یکشنبه, ۱۰ تیر, ۱۴۰۳ / 30 June, 2024


میگنا - جانمایی سوادرسانه در فرزند پروری
۲ روز قبل / سایت میگنا / اجتماعی

میگنا - جانمایی سوادرسانه در فرزند پروری

به گزارش میگنا رسانه تاب آوری و سلامت روان ایران ادغام سواد رسانه ای با سبک فرزند پروری و چگونگی میانجیگری والدین می تواند رشد مثبت کودک را ارتقا دهد.

سواد رسانه ضرورت امروز و فردای والدینجانمایی سوادرسانه در فرزند پروریحسنا توحیدی نسببه گزارش میگنا رسانه تاب آوری و سلامت روان ایران ادغام سواد رسانه ای با سبک فرزند پروری و چگونگی میانجیگری والدین می تواند رشد مثبت کودک را ارتقا دهد. آموزش سواد رسانه ای برای والدین بسیار مهم است تا به فرزندان خود کمک کنند تا در لابیرنت و مسیرهای تو در توی رسانه ها و شبکه های اجتماعی سر سالم به مقصد برسانند

مشاهدان نشان میدهد والدین علاقه مند به آموزش سواد رسانه ای هستند و پذیرای یادگیری بیشتر هستند. مطالعات نشان داده‌اند که والدین راهنمایی در مورد مدیریت استفاده فرزندانشان از رسانه ها و شبکه های اجتماعی و ، درک چگونگی و فرتیند استفاده فرزندان و یا ایجاد عادات سالم رسانه ای در خانواده متمایل هستند( هیوود و سمبیانته ، 2023).

حسنا توحیدی نسب در ادامه این مطلب آورده است که والدین نیاز به آموزش سواد رسانه ای را به گونه ای ابرازکرده اند که به نگرانی های خاص آنها، مانند ایمنی آنلاین، ارتباطات خانوادگی، و مصرف سالم رسانه ها رسیدگی کند( مهرابی ، 1398).


به گزارش میگنا رسانه تاب آوری و سلامت روان ایران ادغام سواد رسانه ای با سبک فرزند پروری و چگونگی میانجیگری والدین می تواند رشد مثبت کودک را ارتقا دهد. مداخلاتی که به والدین مهارت‌های سواد رسانه‌ای را در کنار تکنیک‌هایی برای میانجی‌گری استفاده از رسانه‌های فرزندانشان می‌آموزد، در بهبود پویایی خانواده، ارتباط والدین و فرزند، و رفتارهای سالم مانند تغذیه و حتی تاب آوری و سلامت جنسی مؤثر بوده است.
مطالعات نشان داده است تغییر از مدیریت واکنشی به رویکردهای پیشگیرانه و متعادل مهم و موثربوده است.

مطالعات کوتاه مدت اثربخشی برنامه های سواد رسانه ای برای والدین را نشان داده است. مداخلاتی که والدین را بعنوان مخاطب هدف قرار داده است نشان داده اند که به بهبود در زمینه‌هایی مانند ارتباطات خانوادگی و عادات سالم مرتبط با رسانه و رژیم مصرف منجر شده است با این حال، تحقیقات بیشتری برای ارزیابی سواد رسانه و  تأثیرات بلندمدت آن بر سیستم خانواده و سبک های فرزند پروری و حتی تاب آوری همسران مورد نیاز است.

رویکردها بین ایالات متحده و سایر کشورها متفاوت است، به طوری که ایالات متحده از روش های مداخله جویانه تر برای آموزش والدین استفاده می کند، مشارکت دادن والدین در توسعه آموزش سواد رسانه ای می تواند به اطمینان از ارتباط آن با تجربیات زیسته خودشان هم کمک کند( هیوود و سمبیانته ، 2023).

حسنا توحیدی نسب رولنشاس در خاتمه این مطلب آورده است آموزش سواد رسانه ای برای توانمندسازی والدین برای هدایت استفاده از رسانه فرزندانشان و سلامت خانواده بسیار مهم است. اتحقیقات  اهمیت تطبیق برنامه‌های آموزشی سواد رسانه با سبک های فرزند پروری متناسب با  نیازهای خانواده هم اکنون و حال حاضر دنیا مورد تاکید قرار داده است .