شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024


یاقوت‌های خلیل‌آباد به مرحله برداشت رسید
۳ روز قبل / خبرگزاری ایسنا / استانها

یاقوت‌های خلیل‌آباد به مرحله برداشت رسید

برداشت انگور یاقوتی از سطح ۳۰۰ هکتار از تاکستان‌های خلیل‌آباد آغاز شد.

یاقوت‌های خلیل‌آباد به مرحله برداشت رسید

ایسنا/خراسان رضوی برداشت انگور یاقوتی از سطح ۳۰۰ هکتار از تاکستان‌های خلیل‌آباد آغاز شد. محمود شبان مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد ۶ تیر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شهرستان در مجموع دارای ۵۷۲۷ هکتار انگور است، اظهار کرد: انگور یاقوتی یکی از زودرس‌ترین ارقام انگور بوده که از نظر کیفیت از درجه بالایی برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: از این سطح نزدیک به ۴۵۰۰ تن انگور برداشت می‌شود که به بازارهای داخلی و سایر استان‌ها برای تازه خوری ارسال می‌شود.

 مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد بیان کرد: تاکنون در شهرستان خلیل‌آباد بیش از ۳۰ رقم انگور شناسایی شده است که مهمترین ارقام آن شامل پیکامی و عسکری معمولی است و برای تولید کشمش و تازه خوری مصرف می‌شود.

وی از ترشیز، لعل، ریش بابا، صاحبی، رزقی، یاقوتی، فخری، مسکه، طرقی، خلیلی، سرقی و غیره که برای تازه خوری و تهیه مویز و تیفی استفاده می‌شود به عنوان سایر ارقام نام برد.

شبان گفت: تراکم حبه‌ها زیاد، حبه‌های آبدار، رنگ پوست قرمز مایل به بنفش، رنگ گوشت خیلی پررنگ، خیلی زودرس و مصرف تازه خوری از جمله مشخصات رقم یاقوتی هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه تغییر اقلیم، خشکسالی و کاهش بارندگی در سال‌های اخیر به عنوان تهدیدی جدی در تاکستان‌های این شهرستان خود را نشان داده است، افزود: در شهرستان‌ انگورخیز خلیل‌آباد که به عنوان قطب تولید انگور خراسان رضوی، کاهش سطح زیرکشت انگور و نابودی بخشی از باغات به عنوان یک معضل اساسی گریبان گیر انگورکاران این منطقه شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد از وجود راهکارهای کاربردی و مفید برای مقابله با تهدید کم‌آبی در تاکستان‌های شهرستان خبر داد و افزود: کاهش مصرف آب با افزایش بهره‌وری مصرف آب در باغات انگور، تنظیم دور و زمان آبیاری بر اساس نیاز آبی انگور، استفاده از سیستم‌های آبیاری تحت‌فشار، مدیریت تاج و پوشش سبز انگور، مدیریت پوشش گیاهی سطح خاک در تاکستان و استفاده از ارقام و پایه‌های متحمل به خشکی از جمله موارد مؤثر در مدیریت مصرف آب در باغات انگور به شمار می‌آیند که به عنوان راهکارهای مقابله با تنش خشکی در سال‌های اخیر پیشنهاد و عملیاتی شده است.

وی اذعان کرد: همچنین ارقام تجاری و جدیدی توسط مراکز و مؤسسات تحقیقاتی معرفی شده که دارای راندمان بالا و کیفیت و عملکرد مطلوبی هستند و جهاد کشاورزی آماده همکاری با متقاضیان ارقام جدید است.

شبان در ادامه خاطرنشان کرد: امسال خسارت تگرگ و باران‌های بی‌موقع و توفان خسارت جبران‌ناپذیری به باغات انگور وارد می‌کند که در کشت گلخانه‌ای این خسارت به حداقل می‌رسد.

وی گفت: زودرس نمودن انگور و رساندن محصول به عنوان انگور نوبرانه از اهداف اصلی و اقتصادی این طرح است که با موفقیت انجام شد. این امر می‌تواند کمک قابل توجه‌ای به اقتصاد باغداران کند.

انتهای پیام دبیر مرجان طاووسی دبیر جواد افتخاری لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-شهرستانها برداشت انگور خشكسالی خبرهای شهرستان خلیل‌آباد لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال