جمعه, ۸ تیر, ۱۴۰۳ / 28 June, 2024


همه هنرمندان مورد توجه دولت قرار گیرند
۳ روز قبل / خبرگزاری مهر / استانها

همه هنرمندان مورد توجه دولت قرار گیرند

اصفهان-فرهنگ و هنر برخلاف دیدگاه برخی از مدیران و مسئولان خود به نوعی نقش زیرساخت و بنیادین در بسیاری از مسائل دارد که شخص رئیس جمهور باید دغدغه این حوزه را داشته باشد.

https://mehrnews.com/x35g2F ۴ تیر ۱۴۰۳، ۱۵:۰۰ کد خبر 6146591 استانها اصفهان استانها اصفهان ۴ تیر ۱۴۰۳، ۱۵:۰۰ مهر گزارش می‌دهد؛ همه هنرمندان مورد توجه دولت قرار گیرند

اصفهان-فرهنگ و هنر برخلاف دیدگاه برخی از مدیران و مسئولان خود به نوعی نقش زیرساخت و بنیادین در بسیاری از مسائل دارد که شخص رئیس جمهور باید دغدغه این حوزه را داشته باشد. خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- ریحانه شهبازی: رئیس جمهور به عنوان محوری‌ترین شخصیت یک مملکت باید دید همه جانبه به همه ابعاد مدیریتی یک کشور داشته باشد که البته در این میان دو بال فرهنگ و اقتصاد از اهمیت بیشتری برای حرکت کردن به قله پیروزی و سعادت برخوردار است. در واقع فرهنگ و هنر در یک راستا با اقتصاد و زیرساخت‌های بنیادی قرار دارد که حتی به اذعان متخصصان بسیاری از مسائل با تغییر فرهنگ و نهادینه‌سازی هنر قابل حل است.

از این رو تعامل با هنرمندان و توجه به مطالبات آنها برای پیشبرد مسیر پیشرفت یک کشور می‌تواند نقش اساسی ایفا کند. هرچند که در طی مدت دولت سیزدهم به همه اقشار جامعه توجه و دیدارهای متعددی برگزار شد، اما همچنان خلأ رسیدگی به هنرمندان با نگاه جامعیت به آنها و بدون سوا کردن سلبریتی‌ها احساس می‌شود و بهتر است که رئیس جمهور آینده در دولت چهاردهم به این موضوع عنایت ویژه کند. حال برای تغییر این رویه باید از نقش انتخابات و یک انتخاب اصلح چشم‌پوشی نکرد و هر هنرمندی برای تغییر این شرایط با رأی خود به بهبود آن کمک کند و بدانند که رئیس جمهور یک شخصیت کلیدی در این زمینه را دارد.

مجتبی مجلسی، طراح و گرافیست اصفهانی با بیان اینکه هر فردی انتظارات متفاوتی از رئیس جمهور دارد، به خبرنگار مهر می‌گوید: اقتصاد و معیشت یک مطالبه عمومی است و ما به واسطه شغل و حرفه‌ای که داریم شاید توقف و انتظارات متفاوتی هم داشته باشیم. البته این به معنی نبود مشکلات معیشتی و اقتصادی نیست اما در فرهنگ و هنر مباحث دیگری هم مطرح است.

حضور سلبریتی‌ها در ویترین حوزه هنر و فرهنگ دولت‌ها

وی ادامه می‌دهد: آفتی که طی این چندسال اخیر در حوزه فرهنگ و هنر رخنه کرده و باعث شده یک عقب گرد داشته باشیم، حضور بیش از اندازه سلبریتی‌های هنری است. به عبارتی در هر رویداد، اجتماع و جلسه همفکری که برگزار می‌شود فقط و فقط سلبریتی‌های هنری دیده می‌شوند و خبری از سایر هنرمندان نیست.

مجلسی خاطر نشان می‌کند: اما هنرمندان بسیار زیادی وجود دارند که به هر دلیلی سلبریتی نیستند و می‌توانند تأثیرگذار باشند. از این رو به تغییر منش و رویکردی نیاز است که از سلبریتی زده شدن هنر عبور کنیم و در دولت‌های قبلی این موضوع دیده شده است و باید این روند ادامه پیدا کند.

این طراح و گرافیست معتقد است که هنرمندان بسیار زیادی هستند که تحت فشار مسائل قرار دارند و با سختی‌ها جنگیدند و هنر خود را نفروختند اما همیشه در ویترین حوزه هنر و فرهنگ دولت‌ها سلبریتی‌ها حضور داشتند

وی با بیان اینکه خود شخص رئیس جمهور باید دغدغه فرهنگ و هنر داشته باشد، گفت: مسئله قدردانی از دیگر دغدغه‌های هنرمندان است که برای هنرمندان وقت بگذارد و از آنها قدردانی کند. از سویی دیگر قسمت فرهنگ و هنر را به وزیر فرهنگ و ارشاد واگذار نکند و باید خود شخص رئیس جمهور حس یک آدم فرهنگی را داشته باشد.

از حکم‌فرمایی شایسته سالاری تا حمایت از فناوران نرم

سعیده منصوری از دیگر هنرمندان عرصه طراحی و گرافیک است که از دغدغه‌هایشان می‌گوید: کاغذها و مواد اولیه مورد نیاز هنرمندان با وجودی که در داخل کشور تولید می‌شود اما کیفیت گذشته را ندارد و حتی اجناسی که از چین وارد می‌شود نیز کیفیت کمتری نسبت به محصولات ایرانی و ماندگاری کمی دارند؛ بنابراین در این راستا نیاز است که از شرکت‌های دانش‌بنیان و ایده‌های خلاقانه حمایت شود که در این صورت قطعاً ایران به خودکفایی و سطح بالایی می‌رسد.

وی همچنین بر این باور است که برای ورود به هیئت علمی دانشگاه‌ها باید سختگیری بیشتری انجام شود، زیرا برخی از افراد حتی با داشتن مدرک دکتری اما تجربه و سواد کافی را ندارد و صرف مدرک نباید ملاک ورود به عرصه علم و هنر قرار گیرد.

منصوری ادامه می‌دهد: در جمع هنرمندان دیده شده که یک پسر هنرستانی کیفیت کار بالایی نسبت به دکترها و … دارد و این موضوع حتی در مدیریت کشور هم صدق می‌کند که افرادی با مدرک تحصیلی غیر مرتبط بر یک منصب قرار می‌گیرند و باید شایسته سالاری در این زمینه حاکم شود.

ارتقا سطح فرهنگ و هنر بر اساس فرهنگ بومی ایرانی

محسن نوری از هنرمندان عرصه طراحی و ساخت تجهیزات فرهنگی و هنری است که با اشاره به توان بالای نخبگان ایرانی در تولید داخل به مهر می‌گوید: طراحی و اجرای بسیاری از فعالیت‌های هنری به دست هنرمندان و جوانان کشورمان باعث شده که ما از تقلید صرف از کشورهای خارجی بی‌نیاز شویم و حتی مواد و متریال مورد نیاز را در صورت حمایت مالی در داخل کشور تولید کنیم.

وی معتقد است که در این صورت بارها دیده شده که این هنرمندان با کشورهای دیگر نیز مراوده دارند و طرح و هنرهای خود را می‌فروشند. بنابراین با اعتماد به جوانان می‌توان مسیر شکوفایی و خودکفایی را در عرضه هنر بر اساس فرهنگ بومی ایران طی کرد.

این هنرمند نیز می‌گوید: از سویی دیگر بسیار از هنرمندان در امرار معاش اولیه و بیمه و امنیت شغلی دچار مشکلات بسیاری هستند که متأسفانه آنها در این عرصه‌ها به رسمیت شناخته نمی‌شوند و باید حتماً یک حرفه و شغل دیگری را در کنار هنر خود داشته باشند. به همین خاطر تمرکز و توانایی آنها برای ترویج هنر به ویژه هنر ایرانی کاسته می‌شود که باید در این راستا نیز چاره‌اندیشی شود.

به گزارش مهر، فرهنگ و هنر برخلاف دیدگاه برخی از مدیران و مسئولان خود به نوعی نقش زیرساخت و بنیادین در بسیاری از مسائل دارد که اگر این حوزه تقویت و فرهنگ و هنر ایرانی تثبیت شود، می‌توانند سایر مسائل کشور را برطرف کنند؛ زیرا با تغییر فرهنگ‌ها سبک زندگی افراد و خوانوده‌ها نیز تغییر پیدا می‌کند و این امر به تنهایی سایر ابعاد زندگی و کشور را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. کد خبر 6146591

کپی شد برچسب‌ها بسیج هنرمندان هنرمندان انتخابات ریاست جمهوری 1403 سلبریتی اصفهان طراحی