جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024


۱۳۹۹/۰۶/۱۶ / /
زردِ شیرینِ دوست‌داشتنی
[شهروند] موز میوه‌ محبوب بسیاری از مردم دنیاست که می‌توان در ساعات مختلف روز آن را مصرف کرد؛ حال برای صبحانه، میان‌وعده، عصرانه یا هر چیز دیگر. خواص درمانی، عطر و طعم فوق‌العاده موز، هم به محبوبیت آن افزوده و هم می‌توان از این میوه گرمسیری در بسیاری از غذاها و خوراکی‌های مختلف، مثل کیک و بستنی استفاده کرد. 1- درخت موز معمولا در کناره‌ جنگل‌ها رشد می‌کند و از این‌رو بیشتر از دیگر درختان در برابر خطرات تغییر اقلیم، آتش‌سوزی و تخریب قرار دارد. 2- اگر فردی به میوه‌هایی مثل موز، آووکادو و بلوط حساسیت داشته باشد، احتمالا به لاتکس هم آلرژی دارد. نیمی از کسانی که به لاتکس حساسیت دارند، به موز هم حساس‌اند. این حساسیت به دلیل پروتیین‌های موجود در موز است. 3- پیشتر، تمام کشورها از موزهای «گروس میشل» مصرف می‌کردند. این‌گونه طعم شیرین‌تر و بهتری داشت، اما در‌ سال 1956 با شیوع آفتی به نام «بیماری پاناما» در سراسر آمریکای مرکزی و جنوبی، این موز به تدریج کمتر مورد استفاده قرار گرفت. درحال حاضر کشاورزان گونه‌ جدیدی به نام «موز کاوندیش» را پرورش می‌دهند. 4- براساس برخی باورهای طب سنتی، ماساژ مداوم و هر روزه‌ قسمت داخلی پوست موز روی زگیل، آن را از بین می‌برد. عصاره‌ پوست موز می‌تواند التهاب و خارش ناشی از گزیدگی حشرات را تسکین دهد. همچنین محصولات چرمی مثل کیف یا کفش را با مالش پوست موز می‌توان به راحتی صیقل داد و برق انداخت! 5- بررسی‌ها نشان می‌دهد موز به دلیل وجود میزان قابل توجه پتاسیم، قادر است خطر سکته مغزی و قلبی را کاهش دهد. 6- بعضی از خواننده‌ها برای بازیابی انرژی‌شان در زمان استراحت در کنسرت‌ها، در پشت صحنه موز می‌خورند. 7- میمون‌ها برخلاف انسان، موز را از دُم آن پوست می‌کَنند. این روش آسان‌تر است و از له‌شدن داخل موز جلوگیری می‌کند. 8- فیلم «موزها» به کارگردانی وودی آلن، که در ‌سال 1971 منتشر شد، 11‌میلیون دلار کسب درآمد کرد و در زمره‌ فیلم‌های موفق کمدی در آمریکا محسوب می‌شود. 9- در بین کشورها «اوگاندا» ب