چهارشنبه, ۲۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 17 April, 2024
۱۳۹۹/۰۴/۱۸ / /
آیا در پخت اُملت از پیاز استفاده میکنیم؟
قبل از پاسخ به این سوال اجازه دهید ببینیم اصولا املت از ترکیب چه چیزهایی تشکیل میشود. البته که این سوال پاسخی نه چندان مشخص دارد. ترکیبات املت بسته به جغرافیا، فرهنگ و سنتهای هر کشور و حتی هر منطقه متفاوت است. همانطور که شما هم حدس میزنید، تخم مرغ ماده اصلی املت است. وقتی از املت ایرانی صحبت میکنیم نخستین چیزی که در ذهن ما نقش میبندد ظرف رویی قهوهخانههای سنّتی ایرانی است که صاحب قهوهخانه با انبردست روی میز شما قرار میداد. که به همراه پیاز خام و معمولا با نان بربری یا تافتون یا حتی لواش میل میشود. اما از نظر این حقیر این غذای روح و جسم که در هر زمانی و حالتی خوشمزه است، املت نیست! بلکه تخممرغ رب زده شده است که شاید بهتر است همان «تخم مرغ ربّی» نامیده شود. املت سنّتی ایرانی ترکیبی از پیاز، گوجه فرنگی، تخممرغ و ادویهجات (فلفل سیاه، نمک و زردچوبه) است. نسبت گوجه به پیاز ۱۰ به یک و برای هر ۲ گوجه فرنگی متوسط یک تخممرغ استفاده میشود. ابتدا پیاز را بهصورت نگینی خرد کرده و در مقداری روغن بههمراه فلفل سیاه و زردچوبه کمی تفت میدهیم، سپس گوجهفرنگیها را که خرد کردهایم اضافه میکنیم و روی آن نمک میپاشیم و در ماهیتابه را میگذاریم و اجازه میدهیم تا گوجهها به اصطلاح آب بیندازند. سپس تخممرغها را به آن اضافه کرده و مخلوط میکنیم و پس از چند دقیقه املت آماده است. با این ترکیب تقریبا میتوان گفت که ماده اصلی تشکیل دهنده املت ایرانی گوجه فرنگی است. البته که رب به خوشرنگتر و خوش طعمتر شدن املت کمک میکند. در برخی از نواحی شمال کشور در هنگام تهیه املت سنّتی حتی تخممرغ را بهصورت دلخواه اضافه میکنند. در واقع پیاز و گوجهفرنگی را مواد اصلی دانسته و در انتها تخممرغ را اضافه میکنند و آنها را مخلوط نمیکنند و اجازه میدهند به نوعی تخممرغ بدون پوست آبپز شود. برای داشتن املتی با بافت نرم و
ایران اسرائیل رژیم صهیونیستی فوتبال پرسپولیس استقلال حمله ایران به اسرائیل عملیات وعده صادق ایران و اسرائیل فلسطین آمریکا غزه