پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024


مروری بر مناظره ۲ نفره تلویزیون/ اصول حرفه‌ای چقدر رعایت شد؟
۲ روز قبل / خبرگزاری مهر / فرهنگی

مروری بر مناظره ۲ نفره تلویزیون/ اصول حرفه‌ای چقدر رعایت شد؟

یک استاد دانشگاه با اشاره به مناظره شب گذشته تلویزیون به استانداردهای مناظره در دنیا اشاره کرد و از سه اصل بی طرفی، زمان و ایجاد چالش در مناظره سخن گفت.

https://mehrnews.com/x35kv7 ۱۲ تیر ۱۴۰۳، ۱۷:۱۲ کد خبر 6154895 هنر رادیو و تلویزیون هنر رادیو و تلویزیون ۱۲ تیر ۱۴۰۳، ۱۷:۱۲ یک استاد دانشگاه با مهر مطرح کرد؛ مروری بر مناظره ۲ نفره تلویزیون/ اصول حرفه‌ای چقدر رعایت شد؟

یک استاد دانشگاه با اشاره به مناظره شب گذشته تلویزیون به استانداردهای مناظره در دنیا اشاره کرد و از سه اصل بی طرفی، زمان و ایجاد چالش در مناظره سخن گفت. مجید رضائیان استاد دانشگاه و پژوهشگر ژورنالیسم درباره ارزیابی خود از مناظره ۲ نفره ای که شب گذشته ۱۱ تیر بعد از ۱۵ سال انجام شد به خبرنگار مهر بیان کرد: یک تجربه حرفه ای و علمی در برگزاری مناظره از سوی رسانه های مختلف تلویزیونی و دیداری دنیا پیش چشم ما قرار دارد که همه اینها براساس سه اصل علمی و حرفه ای عمل می کنند.

وی با تشریح این سه اصل عنوان کرد: اصل اول رعایت صد در صد بی طرفی در موضوعات و زمان بندی یعنی هم در محتوا و فرم است. اصل دوم اصل اشراف است که مجری باید کارشناس هم باشد و به موضوعات مورد بحث تسلط و اشراف داشته باشد. حتی کسی که در حال مناظره است ممکن است از این میزان اشراف متحیر شود و نکته هایی از بحث بیرون آورد که تفاوت ۲ نامزد را مشخص کند. اینطور نیست که نامزدها فقط حرف بزنند و یک نفر به عنوان مجری فقط زمان بگیرد.

رضائیان با اشاره به مورد سوم عنوان کرد: اصل سوم در مناظره ایجاد چالش است؛ مراد از چالش این نیست که افراد درگیر در مناظره صرفا در حرف هم ورود کنند بلکه چالش این است که طرف را نسبت به موضوعش به چالش بکشد.

این استاد دانشگاه با ارجاع به مناظره شب گذشته عنوان کرد: مناظره دیشب را بر اساس این سه اصل بررسی کنید تا ببینید چقدر حرفه ای عمل کرده است؟ این اصول به تازگی در مناظره بایدن و ترامپ هم دیده شد و پیش از این هم در مناظره های اروپا خیلی تجربه شده است.

وی با اشاره به اهمیت علمی بودن مناظره تصریح کرد: در ضرورت مناظره علمی این مطرح است که مخاطب در درجه اول به مناظره جذب شود و بعد به نوعی اقناع هم شده باشد که دست به انتخاب بزند و امکان انتخاب براساس مناظره ای که دیده است برای او مهیا شود.

رضائیان با اشاره به این اصول در ادامه یادآور شد: من در رعایت این سه اصل به مناظره شب گذشته نمره زیر ۱۰ می دهم، صداوسیما در اصل بی طرفی به وضوح نشان داد که بی طرف نیست؛ برخی از موضوعاتی که نسبت به یک نامزد مطرح بود از او سوال نشد ولی نسبت به یک نامزد دیگر هرچه ابهام وجود داشت پرسیده شد.

وی اضافه کرد: در بحث زمان بندی نیز به وضوح مشخص است که نوعی بی عدالتی رخ داد. درست است که اعداد جمع زده شد اما به نظرم جمع اعداد درست نبود با این حال حتی اگر این بخش درست باشد در بخش پایانی مناظره و جمع بندی باید این مساله رعایت می شد که نامزد رقیب در سخنان دیگری ورود نکند. وقتی اعلام می شود جمع بندی، نباید فردی در جمع بندی یک فرد دیگر وارد شود اما این اتفاق افتاد و مجری واکنشی نداشت. این مساله در هیچ کجای دنیا پذیرفته نیست. اگر به بایدن بگویند در ۵ دقیقه جمع بندی کند ترامپ نباید وارد بحث او شود. شب گذشته اما ورود به زمان دیگری در هنگام جمع بندی در مقابل چشم میلیون ها بیننده اتفاق افتاد و بدون مدیریت از طرف مجری، در پایان هم توجیه شد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در مصداق سوم هم وقتی صحبت از ایجاد چالش می کنیم اشراف کارشناس را نیاز داریم. مجری کارشناس برنامه دیشب به نسبت مناظره های قبل بهتر بود اما باز هم آن میزان از تسلط و تخصصی که به بحث نیاز بود در او وجود نداشت. مجری کارشناس باید حتی کلی گویی های طرف مقابل را قطع کند و بگوید پس برای فلان سوال جوابی نداشتید؟ وقتی به موضوع اشراف دارید اگر هم این کار را انجام دهید مخاطب ناراحت نمی شود به ویژه اگر با هر ۲ نامزد انجام شود.

وی در پایان با اشاره به مناظره اقتصادی امشب گفت: پیشنهاد من برای مناظره امشب این است که با همین سه معیار انجام شود. کد خبر 6154895 عطیه موذن

کپی شد مطالب مرتبط اگر عموپورنگ مجری مناظره بود فرقی می‌کرد؟/ مونولوگ به‌جای دیالوگ لزوم اجرای مناظره‌های تخصصی انتخابات توسط مجریان متخصص مناظره‌ها داغ شد؟/ انتشار عکس و جدل‌های کلامی در میانه بحث مجری مناظره‌ها دست‌بسته نباشد/ لزوم ورود به موقع به بحث نگاهی متفاوت به دومین مناظره‌ انتخاباتی کاندیداها/ حاشیه هایی از مناظره که در اخبار رسمی نیست عبدالرشیدی: مناظره‌های پخش شده ویژگیهای "مناظره تلویزیونی" را ندارد مناظره‌های تلویزیونی؛ تلاش رسانه ملی برای روشنگری انتخاباتی آئین نامه جدید برگزاری کرسی های ترویجی نقد و مناظره ابلاغ شد مناظره‌های تلویزیونی؛ تلاش رسانه ملی برای روشنگری انتخاباتی اهالی فرهنگ با کمک مناظره‌ها به شناخت نامزدها می‌رسند؟ برچسب‌ها سازمان صداوسیما مناظره انتخاباتی انتخابات ریاست جمهوری 1403 مناظره