دوشنبه, ۴ تیر, ۱۴۰۳ / 24 June, 2024


شهید رئیسی ریل جدیدی برای مدیریت کشور بنا گذاشت
۱۴۰۳/۰۳/۲۷ / خبرگزاری ایسنا / استانها

شهید رئیسی ریل جدیدی برای مدیریت کشور بنا گذاشت

رئیس دانشگاه پیام نور استان فارس با بیان این‌که مهم‌ترین مسئله تغییر فرهنگ است، گفت: قبل از تغییر فرایند ساختار، روش و قوانین اداری، فرهنگ باید تغییر کند. دلیل اینکه شهید رئیسی سهم بسزایی در تحول نظام اداری داشت، این بود که ریل جدیدی برای مدیریت کشور بنا گذاشت.

رئیس دانشگاه پیام‌نور فارس: شهید رئیسی ریل جدیدی برای مدیریت کشور بنا گذاشت

ایسنا/فارس رئیس دانشگاه پیام نور استان فارس با بیان این‌که مهم‌ترین مسئله تغییر فرهنگ است، گفت: قبل از تغییر فرایند ساختار، روش و قوانین اداری، فرهنگ باید تغییر کند. دلیل اینکه شهید رئیسی سهم بسزایی در تحول نظام اداری داشت، این بود که ریل جدیدی برای مدیریت کشور بنا گذاشت. محسن جاجرمی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه هویت جمعی ایران اسلامی، با فرهنگ صداقت، پاکی، علم، تقوا و مهربانی گره خورده است، گفت: امام رئوف علی‌بن موسی الرضا(ع) که در قرن‌های قبل به ایران هجرت می‌کنند، در حیات و شهادتشان فرهنگ سعادت و حیات طیبه را مانند پرچم در این مرز و بوم و جامعه ایران به اهتراز در می‌آورند و جامعه ایران را حول محور این پرچم به جایی می‌رسانند که انقلاب اسلامی حول محور معارف اهل بیت، در ایران شکل می‌گیرد.

وی افزود: شهید آیت‌الله رئیسی به عنوان خادم الرضا(ع) و شهید جمهور، چنان در قلب مردم جای می‌گیرد که ده‌ها میلیون نفر برای تشییع پیکر ایشان به خیابان کشیده می‌شوند و حزن و اندوه بزرگی در فراقشان بر ایران حاکم می‌شود.

رئیس دانشگاه پیام‌نور استان فارس، با طرح این سئوال که چه ویژگی و خصوصیتی در این شهید بزرگوار وجود دارد که این چنین در قلب مردم جای گرفت، گفت: اولین ویژگی این شهید را می‌توان برخاسته از فرهنگ خادم الرضا(ع) بدانیم که همواره نسبت به مردم رئوف، دلسوز و مهربان بود و با همه وجود، خودش را در خدمت به مردم تعریف کرد.

 جاجرمی‌زاده با تأکید بر مسئله تغییر فرهنگ، گفت: قبل از این‌که هر تحولی در نظام اداری و سیستم مدیریتی ایجاد کنیم و ساختار، روش و قوانین بخواهند تغییر کنند، باید به دنبال تغییر فرهنگ باشیم.

وی ادامه داد: آن چیزی که به نظر می‌رسد، شهید رئیسی سهم بسزایی در تحول نظام اداری داشت، این بود که فرهنگ نظام اداری را عوض کرد و ریل جدیدی برای مدیریت کشور بنا گذاشت که نسبت به دولت‌های گذشته متفاوت و متمایز بود. در زمان ایشان، به مدیریت جهادی دهه اول انقلاب و مدیران انقلابی نزدیک شدیم و آن فاصله‌ای که بعد از دهه اول در نظام اداری کشور رخ داد، به وسیله شهید رئیسی کاهش یافت. امید می‌رود که توجه ویژه به فرهنگ مدیریتی شهید رجایی داشته باشیم و دوباره به اوج الگوهای مدیریتی جهادی برگردیم.

جاجرمی‌زاده، ۸ ویژگی تغییر فرهنگ در الگوی مدیریتی شهید رئیسی را نام برد و افزود: اولین ویژگی، فرهنگ خدمت به مردم در برابر فرهنگ موقعیت‌طلبی و حفظ مقام است. شهید جمهور در مقابل کسانی که برای به دست آوردن پست و مقام، همه مسائل و همه راه‌ها را به خدمت می‌گیرند و معتقدند، هدف وسیله را توجیه می‌کند و دستیابی به موقعیت برایشان هدف می‌شود، قرار گرفت و پست ریاست جمهوری را ابزاری برای خدمت به مردم قلمداد کرد و هیچ دلبستگی به این جایگاه پیدا نکرد.

وی با بیان دومین ویژگی مدیریتی خادم الرضا(ع)، بیان کرد: دومین ویژگی فرهنگ بروکراسی خدمت در برابر بروکراسی ارباب است. شهید جمهور بروکراسی ارباب را تضعیف و رابطه دولت و ملت را تقویت کرد.

جاجرمی‌زاده ادامه داد: در مباحث جامعه‌شناسی و مدیریت، وقتی از نظام اداری صحبت می‌کنیم، گفته می‌شود بروکراسی مدرن، جایگاه نظام ارباب رعیتی را گرفت و توانست سبک جدیدی از شیوه حکمرانی و ساز و کار نظام مدیریتی شکل دهد. اما نکته‌ای که در ذات بروکراسی نظام‌های اداری وجود دارد، این است کسی که در بالاترین سطح نظام سلسله مراتبی قرار می‌گیرد، عملاً سیستم را شکل می‌دهد و همان سیستم ارتباط بین مردم و دولت‌مردان را کاهش می‌دهد.

وی افزود: ما در پی این بودیم که نظام اداری را جایگزین نظام ارباب رعیتی کنیم، اما در عمل نظام بروکراسی جای ارباب را گرفت و به جای بروکراسی خدمت بروکراسی ارباب تشکیل شد و فاصله دولت و ملت را شکل داد.

شهید جمهور فرهنگ بروکراسی ارباب را درهم شکست

رئیس دانشگاه پیام نور استان فارس با تأکید بر اینکه، شهید جمهور فرهنگ بروکراسی ارباب را در هم شکست، گفت: شهید رئیسی ارتباط خود را با مردم نزدیک کرد و از رأس هرم ریاست جمهوری و نظام اداری، در قعر روستاها به دنبال حل مشکل و مسائل مردم می‌گشت. این فرهنگ از دل فرهنگ انقلاب بیرون می‌آید و این شهید به سبک مدیریت خود به شیوه جدید، ارتباط بین دولتمردان و مردم را شکل داد. آن چیزی که در دهه اول انقلاب ما در رویکرد شهید رجایی دیدیم، آن سبک را دوباره به سیستم اداری ریاست جمهوری برگرداند.

جاجرمی‌زاده با بیان سومین ویژگی، گفت: سومین ویژگی، الگوی مدیریتی جهادی بود که در عمل با صرف وقت، تلاش و خستگی‌ناپذیری غیرقابل وصفی به منصه ظهور رساند. الگوی مدیریتی جهادی این شهید، نشان از تلاش و کوشش خستگی‌ناپذیر، برای حل مشکلات در میدان است، که بسیار موفق در این حوزه ظاهر شد.

وی افزود: در برابر کسانی که در مدیریت بروکراتیک و تکنوکراتیک عملاً ارتباط خود را با جامعه و میدان قطع کردند و صرفاً از طریق برنامه و مشاهدات ابزاری و به کارگیری ابزارها برای شناخت جامعه می‌خواهند میدان را بشناسند، او در دل مردم به دنبال حل مشکلات بود و در رأس هرم مدیریتی، به دنبال هماهنگی لازم در بین بخش‌های مختلف بود تا مشکل در سطح جامعه حل شود.

رئیس دانشگاه پیام‌نور استان فارس، گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های شهید رئیسی، فرهنگ ساده زیستی و دوری از نظام مدیریتی است. تفکر اشرافی‌گری، برخورد از بالا به پایین و تکیه به کانون‌های قدرت و ثروت را شکست. او با ساده‌ترین شکل زندگی و برخورداری از امتیازات جایگاه مدیریتی خود، بیشترین خدمات و توان را برای حل مسائل مردم گذاشت.

وی ادامه داد: فرهنگ اخلاق مداری، از ویژگی‌های دیگر این شهید بزرگوار است. او با این خصلت به رفع سوء تفاهمات همت گذاشت و سعی کرد بغض‌ها و لجاجت‌ها را کاهش دهد. در برابر کسانی که وقتی در چنین موقعیتی قرار می‌گیرند صرفاً برای حفظ جایگاه خود حاضر هستند رقبا را از هر راهی از صحنه دور کنند.

مرزبندی با دشمنان

جاجرمی زاده، فرهنگ مرزبندی با دشمنان، در برابر فرهنگ سازش با دشمنان امت و مردم را، از دیگر ویژگی‌های شاخص شهید جمهور نام‌برد و افزود: فرهنگ انسجام‌بخشی در درون جامعه، ایجاد الفت در میان جبهه خودی و شفاف کردن مرزها و خط قرمزهای خود با دشمنان، از ویژگی شاخص این شهید بزرگوار بود.

وی افزود: ما همه شاهد بودیم که تلاش بسیار کرد تا برای استقلال این کشور هیچ امتیازی به دشمن ندهد. برای دفاع از منافع ملی کشور زیر بار هیچ پیمان و قراردادی با نظام استکبار و سلطه نرفت.

رئیس دانشگاه پیام نور استان فارس با اشاره به ویژگی هفتم خادم الرضا (ع) در فرهنگ‌سازی مدیریتی بیان کرد: فرهنگ امیدبخشی به مستضعفین و مظلومین جهان، همچنین دفاع از خط مقاومت در برابر فرهنگ سازش با نظام سلطه، از ویژگی‌های بارز شهید رئیسی بود.

جاجرمی‌زاده از فرهنگ جامع مدیریتی به عنوان ویژگی هشتم یاد کرد و ادامه داد: ویژگی فرهنگ جامعیت و فرهنگ جامع مدیریتی، در برابر تک بعدی بودن در حوزه ایمان، فکر و عمل، از ویژگی‌های شاخص الگوی مدیریتی شهید جمهور، آیت‌الله ابراهیم رئیسی بود.

انتهای پیام خبرنگار زهرا عسگری دبیر زهرا حبیب پور لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-سیاسی شهید جمهور شهید آیت‌الله رئیسی لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال