچه سرقت‌های این چنینی به این صورت بوده است.»

«آزبورن» اظهار کرد: «گروه «موزه بریتانیا» تسلیم نشد. ما از طریق جست‌وجو هوشمندانه و با کمک شبکه‌ای از خیرین، به نتیجه قابل‌توجهی دست پیدا کردیم؛ بیش از ۶۰۰ مورد از این اشیاء نزد ما بازگشته‌اند و ۱۰۰ مورد دیگر نیز شناسایی شده‌اند که یعنی در مجموع حدود نیمی از اشیاء مسروقه را بازیابی کرده‌ایم.»‌

به گفته «آزبورن» جست‌وجو برای اقلام مسروقه همچنان ادامه دارد.

پس از اینکه مشخص شد اشیائی از جمله زیورآلات طلا و جواهر تاریخی گمشده، مسروقه یا آسیب‌دیده‌اند، مسئولان «موزه بریتانیا» ‌یک پروژه بازنگری و بررسی را در تابستان سال گذشته آغاز کردند.

بیشتر این اقلام، اشیاء کوچکی بودند که در یکی از انبارهای متعلق به یکی از مجموعه‌های موزه نگهداری می‌شدند. هیچ‌کدام از این اشیاء اخیرا برای عموم مردم به نمایش گذاشته نشده بودند و بیشتر برای اهداف تخقیقاتی نگهداری می‌شدند.

«موزه بریتانیا» محل نگهداری حدود ۸ میلیون شیء تاریخی است.

در پی مسائل بحث‌برانگیز اخیر درباره سرقت آثار «موزه بریتانیا»، نخست یونان، سپس نیجریه، چین و ولز خواستار استرداد آثار تاریخی از این موزه شده‌ بودند.

انتهای پیام خبرنگار مهسا خان‌محمدی دبیر شیما غفاری لینک کوتاه برچسب‌ها: موزه بریتانیا سرقت از موزه بریتانیا سرقت آثار تاریخی لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال