دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024


قدردانی دولت بولیوی از ایران به دلیل محکومیت کودتا در این کشور
۳ روز قبل / خبرگزاری مهر / بین‌المللی

قدردانی دولت بولیوی از ایران به دلیل محکومیت کودتا در این کشور

سفارت دولت بولیوی در تهران با صدور بیانیه‌ای از طرف های مختلف که کودتا در این کشور را محکوم کردند، قدردانی کرد.

https://mehrnews.com/x35mfc ۱۴ تیر ۱۴۰۳، ۲۰:۳۸ کد خبر 6156712 بین الملل آمریکای لاتین بین الملل آمریکای لاتین ۱۴ تیر ۱۴۰۳، ۲۰:۳۸ قدردانی دولت بولیوی از ایران به دلیل محکومیت کودتا در این کشور

سفارت دولت بولیوی در تهران با صدور بیانیه‌ای از طرف های مختلف که کودتا در این کشور را محکوم کردند، قدردانی کرد.

به گزار ش خبرگزاری مهر، سفارت دولت بولیوی در تهران امروز پنج‌شنبه با صدور بیانیه‌ای از طرف های مختلف که کودتا در این کشور را محکوم کردند، قدردانی کرد.

متن بیانیه سفارت دولت بولیوی به شرح زیر است: سفارت دولت چند ملیتی بولیوی از طریق سفیر خود رومینا گوادالوپه پرز راموس طی یادداشتی به رسانه ها از روسای جمهور کشور های مختلف، سازمان های بین المللی، احزاب سیاسی، دانشگاهیان، شخصیت های برجسته، نهاد های اجتماعی و دیگرطرف‌ها که تلاش برای کودتا در این کشور را محکوم نمودند و همچنین حمایت و همبستگی خود را با مردم و دولت دموکراتیک به ریاست جمهوری لوئیس آرس کاتاکورا را اعلام کردند، سپاسگزاری می نماید.

دولت چند ملیتی بولیوی بر لزوم دفاع از دموکراسی و روند تغییری که به قیمت خون مردم بولیوی تمام شده است تا دیگر همچون کودتاهای گذشته تکرار نشوند تاکید می نماید.

به همین خاطر، نهاد های مردمی و به طور کلی دولت و مردم بولیوی هوشیار، منسجم و بسیج شده اند زیرا آنچه چهارشنبه ۲۶ ژوئن (۶ تیر ۱۴۰۳) با تلاش برای کودتا با رهبریت ژنرال خوان خوزه زونیگا رخ داد نوعی تجلی روش های متفاوتی است که از طریق آن ها بازیگران مختلف خواهان محدود نمودن دموکراسی هستند، دموکراسی که به قیمت خون مردم بولیوی تمام شده است.

در حال حاضر، دولت ما دوباره کنترل اوضاع را در دست گرفته و همچنان در راستای ثبات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و دموکراتیک کشور تلاش می نماید. به همین منظور، رئیس جمهور لوئیس آرس کاتاکورا از بازیگران سیاسی کشور خواسته تا در این امر مشارکت نمایند، زیرا همیشه متعهد به دموکراسی، صلح و عدالت اجتماعی خواهیم ماند.

بولیوی به همراه دیگر کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب در قرن بیستم قربانی کودتاهای نظامی بوده اند و در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم شاهد کودتاهای نرم و جنگ های هیبریدی در منطقه بوده. به همین دلیل، یکصدا تاکید می کنیم که منطقه ما باید وضعیت خود را به عنوان منطقه صلح حفظ کند.

همچنین به رسانه ها اطلاع می دهم که تحقیقاتی آغاز شده تا انگیزه های خارجی و داخلی این تلاش نافرجام برای کودتا مشخص شوند و نتایج این بررسی ها در جریان این تحقیقات روشن خواهند شد. انگیزه های خارجی با منافعی که در غارت منابع طبیعی ما وجود دارد، مانند لیتیوم و عنصرهای خاکی کمیاب، همانطور که توسط رئیس ستاد فرماندهی جنوبی ایالات متحده آمریکا، ریچاردسون بیان شده، مرتبط است.

به همین دلیل، وزیر خارجه دولت چند ملیتی بولیوی، سلیندا سوسا، در تاریخ ۲۴ ژوئن امسال (۴ تیر ۱۴۰۳) کاردار آمریکا، دبرا هویا، را احضار کرد و موضع محکم بولیوی که به عنوان کشوری مستقل خواهان عدم مداخله در سیاست داخلی خود را دارد بیان نمود.
در نهایت به مردمی که با مشارکت در انتخابات به تقویت دموکراسی کمک می کنند درود می‌فرستیم و فرصت را مغتنم می شماریم و روند انتخابات دموکراتیک را که در حال حاضر در جمهوری اسلامی ایران در جریان است را تجلیل می کنیم و برای شما در این انتخابات ریاست جمهوری که جشنی دموکراتیک برای تقویت حاکمیت از طریق مشارکت مردمی است، آرزوی موفقیت می کنیم.

تهران، ۴ جولای ۲۰۲۴ کد خبر 6156712 محمدعلی تخت رونده

کپی شد مطالب مرتبط واکنش‌های بین‌المللی به کودتا در بولیوی شکست کودتا در بولیوی/ وزیر دفاع: همه چیز تحت کنترل است کودتای ارتش در بولیوی/فراخوان مورالس از مردم برای مقابله با کودتا رهبر کودتاچیان به‌دنبال براندازی و صندلی ریاست جمهوری بود رهبر کودتاگران در بولیوی به ۲۰ سال زندان محکوم می‌شود ایران کودتا در بولیوی را محکوم کرد تلاش برای کودتا در بولیوی شکست خورد واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به تلاش برای کودتا در بولیوی مشاجره رئیس‌جمهور بولیوی و ژنرال شورشیِ ارتش، پیش از شکست کودتا+ فیلم برچسب‌ها تهران جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده امریکا بولیوی