پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024


میگنا - روز جهانی شبکه های اجتماعی
۲ روز قبل / سایت میگنا / اجتماعی

میگنا - روز جهانی شبکه های اجتماعی

به گزارش میگنا رسانه تاب آوری و سلامت روان ایران روز جهانی شبکه های اجتماعی در تقویم میلادی در تاریخ 30 ژوئن (10 تیرماه) قرار دارد.

روز جهانی شبکه های اجتماعیمریم فرجی روانشناس و مشاور خانوادهبه گزارش میگنا رسانه تاب آوری و سلامت روان ایران روز جهانی شبکه های اجتماعی در تقویم میلادی در تاریخ 30 ژوئن (10 تیرماه) قرار دارد. روز جهانی رسانه های اجتماعی هر ساله در 30 ژوئن و در سراسر جهان گرامی داشته می شود تا تأثیر رسانه های اجتماعی بر ارتباطات جهانی و توانایی آن برای گرد هم آوردن مردم را به رسمیت بشناسد. این روز در سال 2010 توسط Mashable، یک شرکت رسانه ای و فناوری جهانی، برای بزرگداشت ارتباط و نفوذ رو به رشد پلت فرم های رسانه های اجتماعی آغاز شد.
به گزارش میگنا رسانه تاب آوری و سلامت روان ایران روز جهانی شبکه های اجتماعی در تقویم میلادی در تاریخ 30 ژوئن (10 تیرماه) قرار دارد. این روز به عنوان راهی برای شناخت تأثیر رسانه‌های اجتماعی بر ارتباطات جهانی و گرد هم آوردن جهانیان برای جشن گرفتن چنین تأثیری نامگذاری شده است.

شبکه‌های اجتماعی می‌توانند برای جامعه مفید باشند و به افراد کمک کنند تا با افرادی از سراسر دنیا در ارتباط باشند.
از مهمترین مزایای شبکه‌های اجتماعی می‌توان به ایجاد روابط جدید، تحکیم روابط قدیمی، گسترش کسب‌وکارها و خدمت به مخاطبان بسیاری در سراسر جهان اشاره کرد.

روز جهانی شبکه‌های اجتماعی فرصتی است برای تجلیل از جنبه‌های مثبت رسانه‌های اجتماعی و افزایش آگاهی در مورد استفاده مسئولانه از آنها. در این روز، افراد و سازمان‌ها می‌توانند در کمپین‌هایی مشارکت کنند که رفاه دیجیتال، امنیت سایبری و آداب معاشرت آنلاین را رواج می‌دهد.

با این وجود مطالعات نشان می‌دهند میزان استفاده افراطی و رو ه تزاید از شبکه‌های اجتماعی با افزایش علائم افسردگی و اضطراب همراه است بویژه اگر اگر استفاده از شبکه‌های اجتماعی باعث شود که از روابط واقعی غافل شوید، حواستان از کار یا مدرسه و یا خانواده پرت شود، در شما احساس حسادت، عصبانیت یا افسردگی ایجاد شود، یا احساس تنهایی شما عمیق‌تر شود، می‌توان گفت که استفاده‌ی شما از شبکه‌های اجتماعی ناسالم است و بایستی در رژیم مصرف و شکل استفاده خود از رسانه های اجتماعی تجدید نظر کنید .
در عین حال که میدانیم استفاده‌ی متعادل و هوشمندانه از شبکه‌های اجتماعی می‌تواند تجربه‌ای مثبت و سالم باشد، اما استفاده‌ی بیش از حد و ناسالم از آنها می‌تواند به سلامت روان آسیب برساند. آگاهی از این تأثیرات و مدیریت صحیح استفاده از شبکه‌های اجتماعی مهم است. رسانه های اجتماعی می توانند تأثیرات مثبت و منفی بر تاب آوری نوجوانان هم داشته باشند .


مریم فرجی روانشناس و مشاور خانواده در ادامه این مطلب آورده است روز رسانه‌های اجتماعی فرصتی را برای کاربران فراهم می‌کند تا با اشتراک‌گذاری محتوا، یادآوری نکات برجسته گذشته و ابراز قدردانی از ارتباطات مجازی ایجاد شده از طریق این فضاهای دیجیتال پویا، فعالانه در پلتفرم‌های مختلف شرکت کنند.
 هم اکنون در سال 2024، حدود 5 میلیارد کاربر  در شبکه اجتماعی وجود دارد که 62.3٪ از جمعیت جهان را تشکیل می دهد.
برترین شبکه های اجتماعی از نظر تعداد کاربران  کمکاکان فیس بوک (3 میلیارد)، یوتیوب (2.5 میلیارد)، واتس اپ (2 میلیارد)، اینستاگرام (2 میلیارد)، و تیک تاک (1.6 میلیارد)  پیشتاز هستند.

با این حال، محبوب ترین شبکه های اجتماعی در بین کاربران اینستاگرام (16.5٪)، WhatsApp (16.1٪)، فیس بوک (12.8٪) و TikTok (7.4٪) هستند.
نکات جالب و حیرت انگیزی در این خصوص وجود دارد بعنوان مثال تخمین زده میشود که روزانه 500 میلیون استوری اینستاگرام پست می شود.

آنچه مسلم است رسانه های اجتماعی تاثیرات مثبت و منفی داشته اند. از جنبه مثبت، این امکان را به افراد می‌دهد تا با دوستان و خانواده در ارتباط باقی بمانند، سرگرمی‌ها و علایق خود را دنبال کنند، از دلایلی که به آنها اهمیت می‌دهند حمایت کنند، و آگاهی را نسبت به مسائل مهم افزایش دهند.
از جنبه منفی، می‌تواند اعتیادآور باشد، اطلاعات نادرست را منتشر کند و قلدری و آزار و اذیت را ممکن کند.
 روز جهانی رسانه های اجتماعی، فرصتی است که مردم تشویق شوند تا از رسانه های اجتماعی به خوبی استفاده کنند، مانند ارتباط با عزیزان، ابراز وجود و حمایت از اهداف معنادار. کسب‌وکارها و سازمان‌ها همچنین می‌توانند از رسانه‌های اجتماعی برای ارتباط با مشتریان، تبلیغ کارشان و جمع‌آوری بازخورد استفاده کنند.