یکشنبه, ۱۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 2 June, 2024


فرهنگ تالیف مشارکتی کتاب‌ علمی باید در دانشگاه‌ها توسعه پید اکند
۱۴۰۳/۰۲/۳۰ / خبرگزاری مهر / ...

فرهنگ تالیف مشارکتی کتاب‌ علمی باید در دانشگاه‌ها توسعه پید اکند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: امیدواریم با حمایت‌ها، تغییر در نوع نگاه ارزشی و پژوهشی به امتیازها و حمایت استادان دانشگاه، فعالیت‌های تالیفی به‌شیوه جمعی سوق داده شود.

https://mehrnews.com/x34XC2 ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۴:۲۲ کد خبر 6111966 حوزه و دانشگاه آموزش عالی حوزه و دانشگاه آموزش عالی ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۴:۲۲ وزیر علوم در بازدید از نمایشگاه کتاب: فرهنگ تالیف مشارکتی کتاب‌ علمی باید در دانشگاه‌ها توسعه پید اکند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: امیدواریم با حمایت‌ها، تغییر در نوع نگاه ارزشی و پژوهشی به امتیازها و حمایت استادان دانشگاه، فعالیت‌های تالیفی به‌شیوه جمعی سوق داده شود. به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی زلفی‌گل، در حاشیه بازدید از سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران درباره حضور ناشران دانشگاهی در این رویداد بیان کرد: فعالیت ناشران دانشگاهی در نمایشگاه سی و پنجم در برآورده کردن انتظارات جامعه دانشگاهی و دانشگاهیان به دلایل مختلف کم و محدود بوده است.

وی با اشاره به محدودیت منابع دانشگاهی افزود: انتظار می‌رفت این منابع بیشتر باشد؛ شاید این منابع، روزهای گذشته و ابتدایی نمایشگاه، فروش رفته است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به وجود دو مرکز برای توسعه محتوای کتاب‌های دانشگاهی افرود: مرکز نشر دانشگاهی وانتشارات سمت دو انتشارات مهم دانشگاهی هستند؛ تلاش می‌شود با افزایش بودجه این دو مرکز، علاوه بر کتاب‌های دانشگاهی، محتوای علمی رشته‌های مختلف دانشگاهی نیز تبیین و بررسی شود.

زلفی‌گل با اشاره به مشارکت استادان و صاحبان اندیشه برای تولید کتاب‌های دانشگاهی بیان کرد: با ورود فناوری به حوزه نشر دانشگاهی، استادان و دانشگاهیان می‌توانند دانش و اطلاعات هر رشته را در قالب کلیپ‌های تصویری و برنامه‌های بصری به دانشجویان و مخاطبان هر رشته ارائه کنند.

وی یکی از اقدامات وزارت علوم را توسعه محتواهای آموزشی ذکر و تصریح کرد: به منظور اجرای دقیق این اقدام در آیین‌نامه ارتقاء و آیین‌نامه «پژوهانه» برای اعضای هئیت علمی ترفیع و امتیازاتی در نظر گرفته شده است.

وی یکی از مهمترین رئوس فعالیت‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را تالیف «کتاب‌های مرجع جمعی آموزشی» ذکر کرد و گفت: به منظور اجرای این طرح مهم، جمعی از استادان حوزه‌های دانشگاهی در رشته‌های مختلف قرار است یک کتاب را تدوین، تنظیم و هم‌آفرینی کنند. با اجماع این استادان یک «درسنامه» نگارش می‌شود تا به‌عنوان یک مرجع و منبع دانشگاهی معتبر برای دانشجویان و دانشگاهیان باشد.

وزیر علوم و تحقیقات در ادامه اظهار کرد: این کتاب مرجع، در واقع با مشارکت هیئتی از مولفان تشکیل شده است که چند استاد دانشگاه را در رشته‌های مختلف دانشگاهی در کنارهم قرار دارند و هریک با توجه به تخصص خود یک فصل از کتاب را تالیف و در نهایت یک کتاب جامع تدوین و تنظیم کرده‌اند.

زلفی‌گل درباره اینکه آیا این اقدام تاکنون در دانشگاه‌های کشور انجام شده است، گفت: تدوین کتاب مرجع آموزشی در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی و دانشگاههای وزارت علوم انجام شده و هنوز تبدیل به فرهنگ و به‌اصطلاح همه‌گیر نشده است. امیدواریم، با حمایت‌ها، تغییر در نوع نگاه ارزشی و پژوهشی به امتیازها و حمایت استادان دانشگاه، فعالیت‌های تالیفی به‌شیوه جمعی سوق داده شود. کد خبر 6111966

کپی شد مطالب مرتبط کارت اعتباری پژوهانه به همه اعضای هیات علمی تعلق می‌گیرد برچسب‌ها وزارت علوم محمد علی زلفی گل وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کتاب تهران