به زودی به فصل تابستان، فصل میوههای رنگارنگ و خوشمزه میرسیم. طالبی یکی از میوههای تابستانی است که طرفدارانی پر و پا قرص دارد.
طالبی یکی از میوههای خانواده کدوئیان (Cucurbitaceae) است. این میوه با نامهای تیل، گرمک و ملون نیز شناخته میشود.
در کنار خوردن این میوه به تنهایی، به بسیاری از دستورالعملهای اسموتی و دسر نیز افزوده میشود و طعم دلچسبش را به یادگار میگذارد. صرف نظر از رنگ و طعم دلچسب این میوه تابستانی، دارای بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای مهم است.
در این مطلب هر به آنچه که لازم است در مورد این میوه تابستانی خوشمزه بدانید، میپردازیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
مزایای خوردن طالبی
آب، آنتی اکسیدان ها، ویتامینها و مواد معدنی موجود در طالبی میتواند انواع مختلفی از فواید سلامتی را به همراه داشته باشد.
به عنوان مثال آنتی اکسیدانهای موجود در طالبی میتواند در جلوگیری از آسیب سلولی که منجر به سرطان و سایر بیماریها میشود، پیشگیری کند. در طی متابولیسم، بدن مولکولهای ناپایداری به نام رادیکالهای آزاد تولید میکند که میتوانند در بدن جمع شده و به سلولها آسیب برسانند. این آسیب تحت عنوان استرس اکسیداتیو شناخته میشود. آنتی اکسیدانها به از بین بردن رادیکالهای آزاد از بدن و جلوگیری از استرس اکسیداتیو کمک میکنند.
طالبی حاوی طیف وسیعی از آنتی اکسیدان ها، از جمله موارد زیر است:
سلنیومبتاکاروتنویتامین سیلوتئینزآگزانتینکولین
در قسمت زیر به برخی از مهمترین فواید طالبی میپردازیم:
محافظت از چشم در برابر دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن
لوتئین و زآگزانتین دو آنتی اکسیدان مشابه و رنگدانههای گیاهی هستند که به میوهها و سبزیجات، رنگی در طیف زرد تا قرمز میبخشد. این ترکیب میتواند به فیلتر کردن اشعههای مضر نور آبی کمک کند. پزشکان معتقدند که این ترکیب نقش محافظتی در سلامت چشم دارد و میتواند به جلوگیری از آسیب ناشی از تخریب ماکولای چشم مرتبط با سن (AMD) کمک کند.
علاوه بر این، نویسندگان یک مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۰۹ معتقدند که ترکیب لوتئین و زآگزانتین موجود در طالبی، میتواند به محافظت از چشم در برابر صدماتی که منجر به AMD میشود نیز کمک کند.
پیشگیری از ابتلا به آسم
مطالعات انجام شده بر روی حیوانات حاکی از آن است که مصرف مقدار زیادی آنتی اکسیدان