پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024


بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری؛ سوار بر قطار جهش و توسعه دولت سیزدهم
۲ روز قبل / خبرگزاری ایسنا / استانها

بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری؛ سوار بر قطار جهش و توسعه دولت سیزدهم

عمر دولت سیزدهم گرچه کوتاه بود و بیش از ۱۰۰۰ روز خدمت صادقانه طول نکشید، اما پروژه‌های بر زمین مانده زیادی به بهره‌برداری رسید، در این میان بخش کشاورزی در استانی همچون چهارمحال و بختیاری جهش فوق‌العاده‌ای پیدا کرد، می‌توان گفت این بخش بر مدار توسعه قرار گرفت.

بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری؛ سوار بر قطار جهش و توسعه دولت سیزدهم

ایسنا/چهارمحال و بختیاری عمر دولت سیزدهم گرچه کوتاه بود و بیش از ۱۰۰۰ روز خدمت صادقانه طول نکشید، اما پروژه‌های بر زمین مانده زیادی به بهره‌برداری رسید، در این میان بخش کشاورزی در استانی همچون چهارمحال و بختیاری جهش فوق‌العاده‌ای پیدا کرد، می‌توان گفت این بخش بر مدار توسعه قرار گرفت. به گزارش ایسنا، دولت سیزدهم با کار جهادی و برنامه‌ریزی با تمرکز بر رفع محرومیت و در راستای تقویت و توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های هر استان در میدان عرصه پای گذاشت.

یکی از بخش‌های مورد توجه بخش کشاورزی بود که خوشبختانه جهش خوبی در چهارمحال و بختیاری رقم خورد، بخشی که موجب شد سرمایه‌های موجود حفظ و ارزش‌ افزوده بالایی نصیب استان شود.

در حقیقت در دولت سیزدهم به گونه‌ای برنامه‌ریزی‌ها انجام شد که اکنون شاهد جهش و رونق بخش کشاورزی در چهارمحال و بختیاری هستیم، خوشبختانه تحولات خوبی در این بخش نصیب استان شده که به بخش کوتاهی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

حسین برزگر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به همت دولت سیزدهم در تکمیل پروژه‌های نیمه تمام، تعداد ۲۶ پروژه تامین و انتقال آب در سطح بیش از ۱۳ هزار هکتار از اراضی استان آغاز شد و تعداد ۶ پروژه تامین وانتقال آب دره گرم دشتک، دشت نساء اردل، گل سفید، سرتنگ محمود، آبشاران علیا و مورز به بهره برداری رسیده است.

وی افزود: تکمیل پروژه تامین و انتقال آب سرچاه دوازده امام در سطح ۶۰۰هکتار و دهکهنه روگر در سطح ۳۷۰هکتار که ۱۵ سال به صورت راکد باقی مانده بود در این دولت با اختصاص اعتبارات دولتی وخصوصی رونق گرفت و در حال انجام است.

برزگر با بیان اینکه تامین و انتقال آب یکی از مهم‌ترین سیاست‌های دولت در راستای حمایت از بخش تولید و کشاورزی است، بیان کرد: در همین راستا ۲۸۰ میلیارد تومان از منابع ملی، استانی و سفر استانی رئیس جمهور بابت سیاست حوزه آب و اجرای سامانه های نوین اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: سال گذشته نیز ۱۵۰۰ هکتار از اراضی استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شد که بر اساس آن بهره‌وری فیزیکی آب در بخش کشاورزی به ازای هر مترمکعب آب به یک کیلو و ۶۰۰ گرم محصول افزایش یافت و تلاش می‌شود امسال این میزان به یک کیلو و ۸۰۰ گرم برسد.

جهش سه برابری تثبیت مالکیت اراضی

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در دولت سیزدهم ، بیش از ۳۲۲ هزار هکتار از اراضی استان تثبیت مالکیت دولت و اشخاص صورت گرفته که باتوجه به عملکرد ادوار گذشته، در  دولت سیزدهم جهش بیش از سه برابری داشته و این میزان به ۴۴۱ هزار و ۷۵۱ هکتار رسیده است.

برزگر با اشاره به توسعه سطح گلخانه‌ها در استان، گفت: سطح گلخانه‌ها در استان قبل از دولت سیزدهم ۳۰ هکتار بود که با همت دولت سیزدهم جهش بزرگی در توسعه گلخانه‌ها در استان اتفاق افتاد، به گونه‌ای در دو سال اخیر بیش از ۵۰ هکتار به سطح گلخانه‌های استان اضافه و سطح گلخانه‌ها در استان به ۸۰ هکتار رسیده است.

وی یادآور شد: در دولت سیزدهم اولین واحد سورت و بسته‌بندی در استان راه‌اندازی شد، پیش از دولت سیزدهم شرکت پیمانکاری و ناظر و مشاور در استان تنها یک شرکت بود که در دولت سیزدهم به ۲۰ شرکت رسید.

برزگر با اشاره به اینکه با برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات انجام شده پیش‌بینی می‌شود سالانه بیش از ۱۰۰ هکتار به سطح گلخانه‌های استان اضافه شود، تصریح کرد: آغاز راه‌اندازی ۱۳ شهرک گلخانه‌ای از دیگر اقدامات مهم واثرگذار در این بخش بوده که در حال انجام است.

برزگر اضافه کرد: گلخانه‌ها به عنوان یکی از بسترها و ظرفیت‌های تولید محصولات کشاورزی برای تامین امنیت غذایی مردم فصل جدیدی را در دنیای کشاورزی پیشرفته و امروزی برای خود گشوده‌اند و در سال‌های اخیر دولت و سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی با درک اهمیت این موضوع، اهتمام ویژه‌ای به توسعه کشت گلخانه‌ای دارند.

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: باید مراحل تولید تا بسته‌بندی محصولات گلخانه‌ای استان به صورت زنجیره‌ای و بر اساس استانداردهای صادراتی صورت گیرد.

وی تاکید کرد: انقلابی که در توسعه گلخانه‌ها در چهارمحال و بختیاری آغاز شده است تنها با رویکرد صادرات‌محور و دانش‌بنیان بودن به موفقیت خواهد رسید.

وی توضیح داد: ایجاد تنوع در مجتمع‌های بخش کشاورزی، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی، فراوری محصولات و بسته‌بندی، نقش مؤثری در موفقیت این مجتمع‌ها در سال‌های آینده خواهد داشت.

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در ادامه افزود: تولیدات بخش کشاورزی استان از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در ابتدای دولت اکنون به ۲ میلیون و ۲۷ هزار تن رسیده است.

وی با بیان اینکه رشد تولید گندم در سال‌های ۹۹ کمتر از ۱۰ هزار تن، ۱۴۰۰ حدود ۱۶ هزار تن و ۱۴۰۱، ۲۶ هزار تن به صورت خرید توافقی و همچنین بذر اصلاح شده نیز بالای ۵۰ هزار تن بوده است، گفت: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های تولید بخش کشاورزی، محصول گندم است که رشد چشمگیری در سال‌های اخیر داشته است.

افزایش صادرات آبزیان

برزگر با بیان اینکه صادرات آبزیان طی یک سال و نیم گذشته شدت گرفته است، اضافه کرد: با اجرای طرح مردمی‌سازی و ایجاد بازارهای جدید واردات خوراک دام و تکمیل زنجیره تولید شیلات استان در سال گذشته صادرات به ۳۳ هزار تن رسید که برای شیلات‌داران سوددهی خوبی داشت.

برزگر با اشاره به اینکه سیب زمینی، ذرت و چغندرقند محصولات زراعی با تناژ بالا محسوب می‌شوند، عنوان کرد: پیش از دولت سیزدهم سطح زیر کشت چغندر قند در استان ۱۱۰۰ هکتار بود که در سال‌جاری این محصول راهبردی به ۲۴۰۰ هکتار افزایش یافت.

وی با بیان اینکه در تولید محصول سیب‌زمینی از ارقام دیررس به سمت ارقام متوسط تا زودرس رسیدیم که این کار موجب کاهش مصرف آب می‌شود، افزود: تولید سیب‌زمینی و ذرت براساس الگوی کشت به ۴۵۰۰ هکتار رسیده است یعنی اکنون ۱۲۰ هزارتن افزایش عملکرد تولید این محصول را در استان شاهد هستیم.

برزگر با بیان اینکه عدد بهره‌وری آب در حال حاضر یک کیلوگرم به ازای هر متر مکعب ماده خشک تولیدی است، تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری با ۵۹ درصد راندمان آبیاری رتبه دوم کشور را در سامانه‌های نوین آبیاری داراست که منجر به افزایش عملکرد در واحد سطح و بهبود کیفیت محصول شده است.

برزگر در ادامه تصریح کرد: از مجموع اعتباراتی که به سدهای غدیر باباحیدر، گهرو و بیدکان اختصاص پیدا کرد منجر به تخصیص بیش از ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب به بخش کشاورزی در لایه میانی استان شد.

لایروبی بیش از ۲۰۰ رشته قنات

برزگر با بیان اینکه در حوزه سامانه‌های نوین آبیاری سال گذشته ۱۳۰ رشته قنات بازسازی شد و سال جاری به ۱۸۰ رشته قنات رسیده است، بیان کرد: بیش از ۲۰۰ رشته قنات استان در دولت سیزدهم لایروبی شد که این رقم بی‌نظیر است.

وی با اشاره به توسعه چشمگیر گلخانه‌ها در استان، گفت: ۹۰۰ هکتار جواز تاسیس گلخانه با اعتبار ۱۹۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مردم و دولت صادر شد.

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری شکل‌گیری انجمن بادام و انجمن پیمانکاران گلخانه نمونه‌هایی از تشکیل ساختارهای غیر دولتی با مشارکت‌های مردمی را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم برشمرد.

وی در خصوص رفع تداخلات اراضی در دولت سیزدهم، بیان کرد: ۸۴۰ پلاک ثبتی در استان وجود دارد که تا سال ۱۴۰۰ کمتر از ۳۰ پلاک رفع تداخلات شده بود، درحالیکه امروز ۴۹۰ پلاک ثبتی استان در کمیسیون رفع تداخلات تعیین تکلیف و ۲۱۶ هزار هکتار اراضی مستثنیات در کمیسیون بررسی شد که ۵۸ درصد از پلاک‌های ثبتی در کمیسیون رفع تداخلات تعیین تکلیف شده است. یعنی در مجموع ۴۶۰ پلاک ثبتی در این دولت تعیین تکلیف شد.

انتهای پیام خبرنگار زهرا صفری دبیر ملیحه درویش‌زاده دبیر ساناز صیدی لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-اقتصادی منطقه چهارمحال و بختیاری دولت شهید رئیسی توسعه بخش کشاورزی توسعه توسعه گلخانه‌ها لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال