شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024


پیشنهاد تجلیل از خانواده رئیس‌جمهور شهید
۴ روز قبل / خبرگزاری ایسنا / علمی

پیشنهاد تجلیل از خانواده رئیس‌جمهور شهید

رئیس شورای‌ عالی سیزدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران با بیان اینکه افراد فداکار نزد خدا از درجات متعالی برخوردار هستند، تجلیل از خانواده رئیس‌جمهور خدوم شهید را در سیزدهمین دوره پیشنهاد داد و گفت: این کار مقدس الهی و حتی سیاسی، اجتماعی و امنیتی است که باید ترویج داده شود.

در جلسه شورای‌عالی سیزدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران مطرح شد پیشنهاد تجلیل از خانواده رئیس‌جمهور شهید

رئیس شورای‌ عالی سیزدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران با بیان اینکه افراد فداکار نزد خدا از درجات متعالی برخوردار هستند، تجلیل از خانواده رئیس‌جمهور خدوم شهید را در سیزدهمین دوره پیشنهاد داد و گفت: این کار مقدس الهی و حتی سیاسی، اجتماعی و امنیتی است که باید ترویج داده شود. به گزارش ایسنا، حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی، در جلسه شورای‌ عالی سیزدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران، برگزاری این رویداد «فرهنگی – دانشجویی» را با همکاری سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها کار ارزشمندی برشمرد و گفت: برگزاری پیش از ۱۰ دوره از این رویداد حاکی از صداقت، پاکی و الهی بودن این کار است که با عنایت خداوند متعال بدون وقفه این رویداد برگزار شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی، برگزاری این رویداد را عاملی برای ایجاد امید و نشاط به انجام‌دهنده کار خیر و تقدیرکننده از آن دانست و خاطرنشان کرد: اگر در دین مبین اسلام بر دادن زکات و نفقه اصرار تأکید است به‌علت کمک به افراد نیازمند است.

وی، با اشاره به برگزاری تندیس فداکاری در میان نخبگان و جامعه دانشگاهی گفت: شاید اگر این مراسم برای افراد عادی برگزار می‌شد یک ارزش و هم‌اکنون که برای نخبگان و جامعه دانشگاهی برگزار می‌شود ارزش بیشتری دارد و نشان از عالمانه بودن این رویداد است.

رئیس شورای‌عالی سیزدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران، با تأکید بر ضرورت بین‌المللی کردن این رویداد در ادامه از معرفی و تجلیل شماری دانشجوی خارجی خبر داد و گفت: می‌توان با تقدیر برخی دانشجویان خارجی بورسیه در ایران به این رویداد رویکرد بین‌المللی داد.

مسلمی‌نائینی،با اشاره به شهادت محمد حسن علی فارس(ابوعلی چمران)، دانش‌آموخته دکتری دانشگاه تهران از دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در رشته هوش مصنوعی و رباتیک افزود: او فرد بی‌نظیری بود.

وی، در جنگ غزه، حزب‌الله فلسطین، و جبهه مقاومت را نمونه‌های بارزی از ایثار و فداکاری و شهادت برشمرد و افزود: با معرفی و تجلیل از این افراد می‌توان فرهنگ ایثار و فداکاری را در جامعه ترویج داد.

*در همه جای دنیا برای ایثارگران ارج و قرب خاصی قایل هستند و فداکاری واژه ارزشمندی است

رئیس جهاد دانشگاهی، با اشاره به پیام شهید جمهور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به دوازدهمین آئین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران، ادامه داد: در همه جای دنیا از جمله ژاپن و بلاروس برای افراد ایثارگر ارج و قرب خاصی قایل هستند و فداکاری واژه ارزشمندی است.

وی، در ادامه افزودن محور مقاومت به مصادیق هفت‌گانه این رویداد را متذکر شد.

در ادامه مراسم جمال رحیمیان، دبیر سیزدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران، برگزاری دوازده دوره از آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان را کاری فرهنگی، معنوی و مقدسی دانست و خاطرنشان کرد: این برگزاری طی سال‌های متوالی ناشی از همدلی، همکاری و تعاون سازمان‌ها و دستگاه‌های همکار است که آن برگ زرینی بر صفحه افتخارات سازمان‌های عضو دبیرخانه است.

وی، با بیان این‌که حدود ۱۰ سازمان طی ۲ دهه با همدلی مثال‌زدنی در برگزاری این رویداد «فرهنگی – دانشجویی» همکاری داشتند، در ادامه خاطرنشان کرد: طی ۱۲ دوره روسای سازمان‌ها، معاونان، مدیران و کارشناسان با اخلاص و همدلی ویژه در برگزاری این آیین همکاری داشتند.

دبیر سیزدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران، با اشاره به احترام آحاد مردم به مقوله شهید و شهادت گفت: عمده روسای قوا و شهید عزیز آیت‌الله رئیسی به برگزاری این مراسم توجه ویژه داشتند به‌نحوی که شهید جمهور طی پیامی به دوازدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران مواردی را متذکر شدند.

رحیمیان، در ادامه با قرائت بخشی از پیام رئیس‌جمهور شهید به این رویداد گفت: در بخشی از این پیام آمده است ضروری است همه ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی کشور برای ترویج فرهنگ ایثار و تکثیر عنصر فداکاری به کار افتد تا این شاخصه مهم انسانی در کنار دیگر اضلاع رشد و بالندگی کشور، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و به جایگاه شایسته خود دست یابد.

وی، افزود: ایشان در بخش دیگری از این پیام یادآور شده است که فرصت را مغتنم شمرده، از همه دست اندرکاران رویداد مهم و افتخار آمیز «دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران» به ویژه از برادران و خواهران عزیز جهاد دانشگاهی، وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌های همکارشان که عنصر تابناک ایثار و فداکاری را این چنین ارج می‌نهند تقدیر و تشکر کرده و برای همگان توفیق الهی را مسألت می‌نمایم.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، پروپوزال تهیه شده را حاصل تلاش ۴ جلسه کارشناسی و یک جلسه شورای سیاستگذاری دانست و خاطرنشان کرد: کار این دوره از آبان ۱۴۰۲ آغاز شد و طی جلسه‌ای در  ۲۵ اردیبهشت با حضور مدیران کل فرهنگی و دانشجویی سازمان‌ها و دستگاه‌ها جلسه شورای سیاستگذاری برگزار شد.

رحیمیان، با بیان این‌که اعلام فراخوان ثبت‌نام با تشکیل جلسه سیاستگذاری و رونمایی از پوستر آغاز شد، گفت: تاکنون بیش از ۴۵۰ دانشجو و گروه دانشجویی یا از طریق خوداظهاری، معرفی از طریق آشنایان و یا شناسایی آن‌ها از طریق سازمان‌های مربوطه ثبت‌نام کردند و هم‌اکنون مهلت ثبت‌نام دانشجویان و گروه‌های دانشجویی برای مدت ۱۵ روز تمدید شد.

*اعطای لوح ویژه به امضای همه دانشجویان فداکار این دوره آماده و به خانواده شهید رئیسی

وی، با اشاره به کار خاص این دوره در ارتباط با شهید جمهور توضیح داد: مقرر است یک لوح ویژه به امضای همه دانشجویان فداکار این دوره آماده و به خانواده شهید رئیسی اعطا می‌شود.

دبیر سیزدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران، با اشاره به حضور و مشارکت ۶ سازمان و ۲ وزارت‌خانه در برگزاری سیزدهمین آیین، در ادامه تصریح کرد: تاکنون با حضور کارشناسان آیین‌نامه و شیوه‌نامه این رویداد «فرهنگی – دانشجویی» در جلسات کارشناسی بازنگری شد و در جلسه شورای سیاستگذاری به مدیران کل فرهنگی اجتماعی ارائه شد.

رحیمیان، با اشاره به تعریف ۷ مصداق فداکاری که تقریباً ایثار و فداکاری در همه حوزه‌ها را شامل می‌شود، در ادامه خاطرنشان کرد: برای سیزدهمین دوره براساس این ۷ مصداق فراخوانی منتشر شد.

وی، در ارتباط به پیشنهاد مسلمی‌نائینی برای افزودن مصداق محور مقاومت گفت: می‌توان نخستین مصداق فداکاری را به‌نحوی تغییر داد تا شهدای مقاومت و یا فعالان حوزه مقاومت را هم در برگیرد.

اباذری، نماینده دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان این‌که باید موضوع مقاومت با دقت و حساسیت در فهرست مصادیق فداکاری قرار گیرد، در ادامه پیشنهاد داد که برای دوره بعد این رویداد ملی فرهنگی دانشجومحور، در سطح استاد کارمند و در داخل دانشگاه جایزه شخصیت اجتماعی هم گنجانده شود.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، توضیح داد: طی این دوازده دوره ۵۳۱ دانشجو، گروه دانشجویی و یا شخصیت فداکار معرفی و تجلیل شدند که براساس تفکیک جنسیتی ۶۵ درصد مرد و ۱۸ درصد زن و ۱۷ درصد گروه‌های فداکار بودند از نظر موقعیت مکانی ۵۶ درصد سایر استان‌ها، ۱۶ درصد دانشجویان تهرانی و یک درصد دانشجویان خارج از کشور بوده است.

رحیمیان، ادامه داد: در دوره‌ای ۲ شهید مقاومت و یک جوان آمریکایی به‌نام خانم راشل کوری به‌عنوان مصادیق فداکاری معرفی و تجلیل شدند.

وی، درباره مقایسه مصادیق فداکاری طی ۱۲ دوره براساس نوع دانشگاه هم گفت: براین اساس ۵۶ درصد مصادیق مربوط به دانشگاه‌های دولتی، ۲۸ درصد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و ۱۶ درصد نامشخص بوده‌اند. براساس این گزارش آماری ۷۴ درصد دانشجویان و گروه‌های دانشجویی مربوط به رشته‌های غیرپزشکی و ۲۲ درصد پزشکی بوده است.

دبیر سیزدهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران، در ادامه ساختار این رویداد «فرهنگی – دانشجویی» را شامل شورای‌عالی، شورای سیاستگذاری، دبیرخانه، دبیر آئین، شورای کارشناسی انتخاب و مدیر اجرایی برشمرد و افزود: از دیگر موارد این ساختار می‌توان به کمیته برنامه‌های جنبی، کمیته تبلیغات و مستندسازی، کمیته پشتیبانی کمیته تشریفات و ... اشاره کرد.

*سیزدهمین دوره تندیس فداکاری شامل ۳ بخش اصلی، ویژه و بین‌الملل

رحیمیان، سیزدهمین دوره را شامل ۳ بخش اصلی، ویژه و بین‌الملل دانست و خاطرنشان کرد: در بخش اصلی از دانشجویان و گروه‌های دانشجویی فداکار تجلیل می‌شود بخش ویژه شامل شخصیت‌های فداکار و در بخش بین‌الملل از دانشجویان فعال در حوزه مقاومت و فداکاری تقدیر می‌شود.

وی، سهمیه سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها به تفکیک چنین اعلام کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، بهزیستی هر یک با ۵ سهمیه سازمان انتقال خون با ۳ سهمیه که به پیشنهاد این سازمان به ۵ سهمیه افزایش یافت جمعیت جوانان هلال‌احمر با ۷ سهمیه کمیته امداد با ۵ سهمیه، سازمان نظام پزشکی با ۳ سهمیه و دبیرخانه با ۳ سهمیه در این دوره مشارکت و همکاری می‌کنند.

محمدزاده، از جمعیت جوانان سازمان هلال‌احمر هم با بیان این‌که جوانان داوطلب این جمعیت عالی‌ترین نشان فداکاری را از ترکیه دریافت کرده‌اند، گفت: این در پی امدادرسانی جوانان داوطلب جمعیت هلال‌احمر ایران پس از وقوع زلزله در ترکیه اتفاق افتاد.

وی در ادامه افزایش سهمیه این سازمان از ۷ به ۹ سهمیه را خواستار شد که با تائید اعضای حاضر به تصویب رسید.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، از پیگیری برای شناساایی دانشجو یا گروه‌های دانشجویی فعال در مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی، یک شهید لبنانی و یک شهید غزه‌ای در این دوره از آیین خبر داد  و گفت: براساس تصویب شورای سیاستگذاری مبالغ هدیه نقدی هم افزایش یافت.

رحیمیان، در ادامه توضیح داد: سازمان‌ها و دستگاه‌های همکار می‌توانند ۲ برابر ظرفیت و سهمیه خود دانشجو، گروه دانشجویی و یا شخصیت فداکار به دبیرخانه معرفی کنند که طی جلسات کارشناسی افراد مناسب شناسایی و معرفی می‌شوند.

*تأکید بر ضرورت استفاده از یک درصد اعتبارات دستگاه‌های دلتی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

شهرام میرزایی، معاون اجتماعی سازمان انتقال خون با بیان این‌که طبق قانون ۱ درصد از اعتبارات دستگاه‌های دولتی باید صرف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت شود در ادامه بر ضرورت استفاده از این ظرفیت تأکید کرد و افزود: مناسب آن است که این موضوع در ضوابط سال آینده در حوزه جوانان آورده شود.

وی، با انتقاد از جالی خالی وزارت ورزش و جوانان در برگزاری این رویداد در ادامه این موضوع را در حالی دانست که از تکالیف این وزارتخانه است.

میرزایی پیشنهاد داد که بخشی از کار به دانشجویان واگذار و پرداختی‌ها به آن‌ها انجام شود.

محمدزاده، معاون سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، با بیان این‌که این نهاد در پنجمین دوره میزبان این مراسم بوده است، گفت: اما برگزاری این مراسم در محیط دانشگاه تهران اثر وضعی مناسبی دارد چه بسا افراد برای وزن دادن به برنامه‌هایشان مراسم خود را در محیط دانشگاه تهران برگزار می‌کنند.

وی استفاده از ظرفیت دانشجویان در برگزاری این مراسم را مناسب برشمرد و افزود: اگر چنانچه پرداختی هم انجام می‌شود به دانشجویان تعلق بگیرد.

محمدزاده، وزارت ورزش و جوانان را نوعی تسهیل‌گر دانست و گفت: نظیر مدیریت بحران وزارت کشور که خود عملاً وسیله‌ای ندارند و در بحران‌ها تسهیل‌گری می‌کنند.

حسینی، رییس اداره مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی کشور با بیان این‌که در این جلسه ۲ عبارت به ذهن من متبادر شد، یکی شجره طیبه که برخی موارد با بالندگی به توفیق می‌رسند و دیگری عبارت فداکاری و امید است، در ادامه با ارائه مثالی توضیح داد: ما برای اعزام بچه‌های بهزیستی به سفر راهیان نور به‌دنبال نام مناسبی بودیم که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که امیدافزایی شاخص‌ترین جهاد است نام آن سفر را سفر امید گذاشتیم که این عبارت برای سفر اربعین هم به‌کار گرفته می‌شود.

*شناسایی ۴۰۰۰ دانشجوی نخبه در سازمان بهزیستی کشور

وی با بیان این‌که سازمان بهزیستی تا امسال ۴۰۰۰ دانشجوی نخبه را شناسایی کرده است، گفت: ۹۰ درصد دانشجویان معلول، بدسرپرست و بی‌سرپرست در فضای دانشگاهی حضور دارند از سوی دیگر جا دارد از مادران این دانشجویان معلول که تحصیلات عالیه دارند تقدیر شوند.

حسینی با این پیشنهاد که تقدیر از این افراد می‌تواند در بخش ویژه این رویداد گنجانده شود، افزود: می‌توان این تغییرات را برای رویداد سال‌های آینده در نظر گرفت.

وی با بیان این‌که می‌توان از ظرفیت وزارت امورخارجه در بخش بین‌الملل استفاده کرد، در ادامه بر برگزاری استانی و حتی شهرستانی این رویداد «فرهنگی – دانشجویی» تأکید کرد.

انتهای پیام

خبرنگار روح‌اله قیطاسی دبیر فاطمه فرخی لینک کوتاه برچسب‌ها: جهاد دانشگاهی لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال