شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024


۱۳۹۹/۰۴/۰۲ / /
طرز تهیه سالاد فَتوش، پیش غذای خوشمزه
سالاد فَتوش یکی از سالاد‌های معروف کشور لبنان است. این سالاد از معروفیت خاصی برخوردار است و در داخل آن از نان پیتا استفاده می‌شود. این سالاد ریشه عربی و ترکی دارد. این سالاد ترکیبی از سبزیجات تازه است که در آن نان سرخ شده و گاهاً مرغ پخته شده نیز در آن دیده می‌شود. این سالاد میتواند به عنوان یک شام سبک و یا یک پیش غذای خوشمزه مورد استفاده قرار گیرد. در این سالاد همانند سالاد‌های دیگر می‌توان مواد و سبزیجات داخل آن را بسته به فصل تغییر داد و لزومی ندارد حتما از یک سری مواد خاص استفاده شود تنها آنچه که مهم است سس استفاده شده و نان سرخ شده در آن است که آن را از بقیه سالاد‌ها متمایز کرده است. در این نوع سالاد مواد به صورت درشت خرد می‌شوند. به غیر از نان که در این غذا اهمیت دارد شما می‌توانید برای چاشنی این سالاد از سماق نیز استفاده کنید. مواد لازم نان پیتا: ۳ عددپیاز ریز خلالی شده: ۱/۲ پیمانهکاهو: ۱ عددزیتون نصف شده: ۱/۲ پیمانهسیر: ۱ حبه درشتخیار خرد شده: ۱/۲ پیمانهپودر سماق: ۱ قاشق سوپخوریسینه مرغ گریل شده: ۱/۲ عددلیموترش: ۲ عدد پر آب و درشتنمک: به مقدار لازمپیازچه: ۳ شاخهفلفل سیاه: به مقدار لازمجعفری خرد شده:۱ قاشق سوپخوری پرروغن زیتون: به مقدار لازمگوجه چیلی خرد شده: ۳/۴ پیمانهپنیر فتا مکعبی خرد شده: برای سرو مراحل پخت نان پیتا را به شکل مثلث‌های کوچک برش بزنید و در سینی فر بچینید. مقداری روغن زیتون روی تکه‌های نان بریزید تا روی هر تکه کمی روغن زیتون باشد. فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید. نان‌های پیتای برش خورده و به روغن زیتون آغشته شده را داخل فر روی طبقه وسط قرار دهید و ۵ تا ۸ دقیقه زمان دهید تا نان‌ها تُست و برشته شوند. بین پخت نان‌ها را خارج کنید و برگردانید تا دو طرف نان برشته گردد. نان‌های تست شده را کنار بگذارید تا سرد شوند و در این زمان به آماده کردن سالاد بپردازید. برای سس سالاد فتوش می‌توانید از رب انار نیز استفاده کنید، اما نسخه اصلی سس سالاد فتوش استفاده از سماق و لیموی تازه است. سیر را با دستگاه خرد کننده سیر له کنید و در ظرفی بریزید (اگر دستگاه مخصوص ندارید با چاقو سیر را ریز خرد کنید). آب لیموترش‌ها را اضافه کنید. سماق تازه و تمیز و خوش طعم را نیز اضافه نمایید. مواد را به خوبی مخلوط کنید و نمک و فلفل را نیز اضافه نمایید. پیازچه‌ها را خرد