گیربکس خورشیدیعینک ماساژور چشم هژنگ مدل HZ-QNA-1فروش انواع کاغذ سابلیمیشن در عرض …صندلی ماساژور بن کر Boncare K20

خودزنی ایرانی ها برای مشارکت کشت گلخانه ای زعفران در قطر| چینی ها در مزارع ایران چه می کنند!
بازار؛ گروه کشاورزی:خبر فراهم شدن زمینه کشت زعفران در قطر توسط مقامات ایرانی آن هم در شرایطی که قطر از جمله خریداران زعفران ایران است حواشی بسیاری در پی داشت. بسیاری از فعالان این بخش معتقدند بودند این اقدام بسیار غیرمعقول بوده و در هیچ جای دنیا چنین اتفاقی نمی افتد که برای یک محصول انحصاری خود به اصلاح رقیب تراشی کنند. علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران ایران در این خصوص به «بازار» گفت: یک متقاضی از قطر آمده و درخواست داده که شرایطی فراهم شود تا بتوانند در این کشور به صورت گلخانه ای کشت زعفران انجام دهد و دوستان ایرانی هم به تصور اینکه می خواهند خدمتی انجام دهند پذیرفته اند! اما به نظر بنده این اقدام یک خیانت است چون قطر یکی از خریداران زعفران ما است و با این کار این مشتری را از دست می دهیم. ترویج کشت گلخانه ای زعفران در قطر خیانت به کشور است چون با این اقدام بازارهای صادراتی هدف را از دست می دهیم حسینی افزود: جالب اینجاست که سفیر ایران در قطر نیز در مراسم مربوطه ابراز خوشحال می کند در حالی که زعفران کاران ایران در بدترین شرایط زعفران تولید می کند و این دوستان با چنین اقداماتی بازارهای هدف صادراتی را کاهش می دهند! ترویج کشت گلخانه ای زعفران در کشور نوعی فریب است| ضعف وزارت جهاد کشاورزی در پیگیری تخلفات بازار زعفران وی با بیان اینکه فراهم ساختن شرایط کشت زعفران توسط ایران در دیگر کشورها با هیچ منطقی جور در نمی آید، افزود: اگرچه بنده معتقدم کشت گلخانه ای زعفران پاسخگو نیست چون روش اشتباهی است با این وجود اخیرا آدرس غلط به متقاضیان داخلی نیز داده می شود. حسینی گفت: به عبارت دیگر ترویج کشت گلخانه ای زعفران در کشور نوعی فریب است چون روش کشت آن آنگونه که وانمود می کنند ساده و بی دردسر نیست؛ یعنی ابتدا پیاز زعفران را در گلخانه می کارند بعد از گلدهی به زمین منتقل می کنند و بعد از ۹ ماه آبیاری و رسیدگی مجددا باید از زمین خارج شود و وارد محیط گلخانه شود! اما نه تنها این واقعیت ها را به مردم نمی گویند بلکه وزارت جهاد کشاورزی نیز پیگیر آن نیست و هیچ اطلاع رسانی در این خصوص نمی کند.  برخی افراد، گیاهان دیگر و یا خامه زعفران را با رنگ های صنعتی رنگ می کنند و با قیمتی ارزان تر به نام زعفران به دست مردم می دهند اما وزارت جهاد کشاورزی پیگیر این تخلفات نیست این عضو شورای ملی زعفران ایران اظهار داشت: بی توجهی وزات جهاد کشاورزی نسبت به کشت گلخانه ای زعفران دقیقا مانند بی توجهی است که این وزارتخانه نسبت به عرضه گیاهان دیگری به نام زعفران به مردم است چرا که شاهد هستیم که برخی افراد، گیاهان دیگر و یا خامه زعفران را با رنگ های صنعتی رنگ می کنند و با قیمتی ارزان تر به نام زعفران به دست مردم می دهند. حسینی ادامه داد: به نظر بنده کسانی هم که کشت گلخانه ای زعفران را ترویج می کنند مانند همین افراد تخلف می کنند چون سیکل تولید زعفران به این راحتی که این آقایان وانمود می کنند، نیست. وی گفت: در حقیقت در بحث تولید زعفران یک قانون کلی داریم به طوری که حتی ارتفاع از سطح دریا، طول روز، طول شب، دمای هوا در تابستان، میزان بردوت و غیره همگی از فاکتورهایی است که در کیفیت زعفران موثر است. حسینی ادامه داد: به دلیل وجود چنین فاکتورهایی است که کیفیت زعفرانی که در مناطق کوهستانی خراسان جنوبی با ارتفاعی بالای ۱۴۰۰ متر از سطح دریا تولید می شود با زعفرانی که در منطقه ای با ارتفاع زیر هزار متر از سطح دریا تولید می شود و در ماطق دشت خراسان است بسیار متفاوت است و ترکیبات اش فرق دارد. البته این شرایط مختص زعفران نیست و اکثر گیاهان دارویی معمولا متاثر از شرایط آب و هوایی و اقلیم منطقه است. در حالی که ۹۰ درصد از زعفران کل دنیا را تولید می کنیم هنوز به درستی نمی توانیم تولید و تجارت این محصول را در دنیا مدیریت کنیم کشور توان مدیریت تولید و تجارت زعفران را ندارد این مقام مسئول اظهار داشت: چهار کشور «ایران، یونان، هندوستان و اسپانیا» مناطق تاریخی کشت زعفران در دنیا هستند و بعد از آن در کشورهای دیگر مثل مراکش، آذربایجان، ایتالیا، چین، افغانستان نیز زعفران کشت شده است به طوری که الان حدود ۳۰ کشور در دنیا کشت زعفران را دنبال می کنند. حسینی تصریح کرد: در حالی که ما الان بیشترین تولید زعفران را داریم اما هیچ کاری برای این محصول انجام نمی دهیم. در واقع فقط غصه می خوریم که در حالی که ۹۰ درصد از زعفران کل دنیا را تولید می کنیم هنوز به درستی نمی توانیم تولید و تجارت این محصول را در دنیا مدیریت کنیم. وی گفت: متاسفانه ما جرات حرف زدن هم نداریم چرا که وقتی چینی ها وارد مزارع ما می شوند و به راحتی در بین مزارع زعفران ما می چرخند و از زعفران کاران ما می خواهند که نوعی زعفران خاص مخصوص آنها تولیدکنند، این اقدام ساختار طبیعی زعفران ایران را به هم می زند. اما در این موضع ضعف داریم و حتی به چنین اقدامی اعتراض هم نمی کنیم!