خبرگزاری مهر / ۲ ساعت قبل

عسل زاگرس در مسیر جهش صادراتی؛زنبورداری کرمانشاه در انتظار حمایت

کرمانشاه- استان کرمانشاه با رتبه پنجم تولید عسل کشور و تولید فرآورده‌های جانبی باارزش، ظرفیت صادراتی بالایی دارد اما خشکسالی و ضعف بیمه زنبورداران را به چالش کشیده است.
عسل زاگرس در مسیر جهش صادراتی؛زنبورداری کرمانشاه در انتظار حمایت

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- کوثر یاوری: صنعت زنبورداری در استان کرمانشاه، فراتر از یک فعالیت جنبی کشاورزی، یکی از ارکان استراتژیک اقتصاد مقاومتی، اشتغال‌زایی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی در گستره پهناور زاگرس به شمار می‌رود. دامنه‌های سر به فلک کشیده زاگرس در این خطه با برخورداری از پوشش گیاهی بی‌نظیر، مراتع غنی و انبوهی از گونه‌های گیاهان دارویی و خودرو نظیر گون و آویشن، بستری کاملاً منحصربه‌فرد و طلایی را برای پرورش زنبور عسل فراهم آورده است. این پتانسیل طبیعی سبب شده تا هزاران خانوار روستایی و شهری در استان، معیشت خود را به این حشره شگفت‌انگیز و تولیدات پرارزش آن گره بزنند. در این میان، مناطقی چون شهرستان‌های صحنه و کنگاور به عنوان قلب تپنده و قطب اصلی زنبورداری کرمانشاه، نقشی محوری در تولید و عرضه عسل باکیفیت و مرغوب در سطح ملی ایفا می‌کنند.

با این وجود، این صنعت حیاتی و اشتغال‌زا در سال‌های اخیر زیر سایه سنگین ناملایمات اقلیمی و چالش‌های کلان اقتصادی قرار گرفته است. استمرار خشکسالی‌های پیاپی، وقوع تنش‌های آبی شدید و تغییرات ناگهانی دما، پوشش گیاهی مراتع را با فقر شدیدی مواجه کرده و با کاهش شدید منابع شهد و گرده، زنده ماندن کلنی‌ها را به یک جهاد مداوم تبدیل ساخته است. در کنار این بحران‌های محیط‌زیستی، موانعی چون گرانی سرسام‌آور نهاده‌ها، نوسانات بازار و از همه مهم‌تر، نبود یک نظام بیمه‌ای کارآمد و فراگیر، ضریب ریسک سرمایه‌گذاری را در این حوزه به شدت افزایش داده است. به باور کارشناسان، عبور از این برزخ اقلیمی و اقتصادی، تنها با گذار شجاعانه از زنبورداری سنتی به سمت متدهای مدرن علمی، تنوع‌بخشی به محصولات و تکمیل زنجیره ارزش ممکن خواهد بود؛ راهبردی که می‌تواند طلای مایع کرمانشاه را به یک برند جهانی و موتور محرک توسعه صادرات منطقه تبدیل کند. خبرگزاری مهر در گفت‌وگو با مسئولان و متخصصان این حوزه، ابعاد این صنعت را واکاوی کرده است.

کارنامه تولید زنبورستان‌ها و درخشش «صحنه» در زاگرس

فرهاد زنگنه، مدیر طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، با تشریح آخرین داده‌های آماری حاصل از سرشماری رسمی مهرماه سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: بر اساس آخرین پایش‌های دقیق میدانی، استان کرمانشاه در حال حاضر دارای ۳۱۱۷ زنبورستان فعال و ۴۷۸ هزار کندوی زنبور عسل است. میزان عسل تولیدی استان در سال ۱۴۰۴ به حدود ۷ هزار و ۳۰۰ تن رسید که در مقایسه با سال پیش از آن، یک رشد ۲ درصدی را در حجم تولید نشان می‌دهد. این کارنامه درخشان، کرمانشاه را در جایگاه پنجم تولید عسل کشور تثبیت کرده است.

وی با تأکید بر محوری بودن نقش برخی شهرستان‌ها در این پهنه جغرافیایی افزود: شهرستان صحنه به دلیل شرایط اقلیمی ممتاز، پوشش گیاهی متنوع، دانش بالایی بهره‌برداران و استقرار کارگاه‌های تخصصی تولید ملزومات، قطب اصلی زنبورداری استان به شمار می‌رود. البته تولیدات زنبورداران ما تنها به عسل محدود نمی‌شود؛ بلکه سالانه بیش از ۹۰ کیلوگرم ژل رویال، ۱۵ هزار کیلوگرم بره‌موم، ۱۶۰ هزار کیلوگرم موم، ۳۱ تن گرده گل و ۳۰۰ گرم زهر زنبور عسل در استان تولید می‌شود که ارزش اقتصادی برخی از این فرآورده‌های جانبی چندین برابر خود عسل است.

برزخ تسهیلات و ضرورت ثبت رسمی زنجیره ارزش عسل

زنگنه در بخش دیگری از این گفتگو به تشریح موانع پیش روی زنبورداران پرداخت و به خبرنگار مهر گفت: خشکسالی با کاهش شهد گیاهان، کلنی‌ها را دچار تنش غذایی کرده و با تضعیف سیستم ایمنی زنبورها، آن‌ها را در برابر بیماری‌ها و انگل‌ها آسیب‌پذیرتر می‌کند که نتیجه آن کاهش جمعیت کلنی‌هاست. در حال حاضر، کمبود سرمایه در گردش و نیاز مبرم به تسهیلات کم‌بره، در کنار گرانی شدید نهاده استراتژیک شکر و داروهای دامی، کمر زنبورداران را خم کرده است؛ از سوی دیگر، چالش ضعف بیمه زنبورستان‌ها یک معضل کلان است که باید به صورت کشوری و ساختاری حل شود.

عسل زاگرس در مسیر جهش صادراتی؛زنبورداری کرمانشاه در انتظار حمایت

مدیر طیور و زنبور عسل جهاد کشاورزی کرمانشاه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره وضعیت صادرات و تشکیل زنجیره ارزش تصریح کرد: به دلیل همجواری با کشور عراق و تقاضای بسیار بالا برای عسل ارگانیک کرمانشاه، بخش عمده‌ای از محصول به صورت انفرادی و از مرزهای زمینی خارج می‌شود، لذا آمار گمرکی دقیقی از حجم صادرات در دست نیست.در خصوص زنجیره ارزش نیز، رایزنی‌ها و جلسات مستمری را با اتحادیه‌ها و پرورش‌دهندگان ملکه برگزار کرده‌ایم؛ چرخه عملیاتی این زنجیره در استان موجود است اما هنوز موفق به اخذ مجوز رسمی نشده که پیگیری جدی آن برای دریافت مجوز در دستور کار قطعی ما قرار دارد.

کالبدشکافی چالش‌های اقلیمی و تهدید بهداشتی «کنه واروا»

اکبر قنبری، کارشناس علوم و صنایع غذایی استان کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پتانسیل‌های توسعه این صنعت بر پایه اطلاعات میدانی اظهار کرد: تعداد زنبورستان‌های فعال شناسنامه‌دار و سنتی در پهنه استان حدود ۳۸۵۰ واحد تخمین زده می‌شود که با مجموع کلونی‌های موجود، پتانسیل بالایی را ایجاد کرده‌اند. با این حال، زنبورداران با مثلثی از چالش‌های فنی، اقتصادی و محیط‌زیستی مواجه‌اند. خشکسالی اقلیمی، افزایش دما و خشک شدن مراتع، تقویم طبیعی زنبورها را مختل کرده و تلفات زمستانه را افزایش داده است. از سوی دیگر، هجوم آفات و بیماری‌ها به‌ویژه "کنه واروا" به عنوان بزرگ‌ترین تهدید بهداشتی، در صورت عدم مدیریت علمی می‌تواند کلنی‌ها را به طور کامل نابود کند.

عسل زاگرس در مسیر جهش صادراتی؛زنبورداری کرمانشاه در انتظار حمایت

وی با انتقاد از وضعیت فعلی بازار و خام‌فروشی محصولات به خبرنگار مهر گفت: هزینه‌های موم آج‌شده، ملکه، کندو و حمل‌ونقل برای کوچ‌روی به شدت افزایش یافته، اما قیمت فروش عسل متناسب با این هزینه‌ها بالا نرفته است. وجود عسل‌های تقلبی و بی‌نام‌ونشان در بازار، نبود برندهای قدرتمند استانی و سهم محدود در بازارهای صادراتی رسمی، اعتماد مصرف‌کنندگان را خدشه‌دار کرده است. مطمئن‌ترین راه برای تشخیص اصالت عسل، ارجاع آن به آزمایشگاه‌های معتبر برای سنجش دقیق فاکتورهایی چون میزان ساکارز، نسبت فروکتوز به گلوکز، فعالیت آنزیم دیاستاز و میزان HMF است.

فناوری‌های هوشمند؛ نقشه راه گذار به زنبورداری مدرن

این کارشناس صنایع غذایی در ادامه گفتگو، راهکار برون‌رفت از مشکلات را تکیه بر نوآوری و فناوری دانست و خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری اولیه در زنبورداری نسبت به سایر صنایع بزرگ بسیار کمتر است، لذا بستر مناسبی برای اشتغال جوانان روستایی محسوب می‌شود. ما باید به سمت فناوری‌های نوین حرکت کنیم؛ استفاده از سیستم‌های نرم‌افزاری مدیریت زنبورستان برای ثبت اطلاعات کندوها و تصمیم‌گیری علمی به جای تجربی، پرورش ملکه‌هایی با ژنتیک مقاوم و سازگار با اقلیم زاگرس، و به‌کارگیری دستگاه‌های سانتریفیوژ و فیلترهای بهداشتی مدرن، می‌تواند تلفات را کاهش و کیفیت محصول را به شدت ارتقا دهد. همچنین خروج از تک‌محصولی و توسعه محصولاتی چون ژل رویال، بره‌موم و گرده گل در قالب صنایع کوچک خانگی، ارزش افزوده فوق‌العاده‌ای ایجاد می‌کند.

قنبری با اشاره به لزوم نوسازی روش‌های فروش تأکید کرد: برندسازی، بهره‌گیری هوشمندانه از بازار اقلیم کردستان و عراق، نوآوری در فروش مانند تولید عسل‌های تک‌نفره ساشه‌ای و توسعه گردشگری زنبورداری از طریق برگزاری تورهای بازدید و جشنواره عسل زاگرس، مسیرهای نوین درآمدزایی هستند. متأسفانه زنبورداران ما در مناطق دوردست به روش‌های علمی روز دسترسی ندارند و حمایت‌های دولتی ملموسی صورت نمی‌گیرد؛ در حالی که سه مطالبه اصلی زنبورداران شامل حمایت مالی و تسهیلاتی، آموزش‌های تخصصی علمی و بازاریابی منسجم و تضمینی است.

امیدهای نهفته در دل طبیعت بکر و عسل‌های ارگانیک و دارویی دامنه‌های زاگرس، گواهی روشن بر ظرفیت‌های بی‌بدیل استان کرمانشاه در توسعه زنجیره شفا و ثروت است. تثبیت رکوردهای تولیدی و کسب رتبه پنجم کشور، نشان‌دهنده اراده و دسترنج زنبورداران زحمت‌کشی است که در برابر تازیانه خشکسالی و گرانی نهاده‌ها ایستادگی کرده‌اند؛ با این حال، رونق و جهش پایدار این صنعت استراتژیک، نیازمند یک مطالبه جدی و همه‌جانبه از متولیان امر است. امروز، توسعه زنبورداری کرمانشاه و عبور از فرآیند خام‌فروشی، در گرو عزم جهادی مسئولان برای اعطای تسهیلات کم‌بهره و بلاعوض خرید تجهیزات مدرن، تسریع در صدور مجوزهای قانونی زنجیره ارزش عسل، ایجاد پوشش بیمه‌ای تخصصی و فراگیر در برابر بلایای طبیعی، و بسترسازی برای صادرات رسمی و برندسازی شده به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق است تا این حرفه تخصصی به عنوان ستون اشتغال پایدار روستایی و استقلال اقتصادی تجلی یابد.

منبع : خبرگزاری مهر




سه شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ - 16 June 2026
سرمقاله وطن امروز/ نتانیاهو بازنده توافق
سایت آخرین خبر

سرمقاله وطن امروز/ نتانیاهو بازنده توافق

وطن امروز/ «نتانیاهو بازنده توافق» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم ابوالفضل ولایتی که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: سرانجام پس از گذشت 107 روز از حمله ائتلاف آمریکایی - صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، اعلام تفاهم اولیه میان تهران و واشنگتن، صحنه سیاسی و امنیتی منطقه را وارد مرحله
حمله به سرداران موفق دیپلماسی
سایت آرمان ملی

حمله به سرداران موفق دیپلماسی

آرمان ملی- حمید شجاعی: نه آرامش و امنیت کشور را می‌خواهند و نه از اقدامات و تصمیمات نظام پیروی می‌کنند. فقط به دنبال ایجاد فضای تشنج، هرج و مرج و تخریب علیه...
میدان و دیپلماسی مکمل قدرت ملی
سایت آرمان ملی

میدان و دیپلماسی مکمل قدرت ملی

جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده است که اهل منطق، گفت‌و‌گو و راه‌حل‌های سیاسی است.
سایت عصرایران

تهران صاحب منطقه آزاد می‌شود

ترامپ: پرداخت 300 میلیون دلار به ایران خبر جعلی است / ونس : تایید خبر صندوق 300 میلیاردی برای ایران
سایت عصرایران

ترامپ: پرداخت 300 میلیون دلار به ایران خبر جعلی است / ونس : تایید خبر صندوق 300 میلیاردی برای ایران

جی‌دی ونس: اسرائیل در مقطعی در آینده به توافق جاری میان ایالات متحده آمریکا و ایران برای خاتمه جنگ خواهد پیوست.
         
ایمانِ انتخابی نه اجباری؛ نگاهی تازه به تربیت دینی در خانواده‌های امروز
سایت خبرآنلاین

ایمانِ انتخابی نه اجباری؛ نگاهی تازه به تربیت دینی در خانواده‌های امروز

بسیاری از والدین می‌خواهند فرزندانی دیندار، باانگیزه و اهل معنویت پرورش دهند، اما گاهی عجله، فشار و انتظار بیش از حد نتیجه‌ای معکوس می‌سازد. در این گزارش مبلغ، نگاهی می‌کنیم به اینکه چگونه می‌توان بدون اجبار، ایمان را در دل کودک به تجربه‌ای دلنشین و انتخابی تبدیل کرد.
تنها خودروسازی که هنوز به زیبایی وفادار است
سایت خبرآنلاین

تنها خودروسازی که هنوز به زیبایی وفادار است

در روزگاری که غول‌های سنتی خودروسازی جهان تحت فشار قوانین سخت‌گیرانه و هجوم همه‌جانبه چینی‌ها، اصالت خود را به حراج گذاشته و با طراحی‌های عجیب طرفدارانشان را ناامید کرده‌اند، یک برند مسیر متفاوتی را در پیش گرفته است.
ونزوئلا پس از مادورو؛ «عصر سیاسی جدید» زیر سایه واشنگتن / دلسی رودریگز چگونه خودش را در دل دولت ترامپ جا کرد؟
سایت خبرآنلاین

ونزوئلا پس از مادورو؛ «عصر سیاسی جدید» زیر سایه واشنگتن / دلسی رودریگز چگونه خودش را در دل دولت ترامپ جا کرد؟

سی‌ان‌ان در گزارشی به شکل‌گیری «لحظه سیاسی جدید» در ونزوئلا پس از بازداشت رئیس‌جمهورنیکلاس مادورو توسط نیروهای آمریکایی و همچنین گسترش همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان کاراکاس و واشنگتن اشاره کرده است؛ تحولی که به گفته این گزارش با تغییرات گسترده در کابینه، اصلاحات اقتصادی و ادامه ابهام درباره آینده دموکراسی …
پشت پرده خشم تندروها از توافق؛ چرا صدای مخالفان بعد از آتش‌بس بلندتر شد؟
سایت خبرآنلاین

پشت پرده خشم تندروها از توافق؛ چرا صدای مخالفان بعد از آتش‌بس بلندتر شد؟

نمایندگان طیف تندرو مجلس پس از آتش‌بس و همزمان با پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه تیم مذاکره‌کننده، دولت و روند توافق آغاز کرده‌اند؛ حملاتی که از تشبیه توافق به «ترکمانچای» و «برجام» تا اتهام پنهان‌کاری و عدول از خطوط قرمز را در بر می‌گیرد.
از آرمان‌گرایی دهه شصت تا واقع‌گرایی تلخ امروز؛ کاراکترهای عروسکی چگونه به مفسران ساختار اجتماعی جامعه ایران تبدیل شدند؟
سایت خبرآنلاین

از آرمان‌گرایی دهه شصت تا واقع‌گرایی تلخ امروز؛ کاراکترهای عروسکی چگونه به مفسران ساختار اجتماعی جامعه ایران تبدیل شدند؟

بازخوانی راز محبوبیت و فرمول اسرارآمیز عروسک‌های نوستالژیک که در تاریک‌ترین دوران‌ها، بار بیان دغدغه‌ها، انتقال پیام‌های بزرگسالانه و بازسازی توازن روانی جامعه را فراتر از بازیگران واقعی به دوش کشیده‌اند، از یک دگردیسی ساختاری عمیق حکایت دارد.
انقلاب خاموش در خانه/ چگونه هوش مصنوعی به یک دستیار خانگی تبدیل می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

انقلاب خاموش در خانه/ چگونه هوش مصنوعی به یک دستیار خانگی تبدیل می‌شود؟

ورود هوش مصنوعی به زندگی روزمره دیگر یک ایده لوکس برای آینده نیست. بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که نسل جدیدی از کاربران و متخصصان حوزه فناوری توانسته‌اند با استفاده از ابزارهای متن‌باز و سخت‌افزارهای میان‌رده، مدل‌های هوش مصنوعی را به صورت کاملاً محلی در خانه‌های خود مستقر کنند.
سایت آخرین خبر

پانته آپناهی‌ها بازیگر «خون بس» شد

وقتی «فریب» برای هر مخاطب شخصی‌سازی می‌شود
سایت ایران اکونمیست

وقتی «فریب» برای هر مخاطب شخصی‌سازی می‌شود

آیا رسانه در تفکیک حقیقت از دروغ ناتوان شده است؟
پیش‌بینی یک کارشناس از اقتصاد پساتوافق / حق شناس: شبیه دوره پسابرجام،احتمال دارد رشد دو رقمی می‌شود و تورم، تک‌رقمی
سایت خبرآنلاین

پیش‌بینی یک کارشناس از اقتصاد پساتوافق / حق شناس: شبیه دوره پسابرجام،احتمال دارد رشد دو رقمی می‌شود و تورم، تک‌رقمی

امضای تفاهم احتمالی میان ایران و ایالات متحده اگر به توافق نهایی بیانجامد، شرایطی برای کشور پدید می‌آید مانند دو سال پس از توافق برجام؛ یعنی تورم می‌تواند تک رقمی شود و رشد اقتصادی دو رقمی.
رسانه اصولگرا : مذاکرات تحت اشراف کامل رهبری است/همه چیز محرمانه است؛افرادی که در زمان جلیلی و باقری عضو تیم مذاکره بوده اند چرا منتقد شده اند؟
سایت خبرآنلاین

رسانه اصولگرا : مذاکرات تحت اشراف کامل رهبری است/همه چیز محرمانه است؛افرادی که در زمان جلیلی و باقری عضو تیم مذاکره بوده …

فرایند زیر نظر حضرت آقاست؛ این مذاکره «رهبری» نیست، «نظارت» است|ساده‌انگارانه است اگر بپنداریم رویدادی با این حساسیت بدون اشراف رهبری رخ می‌دهد.
محمد مهاجری: جمع‌کردن تندروها برای نظام مثل آب خوردن است
سایت فرارو

محمد مهاجری: جمع‌کردن تندروها برای نظام مثل آب خوردن است

محمد مهاجری گفت: نظام اگر بخواهد تندروها را جمع کند، مثل آب خوردن 10 دقیقه ای آنها را جمع می کند اما علت فعالیت تندروها آن است که آنها به جاهایی از درون حاکمیت وصل هستند. این مجموعه های تندرو زمانی به وجود آمدند تا جلوی جریان اصلاحات بایستند اما الان دارند به سمت دیگری می روند.
دلار عقب می‌نشیند یا تورم سه‌رقمی می‌شود؟ / روایت معاون پیشین ارزی بانک مرکزی از ۶۰ روز سرنوشت‌ساز اقتصاد ایران
سایت خبرآنلاین

دلار عقب می‌نشیند یا تورم سه‌رقمی می‌شود؟ / روایت معاون پیشین ارزی بانک مرکزی از ۶۰ روز سرنوشت‌ساز اقتصاد ایران

معاون ارزی سابق بانک مرکزی می‌گوید با رفع تحریم‌ها یا حتی یک توافق نیم بند نرخ تورم کنترل خواهد شد و اگر پس از آن امکان فروش روزی ۲.۵میلیون بشکه نفت به وجود آید، تورم به حدود ۲۰ درصد باز می‌گردد.
         
از تهران تا ریاض؛ مقایسه حقوق استادان دانشگاه و یک فاصله نگران‌کننده؛ «دانشگاها دارد از هیات علمی خالی می‌شود»
سایت خبرآنلاین

از تهران تا ریاض؛ مقایسه حقوق استادان دانشگاه و یک فاصله نگران‌کننده؛ «دانشگاها دارد از هیات علمی خالی می‌شود»

در حالی که بسیاری از استادان دانشگاه در ایران با حقوقی کمتر از هزار دلار و مشکلات معیشتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، همتایان آنها در کشورهای منطقه و غرب چندین برابر این رقم درآمد دارند.
لحظه تاریخی یا فریب دیپلماتیک؟ / قهرمان‌پور: ۴۸ سال بی‌اعتمادی در چند ماه از بین نمی‌رود/ برخی نخبگان از احساسات مردم برای قدرت‌سازی استفاده کردند
سایت خبرآنلاین

لحظه تاریخی یا فریب دیپلماتیک؟ / قهرمان‌پور: ۴۸ سال بی‌اعتمادی در چند ماه از بین نمی‌رود/ برخی نخبگان از احساسات مردم برای …

کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرآنلاین تاکید کرد: بسیاری از افرادی که در این مدت به خیابان آمدند یا مواضع تند اتخاذ کردند، با نیت صادقانه و از سر دغدغه ملی عمل کردند؛ اما متأسفانه برخی نخبگان سیاسی تلاش کردند از همین احساسات صادقانه مردم به نفع منافع سیاسی خود بهره‌برداری کنند. اینجاست که وقتی …
سایت خبرآنلاین

ببینید| آیا ایران در استانه ابرتورم است؟/ سیف: به تورم سه رقمی نزدیک هستیم

پرونده ویژه‌؛ خاموشی بهروز رضوی راوی سال‌های بلند رادیو
روزنامه هفت صبح

پرونده ویژه‌؛ خاموشی بهروز رضوی راوی سال‌های بلند رادیو

بهروز رضوی، هنرمندی که با لحن گرم و استوار خود، تاریخ، شعر و قصه را در گوش مخاطبان جاری می‌کرد، چشم از جهان فروبست و پژواک صدایش را در حافظه فرهنگی ایران باقی…
بررسی اثر افزایش یارانه بر سیاست‌های جمعیتی کشور
روزنامه هفت صبح

بررسی اثر افزایش یارانه بر سیاست‌های جمعیتی کشور

دولت با سه برابر کردن یارانه خانواده‌های پرجمعیت تلاش می‌کند بخشی از نگرانی‌های اقتصادی زوج‌های جوان را کاهش دهد
روزنامه هفت صبح

عکس| استایل اروپایی فاطمه مسعودی فر بازیگر سریال گل سنگ

سیم‌کارت‌های میلیاردی | کد یک‌ها بیشترین توجه را جلب کردند
روزنامه هفت صبح

سیم‌کارت‌های میلیاردی | کد یک‌ها بیشترین توجه را جلب کردند

کدهای خاص سیم‌کارت به‌دلیل کمبود عرضه و جذابیت عددی در بازار آزادبا قیمت‌هایی بسیار بالاتر از گذشته معامله می‌شوند
سرمقاله اعتماد/ فرصت بازسازی
سایت آخرین خبر

سرمقاله اعتماد/ فرصت بازسازی

اعتماد/ «فرصت بازسازی» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم حسین سلاح‌ورزی که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: آتش‌بس اگر پایدار بماند، بدون تردید خبر خوبی برای ایران، اقتصاد ایران و فعالان اقتصادی است. جنگ، فارغ از نتیجه سیاسی آن، همواره دشمن سرمایه‌گذاری، تولید، تجارت و رفاه عمومی است. اما
ژنو در انتظار امضای سند صلح؛ یک و نیم صفحه! جزئیات محرمانه توافق ایران و آمریکا
سایت نورنیوز

ژنو در انتظار امضای سند صلح؛ یک و نیم صفحه! جزئیات محرمانه توافق ایران و آمریکا

خبر نهایی شدن تفاهم ایران و آمریکا برای پایان جنگ منتشر شد. این توافق که شامل آتش‌بس فوری و رفع محاصره دریایی است، روز جمعه امضا می‌شود. جی دی ونس، معاون ترامپ، جزئیات این یادداشت تفاهم یک و نیم صفحه‌ای را به عنوان چارچوبی برای مذاکرات آینده توصیف کرد.
سایت تابناک

میدان با تو، سکو با ما

حذف لبنیات چه پیامدهایی برای جامعه دارد؟
سایت سلامت نیوز

حذف لبنیات چه پیامدهایی برای جامعه دارد؟

وزارت بهداشت نیز نسبت به پیامدهای حذف لبنیات به‌ویژه در کودکان هشدار داد و اعلام کرد این روند می‌تواند باعث اختلال رشد و کوتاهی قد کودکان شود و میزان پوکی استخوان را نیز در جامعه افزایش دهد.
    
کم‌کاری ما در جنگ نرم علیه دشمن - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

کم‌کاری ما در جنگ نرم علیه دشمن - دیپلماسی ایرانی

محمدعلی مهتدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: واقعیت این است که ما هرچند در زمینه جنگ سخت، خوب عمل کرده و پیشرفت چشمگیری داشته...
روزنامه هفت صبح

آخرین سنگر افراط

واکاوی یادداشت تفاهم تهران-واشنگتن؛ توقف اضطراری جنگ و چالش ۶۰ روزه پیش رو
سایت اعتماد آنلاین

واکاوی یادداشت تفاهم تهران-واشنگتن؛ توقف اضطراری جنگ و چالش ۶۰ روزه پیش رو

اعلام یادداشت تفاهم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، که بنا بر گزارش‌ها با میانجی‌گری پاکستان و حمایت برخی بازیگران منطقه‌ای حاصل شده است، مهم‌ترین گشایش دیپلماتیک سال‌های اخیر در غرب آسیا به شمار می‌رود. با این حال، بسیاری از ناظران سیاسی و امنیتی معتقدند این توافق را باید بیش از آنکه …
ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی کودکان را به دام فیلترشکن‌ها می‌اندازد
سایت گیمولوژی

ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی کودکان را به دام فیلترشکن‌ها می‌اندازد

«پاول دورف»، مدیرعامل تلگرام، در واکنش به تصمیم دولت بریتانیا برای ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال از اوایل سال ۲۰۲۷، انتقادات تندی را مطرح کرد. دورف با انتشار پیامی در کانال تلگرامی خود هشدار داد که این قانون نه‌تنها از کودکان محافظت نمی‌کند، بلکه آن‌ها را به سمت استفاده از …
سایت اعتماد آنلاین

گزارش روزنامه اعتماد از حکم اعدام برای کارگردان سینما به اتهام تجاوز به عنف / یک زن همدست او بود

ورزش کردن گران در ایران/  وقتی نشئه شدن از عرق ریختن ارزان‌تر تمام می‌شود
سایت رکنا

ورزش کردن گران در ایران/ وقتی نشئه شدن از عرق ریختن ارزان‌تر تمام می‌شود

رکنا،وقتی هزینه یک ماه ورزش از کل حقوق پایه فراتر می‌رود، انتخاب میان سلامت و بقا دیگر یک تصمیم شخصی نیست، یک اجبار اقتصادی است. تورم افسارگسیخته، باشگاه را از سبد زندگی جوانان حذف کرده و در مقابل، بازار سیاه مواد مخدر با قیمت‌هایی پایین‌تر و دسترسی آسان‌تر، در حال پر کردن این خلأ خطرناک است. این شکاف، …
    
آیا در ایران جدید باندهای افراطی و دولتهای سایه کنار گذاشته می شوند؟/ باندهای سیاسی باید از چرخه حکمرانی خارج شوند
سایت خبرآنلاین

آیا در ایران جدید باندهای افراطی و دولتهای سایه کنار گذاشته می شوند؟/ باندهای سیاسی باید از چرخه حکمرانی خارج شوند

ایران سال‌هاست از فعالیت احزاب واقعی محروم است و همین محرومیت باعث شده گروه‌ها و باندهای ناسالم با اهداف سودجویانه و فوق قانون رشد کنند و میدان‌دار شوند.
سایت آخرین خبر

واکنش خیابانی و خداداد به مصاحبه امیر قلعه نویی

دود سفید در تهران و واشنگتن - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دود سفید در تهران و واشنگتن - مردم سالاری آنلاین

بامداد دوشنبه بار دیگر خبری منفجر شد ؛ ایران و آمریکا درباره متن نهایی پیش نویس توافق بالاخره به نتیجه رسیدند. واشنگتن با دود سفید رضایت خود را اعلام کرد و تهران هم صراحتا حرف از آتش بس زد. تفاهم میان ایران و آمریکا در حالی شکل می‌گیرد که ترامپ پس از یک جنگ پرهزینه در تلاش برای پایان آن است و سعی دارد …
تروما در خبرنگاران چگونه شکل می‌گیرد؟
خبرگزاری ایلنا

تروما در خبرنگاران چگونه شکل می‌گیرد؟

سخنگوی انجمن روانپزشکان اظهار کرد: مسئولیت ارتقاء سلامت خبرنگاران باید به عهده سازمان‌های خبری باشد تا از آن‌ها حمایت کنند و شرایط بهتری برای کار آن‌ها فراهم آورند.
الزام­ های فردای توافق - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

الزام­ های فردای توافق - مردم سالاری آنلاین

توافق ایران و آمریکا برای پایان جنگ و امضای رسمی آن در روزهای آینده، می‌تواند نقطه پایانی بر یکی از پرتنش‌ترین مقاطع یکسال اخیر باشد؛ اما پایان جنگ الزاماً به معنای پایان بحران نیست. همان‌طور که مردم در روزهای دشوار جنگ، با وجود فشارهای اقتصادی و معیشتی، انسجام ملی را بر گلایه‌ها و نارضایتی‌های خود ترجیح …
رفتار متفاوت بازارها در روز «پساتفاهم» - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

رفتار متفاوت بازارها در روز «پساتفاهم» - مردم سالاری آنلاین

بازارهای نفت، طلا، سرمایه و ارز دیجیتال در روز اعلام تفاهم با آمریکا واکنشهای متفاوتی از خود نشان دادند که البته از قبل قابل پیش بینی نیز بود. به گزارش مردم سالاری، بامداد روز دوشنبه با اعلام خ
پایتخت زیر سقف‌های پرخطر - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پایتخت زیر سقف‌های پرخطر - مردم سالاری آنلاین

حادثه‌هایی مانند فروریختن ساختمان ‌پلاسکو و متروپل، سال‌هاست که مفهوم «ساختمان ناایمن» را از یک هشدار فنی به یک دغدغه عمومی تبدیل کرده‌اند. هر بار که آتش‌سوزی یا حادثه‌ای در یک مرکز تجاری، درمانی یا مسکونی رخ می‌دهد، این پرسش دوباره مطرح می‌شود که آیا شهرهای ایران، به‌ویژه تهران، از نظر ایمنی ساختمان‌ها …
خانه‌هایی که نیروگاه‌ها را می‌بلعند
روزنامه تعادل

خانه‌هایی که نیروگاه‌ها را می‌بلعند

ناترازی انرژی در ایران فقط یک مساله فنی یا آماری نیست؛ روایتی است از سرمایه‌ای که تولید می‌شود، منتقل می‌شود، یارانه می‌گیرد و در نهایت، در دیوارهای نازک، پن...
برخی اعضای پایداری اپوزیسیون داخلی شده‌اند
روزنامه توسعه ایرانی

برخی اعضای پایداری اپوزیسیون داخلی شده‌اند

یک حقوقدان گفت: بخشی از گروه پایداری عملاً در جایگاهی مشابه اپوزیسیون داخلی قرار گرفته اند و با اتخاذ مواضع تند و تحریک آمیز می کوشند، کشور را
تجارت با امارات، قطر، عمان و عربستان را احیا کنیم
روزنامه توسعه ایرانی

تجارت با امارات، قطر، عمان و عربستان را احیا کنیم

رامتین موثق با آغاز محاصره دریایی ایران توسط نیروی دریایی ارتش آمریکا، مبادلات تجاری ایران، چه در حوزه نفتی و چه در حوزه غیرنفتی، افت بسیار شدیدی را تجربه
«شهر» در تب نان می‌سوزد
روزنامه توسعه ایرانی

«شهر» در تب نان می‌سوزد

نسرین هزاره مقدم طوفان تند گرانی ها، زندگی آبرومند و ساده طبقه کارگر ایران را جاروب کرده است. امروز، نه خانه دار شدن و داشتن سرپناه شخصی، نه خرید
برزخ استراتژیک تل‌آویو در میانة امضاهای ژنو
روزنامه توسعه ایرانی

برزخ استراتژیک تل‌آویو در میانة امضاهای ژنو

حمیدرضا مهدیزاده شمارش معکوس برای امضای رسمی یادداشت تفاهم مشترک میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده آمریکا در روز جمعه ۲۹ خرداد ۱۴۰۵ مطابق با (۱۹ ژوئن ۲۰۲۶)
         
هرمز در گلوگاه قانونگذاران
روزنامه توسعه ایرانی

هرمز در گلوگاه قانونگذاران

نهال فرخی تنگه هرمز حالا دیگر فقط یک آبراه راهبردی نیست؛ به تازه ترین میدان نزاع سیاسی در تهران تبدیل شده است. از یک سو گزارش ها از شکل گیری
تفاهمی برای پایان منازعه
سایت روزنامه سازندگی

تفاهمی برای پایان منازعه

درباره اهمیت یک تصمیم و شنیدن صدای اکثریت به‌قلم؛ فریدون مجلسی؛ تحلیلگر مسائل بین‌الملل
سایت تابناک

واکنش‌ها به توافق ایران و آمریکا را ببینید: رقص در بیروت، سینه زنی در تهران!

گام بلند توافق
سایت روزنامه سازندگی

گام بلند توافق

به‌دنبال نهایی‌شدن تفاهم میان ایران و آمریکا، شورای عالی امنیت ملی با انتشار بیانیه‌ای خبر داد: از روز جمعه، جنگ در تمامی جبهه‌ها پایان می‌یابد. چهره‌های سیاسی و ملی از این اتفاق استقبال کردند و به ملت ایران و تصمیم‌گیران تبریک گفتند. برخی مخالفان توافق نیز هشدار دادند که رئیس‌جمهور، رئیس ‌مجلس و وزیر …