از مصرف کالباس و ژامبون بپرهیزید / 4 درصد شیوع بیماری های گوارشی به دلیل مصرف غذاهای فرآوری شده و غیر پاستوریزه است
مطالعات نشان میدهد که میزان مرگ و میر این بیماری در کشورهای مختلف بین 20 تا 30 درصد است و میتواند در گروههای پرخطر بیشتر باشد. مطالعاتی در ایران نشان دادهاند که شیوع لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی حدود 4 درصد است که میتواند به شیوع بیماری های گوارشی خطرناک در انسانها منجر شود. این بیماری در افراد به دلیل عدم رعایت بهداشت غذایی، مصرف غذاهای غیرپاستوریزه و فرآوری شده، پخت ناقص غذاها و ذخیره ی نامناسب مواد غذایی ایجاد می شود.