دوشنبه, ۴ تیر, ۱۴۰۳ / 24 June, 2024


تخلفات ۱۱ گانه دوپینگ/ فقط مصرف ماده ممنوعه باعث محرومیت نمی‌شود
۱۴۰۳/۰۳/۲۷ / خبرگزاری مهر / ورزشی

تخلفات ۱۱ گانه دوپینگ/ فقط مصرف ماده ممنوعه باعث محرومیت نمی‌شود

بر اساس قوانین آژانس بین‌المللی مبارزه با دوپینگ، ۱۱ اقدام ورزشکاران به منزله تخلف و دوپینگ به حساب می‌آید که مصرف ماده ممنوعه و محرز شدن آن در آنالیز نمونه‌گیری‌ها، یکی از آنهاست.

https://mehrnews.com/x359Xt ۲۷ خرداد ۱۴۰۳، ۹:۳۴ کد خبر 6136831 ورزش سایر ورزشها ورزش سایر ورزشها ۲۷ خرداد ۱۴۰۳، ۹:۳۴ مهر منتشر کرد؛ تخلفات ۱۱ گانه دوپینگ/ فقط مصرف ماده ممنوعه باعث محرومیت نمی‌شود

بر اساس قوانین آژانس بین‌المللی مبارزه با دوپینگ، ۱۱ اقدام ورزشکاران به منزله تخلف و دوپینگ به حساب می‌آید که مصرف ماده ممنوعه و محرز شدن آن در آنالیز نمونه‌گیری‌ها، یکی از آنهاست. به گزارش خبرنگار مهر، وجود هر یک از مواد ممنوعه که آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) برای آغاز هر سال میلادی فهرست مربوط به آن را به روزرسانی می کند در نمونه گیری به عمل از ورزشکاران و تشخیص این اقدام توسط پزشکان و متخصصان آزمایشگاه های آکردیته، منجر به متخلف شناخته شدن ورزشکار مربوطه و محرومیت او خواهد شد.

اصلا گرفتن تست دوپینگ از ورزشکاران با همین هدف در برنامه ماموران وادا، فدراسیون های بین المللی و ستاد ملی مبارزه با دوپینگ کشورها قرار گرفته، تا تخلف احتمالی آنها شناسایی و برخورد لازم با آن صورت بگیرد و اینگونه گام بلندی در مسیر کنترل دوپینگ برداشته شود.

تخلفات ۱۱ گانه دوپینگ

اما استفاده از مواد نیروزا تنها راه ارتکاب به دوپینگ نیست. آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ در مجموع ۱۱ اقدام را به عنوان تخلف و راهی برای ارتکاب به دوپینگ تشخیص داده است که شاید چگونگی برخورد با هر یک از آنها - از حیث میزان محرومیت- متفاوت باشد اما همه به عنوان سرپیچی از قونین و نقص ورزش پاک به حساب می آید و مُهر دوپینگی بودن را به پیشنانی ورزشکار خاطی می زند.

۱۱ اقدامی که از طرف آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ به عنوان تخلف و راهی برای ارتکاب به دوپینگ تشخیص داده شده، به این شرح است:

۱- وجود یک نوع ماده ممنوعه در نمونه ورزشکار
۲- دستکاری یا تلاش برای اختلال در هر بخش از کنترل دوپینگ
۳- فرار، خودداری یا کوتاهی ورزشکار از نمونه گیری
۴- کوتاهی از الزامات مربوط به در دسترس بودن
۵- مصرف یا تلاش برای مصرف ماده یا روش ممنوعه
۶- همراه داشتن یک ماده یا روش ممنوعه
۷- قاچاق یا تلاش برای قاچاق هر گونه ماده یا روش ممنوعه
۸- تجویز یا تلاش برای قاچاق هر گونه ماده یا روش ممنوعه
۹- تبانی یا تلاش برای تبانی
۱۰- همکاری با افرادی که به دلیل تخلف دوپینگ دوره محرومیت خود را سپری می کنند
۱۱- هر اقدامی که مانع ارائه گزارش به مقام های مسئول مبارزه با دوپینگ گردد

بی اطلاعی توجیه نیست

با این اوصاف ورزشکار نه تنها باید که نسبت به فهرست مواد ممنوعه اشراف و اطلاع داشته و از مصرف آنها خودداری کند ، بلکه موظف است درباره مقررات کلی مبارزه با دوپینگ و راه های ارتکاب به آن از مشاوره پزشک وکادر درمان استفاده کند تا اسیر محکومیت ها و محرومیت های بعد از آن نشود چراکه طبق قوانین وادا، اظهار بی اطلاعی یا ندانستن مقررات در زمان بررسی پرونده توجیه قابل قبول نیست و مهمتر اینکه تعمدی یا غیر تعمدی بودن قصد و نیت در ارتکاب به تخلف دوپینگ اصلا اهمیتی ندارد.

هر اقدامی که از نظر آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ تخلف و اقدام به دوپینگ به حساب بیاد، منجر به محکوم شدن ورزشکار خاطی و محرومیت چندماهه تا چندساله او خواهد شد. کد خبر 6136831 زینب حاجی حسینی

کپی شد برچسب‌ها دوپینگ آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ ستاد ملی مبارزه با دوپینگ نمونه گیری قاچاق مواد ممنوعه