شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024


سال گذشته بیش از ۳۸ هزار پرونده قضایی مختومه شد
۳ روز قبل / خبرگزاری ایسنا / استانها

سال گذشته بیش از ۳۸ هزار پرونده قضایی مختومه شد

رئیس دادگستری ملایر بابیان اینکه سال گذشته ۴۰ هزار و ۶۷۲ فقره پرونده در دادسرای شهرستان وارد شد، اظهارکرد: از این تعداد با تلاش همکاران ۳۸ هزار و ۸۶۸ فقره پرونده مختومه شد، در دادگاه‌های ما نیز سال گذشته ۲۹ هزار و ۱۶۵ فقره پرونده وارد شده که رسیدگی به ۲۸ هزار و ۴۶۶ پرونده انجام شد.

رئیس دادگستری ملایر: سال گذشته بیش از ۳۸ هزار پرونده قضایی مختومه شد

ایسنا/همدان رئیس دادگستری ملایر بابیان اینکه سال گذشته ۴۰ هزار و ۶۷۲ فقره پرونده در دادسرای شهرستان وارد شد، اظهارکرد: از این تعداد با تلاش همکاران ۳۸ هزار و ۸۶۸ فقره پرونده مختومه شد، در دادگاه‌های ما نیز سال گذشته ۲۹ هزار و ۱۶۵ فقره پرونده وارد شده که رسیدگی به ۲۸ هزار و ۴۶۶ پرونده انجام شد. احسان فرجی چهارشنبه، ششم تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت فرارسیدن هفته قوه قضائیه، تعداد پرونده های ورودی به شورای حل اختلاف را ۲۲ هزار و ۳۶۶ پرونده و خروجی پرونده ها را ۲۲ هزار و ۲۱۲ مورد عنوان و اعلام کرد: مجموعا ۱۲۹۴ فقره پرونده در سال گذشته منجر به سازش شد.

رئیس دادگستری ملایر با بیان اینکه ۱۴۸۶ مورد جلسه دادرسی الکترونیک با حضور زندانیان برگزار کردیم، خاطرنشان کرد: چهار نفر آزادی مشروط دریافت کردند، شش نفر زندانی، با پابند الکترونیکی آزاد شدند و برای ۸۶ نفر کیفرخواست شفاهی صادر شده است.

فرجی یادآورشد: چهار شعبه کیفری، پنج شعبه حقوقی، یک شعبه دادگان انقلاب و دو شعبه اجرای احکام مدنی، مجموعا با ۳۲ نفر قاضی در سطح شهرستان فعالیت دارند.

رئیس دادگستری ملایر در ادامه با بیان اینکه حجم پرونده های وارد شده در محاکم قضائی در سطح شهرستان ملایر غیرمتعارف بالاست، افزود: باید برای کاهش کثرت پرونده‌ها راهکاری اندیشه شود.

فرجی با تأکید بر اینکه در این راستا نیازمند کار فرهنگی و آموزش به شهروندان هستیم، گفت: ارزان بودن نرخ دادرسی، کم شدن آستانه تحمل مردم و وجود شکایت‌های واهی از دلایل افزایش شمار پرونده‌های قضائی هستند.

وی با اشاره به اینکه اختلافات زناشویی در ملایر روند رو به رشدی را طی می‌کند، اظهارکرد: متأسفانه شمار متارکه‌ها افزایش یافته و بدترین پرونده‌های ما مربوط به اختلافات زناشویی هستند.

رئیس دادگستری ملایر با بیان اینکه مشاهده می‌شود، افراد بر سر مسائل کم اهمیت دادخواست طلاق می‌دهند، افزود: بر اثر تجربه ثابت شده که اگر پرونده شکایت از همسر در محاکم قضائی تشکیل و کار به دادگستری و دادسرا کشیده شود، امکان رفع مشکل و سازش زوج به کمتر از پنج درصد می‌رسد که جای تأمل دارد.

فرجی با تأکید بر اینکه انتظار داریم بزرگان و افراد با تجربه مانع شکایت زوجین شده و کار را قبل از مطرح شدن شکایت به صلح و سازش برسانند، گفت: عمده ریشه اختلافات زناشویی در پرونده‌های ملایر مشکلات اقتصادی، اعتیاد، عدم درک و شناخت متقابل همسران از هم، عدم توجه به مسائل دینی و شرعی، نداشتن گذشت، عدم آموزش مسائل زناشویی، مشکلات فرهنگی و ... است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه با پیگیری های انجام شده شوراهای حل اختلاف و کمیته مصلحین را در محلات و مساجد فعال کرده ایم، خاطرنشان کرد: تجربه ثابت کرده است در پرونده‌های زناشویی؛ هر دو طرف مقصر هستند بنابراین انتظار داریم قبل از ازدواج جلسات راهبردی و آموزشی در این رابطه با حضور روانشناسان و کارشناسان خبره و با همکاری ارگان‌ها و نهادهای مرتبط برای زوجین برگزار شود.

رئیس دادگستری ملایر با تأکید بر اینکه راه حل رفع مشکلات زناشویی و داشتن زندگی آرام در شریعت و دین ما گفته و نسخه های شفابخش توسط ائمه معصومین (ع) پیچیده شده است، افزود: نکته کلیدی بعدی تأثیر «لقمه حلال» است که در تداوم و بقا و شیرینی زندگی مشترک نقش به سزایی دارد.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه هدف  مجموعه ما ارتقای سطح خدمات رسانی به مردم و افزایش میزان رضایتمندی مراجعه کنندگان است، گفت: مدیران موظف هستند طوری عمل کنند که مردم به نظام و حاکمیت خوشبین باشند.

وی با بیان اینکه جهاد تبیین و پذیرش نقدهای سازنده و رفع شبهات در اولویت کاری ما قرار دارد، گفت: کلیه شعب حقوقی، کیفری، خانوادگی تحت نظارت بنده هستند، در همین رابطه به همه همکاران سفارش کرده‌ایم که طوری عمل کنند که هیچ حقی از افراد ضایع نشود.

رئیس دادگستری ملایر در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یک مورد پرونده کثیرالشاکی با حدود ۳۰۰ نفر شاکی داریم که در مرحله رسیدگی کیفری و حقوقی است، اظهارکرد: با دستور رئیس کل دادگستری استان همدان بحث «رسیدگی علنی» پر رنگ و اجرائی شده است و در این راستا ما حداقل در هفته در شعب حقوقی ملایر، روند رسیدگی به یک پرونده را به صورت علنی برگزار کرده  و افراد به صورت وبینار، کامل در جریان روند رسیدگی پرونده خود قرار می‌گیرند.

رئیس دادگستری ملایر کمبود نیروی انسانی را از جمله مشکلات موجود در حوزه قضائی شهرستان عنوان کرد و افزود: با توجه به حجم پرونده‌های وارد شده به محاکم، قضات ما عموما با فشار کاری بسیاری مواجه هستند.

فرجی با بیان اینکه تعداد متعارف رسیدگی به پرونده‌های قضائی در سطح کشور، چهار پرونده توسط هر قاضی در طول روز است، افزود: این در حالی است که این عدد در ملایر به حدود هشت پرونده افزایش یافته است.

انتهای پیام خبرنگار مهناز روزبهانی دبیر مریم ناظم پور لینک کوتاه برچسب‌ها: شهر ملایر استانها-شهرستانها دادگستري اختلافات زناشویی تشکیل پرونده قضایی لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین لیفت صورت با نخ در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال