سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024


برداشت ۱۸۰ هزار تن چغندرقند از مزارع گلستان
۲ روز قبل / خبرگزاری ایسنا / استانها

برداشت ۱۸۰ هزار تن چغندرقند از مزارع گلستان

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی گلستان از پیش‌بینی برداشت ۱۸۰ هزار تن چغندر قند از سطح ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع گلستان خبر داد.

برداشت ۱۸۰ هزار تن چغندرقند از مزارع گلستان

ایسنا/گلستان رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی گلستان از پیش‌بینی برداشت ۱۸۰ هزار تن چغندر قند از سطح ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع گلستان خبر داد. علی موسی‌خانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: سطح زیر کشت چغندر قند پائیزه در استان گلستان، ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار است که تا امروز نزدیک به ۲ هزار هکتار  آن برداشت شده است و تقریبا ۱۱۵ هزار تن چغندر قند تحویل کارخانجات شده است.

وی با بیان استان گلستان جزو پنج استان برتر تولیدکننده چغندر قند پاییزه کشور است، گفت: عملیات برداشت چغندرقند پاییزه در گلستان با شروع برگ زنی و بارگیری و ارسال محصول به کارخانه قند از قطعات مذکور  از ۱۶ خرداد آغاز شده و برداشت ادامه دارد.

رئیس اداره پنبه ودانه‌های روغنی گلستان با اشاره به اینکه پیش‌بینی می شود ۱۸۰ هزار تن محصول از مزارع استان برداشت شود، افزود : بیشترین سطح زیر کشت چغندر قند در گلستان مربوط به شهرستان‌های گرگان، علی آباد و کلاله است.

وی متوسط برداشت چغندرقند در گلستان را ۵۰ تن در هکتار اعلام کرد و افزود: بهترین زمان کاشت چغندر قند پاییزه در گلستان از ۱۵ مهر تا ۱۵ آبان و زمان برداشت این محصول اواسط خرداد ماه است.

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی گلستان تصریح کرد: کارخانه‌های طرف قرارداد با کشاورزان در تکمیل فرآیند کشت، حمایت‌هایی شامل تأمین بذر مورد نیاز، تأمین برخی از کودها و سموم شیمیایی و برنامه‌ریزی جهت عملیات کاشت، داشت و برداشت را در دستور کار قرار می‌دهند و در زمان برداشت محصول هزینه را از کشاورزان دریافت می‌کنند.

موسی‌خانی با بیان اینکه در مدت زمان کشت، بازدید مستمر از مزارع به شکل بی‌وقفه با حضور کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی انجام خواهد شد، افزود: عملیات برداشت محصول از مزارع استان به صورت کاملاً مکانیزه و با نظارت کارشناسان و بر اساس ظرفیت تحویل روزانه کارخانجات با اولویت زمان کاشت انجام می‌شود.

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی گلستان ادامه داد: رسیدن به خوداتکایی در تولید شکر، ایجاد تناوب زراعی و حاصلخیزی خاک، افزایش تولید محصولات بعد از کشت چغندر نظیر گندم و درآمدزایی بالا از اهداف مهم پیگیری جایگزینی چغندر قند به جای محصولات پرآبی همچون شالی در این استان است.

این مقام مسئول با بیان اینکه کشت چغندر قند در استان گلستان به صورت پاییزه و تنها با دو تا سه بار آبیاری انجام می‌شود، تصریح کرد: اگر بارش‌های خوبی در فصل پاییز داشت باشیم، کشت چغندر قند به صورت دیم نیز در استان گلستان امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، تحقیقات کشت چغندر قند در گلستان از سال زراعی ۸۲- ۸۱ برای تعیین بهترین زمان کاشت، استفاده از بذر مناسب، چگونگی مبارزه با آفات نباتی و شیوه نوین کاشت، داشت و برداشت شروع و از سال زراعی ۹۲ - ۹۱ کاشت این محصول در ۸۱ هکتار گلستان اراضی استان آغاز شد.

انتهای پیام خبرنگار مریم شریفی دبیر شیده ناعمی لینک کوتاه برچسب‌ها: علی موسی خانی عملیات برداشت چغندرقند پاییزه اداره پنبه ودانه‌های روغنی گلستان برداشت چغندرقند لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال