جمعه, ۸ تیر, ۱۴۰۳ / 28 June, 2024


مهاجران؛ نیروهای ماهری که شکار می‌شوند
۵ روز قبل / خبرگزاری ایسنا / استانها

مهاجران؛ نیروهای ماهری که شکار می‌شوند

هنگامی که کلمه «مهاجر» در تیتر اخبار قرار می‌گیرد، اغلب با کلمه بحران همراه می‌شود اما داستان دیگری در مورد مهاجرت نیز در حال انتشاراست؛ داستانی که در آن کشورها به‌طور فزاینده‌ای با یکدیگر رقابت می‌کنند تا کارگران ماهر را به سرزمین خود بکشانند و این سودی است که شامل حال کشورهای مهاجرپذیر می‌شود و زیانی برای کشورهای مهاجرفرست است.

/تیغ دولبه مهاجرت/ ۱ مهاجران؛ نیروهای ماهری که شکار می‌شوند

ایسنا/خراسان رضوی هنگامی که کلمه «مهاجر» در تیتر اخبار قرار می‌گیرد، اغلب با کلمه بحران همراه می‌شود اما داستان دیگری در مورد مهاجرت نیز در حال انتشاراست؛ داستانی که در آن کشورها به‌طور فزاینده‌ای با یکدیگر رقابت می‌کنند تا کارگران ماهر را به سرزمین خود بکشانند و این سودی است که شامل حال کشورهای مهاجرپذیر می‌شود و زیانی برای کشورهای مهاجرفرست است. همیشه رقابت جهانی برای جذب دانشمندان، مهندسان رایانه و کارآفرینان برتر وجود داشته است، اما کشورها در حال حاضر در تلاش هستند تا طیف وسیع‌تری از مهاجران را با مهارت‌های مختلف، از تولید تا پرستاری و ساخت‌وساز، جذب کنند.

ژان کریستف دومونت، رئیس مهاجرت بین‌المللی در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه اظهار کرد: کمبود حاد نیروی کار پس از همه‌گیری، یکی از محرک‌ها، همراه با بدتر شدن فشارهای جمعیتی در بخش‌هایی از کشورهای پیر بوده است.

اکنون حدود نیمی از جمعیت جهان در کشور یا منطقه‌ای زندگی می‌کنند که نرخ باروری در طول زندگی (متوسط تعداد نوزادان به ازای هر زن) کمتر از نرخ جایگزینی ۲.۱ است؛ عددی که می‌تواند جمعیت را ثابت نگه دارد.

در کانادا، دولت توسعه بزرگ مهاجرت را هدف قرار داده است و اشاره می‌کند که انتظار می‌رود نسبت کارگر به بازنشسته از هفت به یک در ۵۰ سال قبل به ۲ به یک تا سال ۲۰۳۵ تغییر کند. این کشور خواستار ۴۶۵ هزار ساکن همیشگی و جدید در سال ۲۰۲۳ (بیش از رکورد ۴۰۵ هزار نفر در سال گذشته)، ۴۸۵ هزار در سال ۲۰۲۴ و ۵۰۰ هزار در سال ۲۰۲۵  است. آلمان، در عین حال، تلاش می‌کند افراد بیشتری را از خارج از اتحادیه اروپا جذب کند.

با توجه به اینکه کشورهایی مانند لهستان نیز به سرعت در حال پیر شدن هستند، دیگر نمی‌تواند تنها به کارگران درون بلوک شرق تکیه کند.

بر اساس اصلاحات برنامه‌ریزی شده، «کارت فرصت» از سیستم امتیازی استفاده می‌کند تا به افراد ماهر اجازه دهد راحت‌تر به آلمان نقل مکان کنند. همچنین می‌خواهد مدت زمانی را که افراد باید قبل از اخذ تابعیت در کشور زندگی کنند، کاهش دهد و ممنوعیت تابعیت مضاعف را برای افراد خارج از اتحادیه اروپا لغو کند.

استرالیا همچنین وعده اصلاحاتی را داده است تا سیستم مهاجرتی خود را برای مهاجران ماهر دائمی کمتر پیچیده و جذاب‌تر کند.

اندرو رز از نمایندگی دائم استرالیا در سازمان ملل در کنفرانس مهاجرت وین سال گذشته گفت: «همه ما می‌خواهیم انقلاب‌های سبز خودمان، انقلاب‌های دیجیتال خود را به پیش ببریم و با آلمان، ایالات متحده، بریتانیا و کانادا رقابت می‌کنیم.»

دومونت اظهار کرد: کشورها «به‌طور فزاینده‌ای مهاجرت را به رسمیت می‌شناسند. اجازه دادن به مردم برای آمدن کافی نیست. شما باید یک بسته جذاب به آنان ارائه دهید.»

عوامل زیادی اهمیت دارند؛ آیا مهاجران می‌توانند خانواده خود را بیاورند؟ آیا همسرشان می‌تواند کار کند؟ آیا امکان انتقال مجوز آنان به یک مجوز طولانی‌مدت وجود دارد؟ آیا آنان احساس عدم استقبال خواهند کرد؟ اگر این یک رقابت باشد، یکی از برندگان غیرمنتظره تاکنون بریتانیاست.

بسیاری از بریتانیایی‌هایی که علیه برگزیت رای دادند، فکر می‌کردند که خارج از اتحادیه اروپا، این کشور تنهاتر خواهد شد، اما مهاجرت خالص در سال گذشته به رکورد بالای حدود نیم میلیون نفر رسید.

بریتانیا در رتبه‌بندی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه از کشورهایی که بیشترین جذابیت را برای کارگران بسیار ماهر دارند، در رتبه ۱۰ قرار گرفت.

منابع

https://www.ft.com

https://www.studysmarter.co.uk

انتهای پیام دبیر زهرا حبیب پور دبیر راهله بختياری مترجم فهیمه ایاز لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-اجتماعی مهاجرت لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال