پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024


۱۳۹۹/۰۲/۲۳ / /
زولبیا بامیه‌های رنگی بخوریم یا نه؟
زولبیا و بامیه از شیرینی‌های سنتی و پرمصرف در ماه مبارک است که سلامت آن نقش مهمی در حفظ سلامتی افراد دارد. متاسفانه در تهیه زولبیا و بامیه از مواد نامرغوب مانند روغن‌های چند بار مصرف و رنگ‌های غیرمجاز استفاده می‌شود. زولبیا و بامیه‌های رنگی از جذابیت بیشتری برخوردار هستند بنابراین افراد زیادی ترغیب به خرید این نوع شیرینی‌ها می‌شوند. اما آیا مصرف زولبیا و بامیه‌های رنگی برای سلامتی مضر است؟ با این بخش از سلامت تغذیه نمناک همراه شوید تا جواب سوال خود را بگیرید. عوارض زولبیا بامیه رنگیزولبیا و بامیه رنگی مصرف نکنید: مهم‌ترین ترکیبات زولبیا و بامیه شامل آرد، شکر، تخم مرغ و ماست است و برخی برای خوش عطر و رنگ شدن آن از گلاب و زعفران هم استفاده می‌کنند، اما برخی واحد‌های قنادی به خاطر گرانی قیمت زعفران از رنگ‌های خوراکی ناسالم و ارزان قیمت استفاده کنند. این رنگ‌های افزودنی در طولانی مدت آسیب زیادی به بدن وارد می‌کند بنابراین اضافه کردن هرگونه رنگ‌های غیرخوراکی و ناسالم در تهیه شیرینی و مواد غذایی ممنوع است.زولبیا و بامیه باید عطر، طعم مناسب و رنگ روشن داشته باشد و در تهیه آن مسائل بهداشتی رعایت شود. مصرف زولبیا و بامیه رنگی به دلیل استفاده از رنگ‌های غیرمجاز در آن‌ها سبب آسیب جدی به کلیه، کبد و قلب و عروق می‌شود.استفاده از رنگ‌های خوراکی و تهیه زولبیا و بامیه با روغن‌های چند بار مصرف احتمال بیماری سرطان را افزایش می‌دهد.مصرف زیاد زولبیا وبامیه به دلیل میزان بالای چربی و قند توصیه نمی‌شود و ابتلا به دیابت را در افراد افزایش می‌دهد.ویژگی‌های زولبیا و بامیه سالم زولبیا و بامیه طبیعی و سالم باید زرد و طلایی روشن باشد.بافت زولبیا و بامیه باید، ترد و وزن آن هم سبک باشد.استفاده از روغن‌های سوخته و غیرقابل مصرف سبب تیره شدن رنگ زولبیا و بامیه‌ها می‌شود. رنگ تیره و متمایل به قهوه‌ای سوخته زولبیا و بامیه نشان دهنده نامرغوب بودن آن است.نکات خرید و نگهداری زولبیا و بامیه: موقع خرید هر ماده غذایی باید به سالم و تازه بودن آن توجه کنید. زولبیا و بامیه‌ای بخرید که عطر، طعم مناسب و رنگ روشن داشته باشد و سوختگی در آن مشاهده نشود.زولبیا و بامیه را از مراکز تهیه و توزیع معتبر، خریداری کنید.زولبیا و بامیه‌های تیره را به هیچ وجه نخرید و به ادعای سرخ و برشته شدن آن گوش ندهید.زولبیا و بامی