سایت باشگاه خبرنگاران / ۱۴۰۴/۱۱/۱۱

اسلام؛ دینی که زیبایی را دوست دارد

اسلام زیبایی‌دوستی را نیازی فطری می‌داند و آن را بخشی جدایی‌ناپذیر از حیات معنوی انسان معرفی می‌کند.
اسلام؛ دینی که زیبایی را دوست دارد

باشگاه خبرنگاران جوان - اندیشمندان مسلمان از گذشته تاکنون با تکیه بر آیات و روایات، نکات مهم و ارزشمندی در حوزه زیبایی شناسی اسلامی بیان کرده‌اند. این نوشته بر آنست تا بر مبنای اندیشه اسلامی، حقیقت و خاستگاه زیبایی را بازخوانی نموده و به گوشه‌ای از مباحث زیبایی شناسی اسلامی بپردازد.

فطری بودن زیبایی در زیبایی شناسی اسلامی

نخستین نکته برجسته در زیبایی شناسی اسلامی، فطری بودن گرایش به زیبایی همانند فطری بودن دین و خداشناسی در انسانهاست. زیباخواهی و زیباجویی از نیاز‌های فطری انسان است و نمی‌توان آن را بدون پاسخ گذاشت. درک و دریافت زیبایی در کنار دریافت حقیقت، از نیاز‌های اولیه معنوی انسان است.  بر اساس زیبایی شناسی اسلامی، روح انسان بدون دریافت زیبایی نمی‌تواند در این دنیا آرام بگیرد و دوام بیاورد. همانطور که زندگی مادی بدون غذا و … ناممکن می‌شود، حیات معنوی نیز بدون درک حقیقت و دریافت زیبایی از دست می‌رود.

اندیشمندان مسلمان بر مبنای نظریه زیبایی شناسی اسلامی معتقدند گرچه می‌توان روح انسان را فریفت و به جای زیبایی، چیزی دیگر را به آن نشان داد، ولی نمی‌توان او را از زیباجویی، زیباخواهی و زیباپسندی بازداشت؛ چنانکه نیاز به پرستش را نمی‌توان بی پاسخ گذاشت. در همه دوران زندگی بشر، گروه‌های بزرگی فریب خورده، به جای خدا چیز دیگری را پرستیده‌اند؛ ولی هیچ جامعه یا جماعتی را نمی‌یابیم که پرستش را به طور کلی ترک کرده باشند.

این ویژگی خواسته‌ها و گرایش‌های فطری انسان است که می‌توان آنها را فریفت، تحریف کرد و به آنها پاسخ ناشایست داد؛ ولی نمی‌توان بی پاسخشان گذاشت. زیبایی تنها حسی خاص را در ما اشباع نمی‌کند، چنانکه مثلا آب خوردن تشنگی را، بلکه راهی است برای دریافت کمال. با دقت در یک اثر زیبای آفرینش انسان همگام با اشباع حس زیباجویی خود به دریافت کمال نیز می‌رسد.

تلاش شیطان برای انحراف حس زیبایی شناختی

همانطور که بیان شد در چهارچوب زیبایی شناسی اسلامی، گرایش به زیبایی امری فطری تلقی می‌شود. به همین دلیل، زیبایی شناسی از مؤثرترین سامانه‌های ادراکی انسان در رویارویی با جهان خارج است. یکی از اقدامات شیطان برای گمراهی انسان، ایجاد انحراف در گرایشات زیبایی شناختی انسان است.  اندیشه‌های انسان در بسیاری از موارد، همراه احساسات است؛ حتی در برخی از بنیادی ترین، خشک‌ترین و بی روح‌ترین مقوله‌های معرفتی، ذائقه زیبایی شناسی موجب گزینش یک گونه معرفت می‌شود. در حقیقت طبق دیدگاه زیبایی شناسی اسلامی، میل به زیبایی افزون بر اینکه سرچشمه شکل گیری هنر است، خاستگاه برخی گزاره‌های اخلاقی نیز به شمار می‌رود. به بیان دیگر، حوزه زیبایی شناسی چنان گسترده است که از امور محسوس فراتر می‌رود و امور معنوی را نیز در بر می‌گیرد.

حفظ و صیانت از بینش فطری زیبایی شناختی انسانی و توجه به زیبایی واقعی بر مبنای زیبایی شناسی اسلامی می‌تواند انسان را در دریافت معارف صحیح و موضع گیری رفتاری درست کمک کند. با آگاهی از این تأثیر و کارایی است که گفتمان مدرن بر خلاف زیبایی شناسی اسلامی می‌کوشد زیبایی را از حوزه عقل به حیطه نفس بکشاند و با تردستی امر مطبوع را که بر میل و هوس دلالت دارد و پیرو حواس و تجارب زیستی انسانهاست به جای آن بنشاند و تقلیل جویانه آن را به چیزی که برای نفس ما خوشایند است تعریف کند.

در زیبایی شناسی اسلامی، گرایش انسان به زیبایی بر پایه عقل شکل می‌گیرد. خداوند بار‌ها در آیات قرآن به انسان هشدار می‌دهد که شیطان امر نازیبا را چنان در نظر آدمی آراسته و زیبا جلوه می‌دهد، که انسان فریب خورده و در عمل خود دچار خطا می‌شود. شیطان عمل زشت کافران را برای آنان زیبا جلوه می‌دهد و فطرت زیبایی خواهی آنها را دچار انحراف می‌سازد؛ قرآن در این باره میفرماید: «تَاللَّهِ لَقَدْ أَرْسَلْنَا إِلَیٰ أُمَمٍ مِنْ قَبْلِکَ فَزَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطَانُ أَعْمَالَهُمْ فَهُوَ وَلِیُّهُمُ الْیَوْمَ وَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ؛ به خدا سوگند، به سوی امّت‌های پیش از تو پیامبرانی فرستادیم؛ امّا شیطان اعمال آنها را در نظرشان آراست؛ و امروز او ولیّ و سرپرستشان است؛ و در سرای آخرت مجازات دردناکی برای آنهاست!» در آیه دیگری خداوند میفرماید: «کذلک زُیِّنَ لِلْکَافِرِینَ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ؛ بدینسان برای کافران آنچه می‌کردند آراسته شده است.»

شیطان تا آنجا پیش می‌رود که حتی قتل فرزند را نیز به عنوان عملی زیبا جلوه گر می‌سازد: «وَ کَذَٰلِکَ زَیَّنَ لِکَثِیرٍ مِنَ الْمُشْرِکِینَ قَتْلَ أَوْلَادِهِمْ؛ و اینگونه معبود‌های آنها، قتل فرزندانشان را در نظر بسیاری از آنها زیبا جلوه دادند.»

بنابراین یکی از نتایج توجه به زیبایی شناسی اسلامی، جلوگیری از انحراف انسان و رهایی از دام‌های شیطان است. شیطان با آراستن باطل مانع هدایت انسان می‌شود؛ قرآن در توصیف قوم سبا از زبان هدهد میفرماید: «وَجَدتُهَا وَ قَوْمَهَا یَسْجُدُونَ لِلشَّمْسِ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ زَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطَانُ أَعْمَالَهُمْ فَصَدَّهُمْ عَنِ السَّبِیلِ فَهُمْ لَا یَهْتَدُونَ؛  و و قومش را دیدم که برای خورشید سجده می‌کنند نه برای خدا؛ و شیطان اعمالشان را در نظرشان جلوه داده، و آنها را از راه حق بازداشته؛ از این رو هدایت نمی‌شوند.»

بنابراین اصلی‌ترین ثمره اصلاح حس زیبایی شناختی، هدایت و رهایی از اضلال شیطان می‌باشد که این امر در پرتو آموزه‌های زیبایی شناسی اسلامی محقق خواهد شد.

معیارهای زیبایی در زیبایی شناسی اسلامی

پس از آنکه روشن شد شیطان با فریبکاری حس زیبایی شناسی، انسان را دچار اختلال می‌کند، اکنون به موضوع معیار و ملاک زیبایی از منظر زیبایی شناسی اسلامی می‌پردازیم. دیدگاه‌هایی که درباره ملاک زیبایی اظهار شده با وجود فراوانی و تنوع در دو دسته کلی قرار می‌گیرند: یک دسته آنها که معیار زیبایی را در نفس آدمی جست‌و‌جو می‌کنند و دسته دیگر که در ذات چیز زیبا به دنبال آن می‌گردند؛ بنابراین هر معیار و ملاکی برای زیبایی تعیین شده یا در ذات شیء زیباست و یا در نفس ناظر آن.

از معیار‌های دسته اول که در نوشته‌های صاحبان اندیشه به چشم می‌آید. منفعت، میل، لذت و عادت را می‌توان برشمرد. منظور از منفعت این است که یکی از نیاز‌های آدمی را پاسخ دهد. به همین دلیل برخی فیلسوفان ـ بدون اشاره به منفعت ـ نیاز انسان را ملاک زیبایی دانسته‌اند. ویل دورانت شماری از فیلسوفان را نام برده که عادت یا لذت را ملاک زیبایی دانسته‌اند. از نگاه کانت، امر زیبا آن است که انسان را متلذذ می‌سازد، بدون اینکه هیچگونه ارتباطی با میل و شهوت داشته باشد.

از معیار‌های دسته دوم تناسب و کمال شاخص‌ترین معیار‌ها هستند. ارسطو و قاضی سعید قمی نظم و تناسب را برای پیدایش زیبایی ضروری دانسته‌اند. ارسطو نظم، تقارن و تعین را ویژگی اصلی زیبایی شمرده و کشف آن را به عهده ریاضیات نهاده است.

نظریه تناسب در میان طرفداران نظریه زیبایی شناسی اسلامی طرفدار چشمگیری جز قاضی سعید قمی ندارد و بیشتر در اروپا به آن توجه شده است. بیشتر اندیشوران مسلمان از «کمال» به عنوان معیار حقیقی زیبایی در زیبایی شناسی اسلامی نام برده‌اند. طبق این دیدگاه، زیبایی هر چیزی به این است که به بالاترین مرتبه کمال خود برسد؛ در این صورت، به نهایت زیبایی می‌رسد؛ و گرنه به مقدار کمالاتی که دست یافته، زیباست.

فارابی براساس زیبایی شناسی اسلامی در تعریف زیبایی می‌نویسد: «زیبایی و فروغ و زینت در هر موجودی آن است که برترین مرتبه وجودش پدید آید و به کمال نهایی اش برسد.»

ابن سینا نیز نوشته است: «جمال و فروغ هر چیزی آن است که به صورتی باشد که برای او کمال است.»

علامه طباطبایی، کوشیده تناسب را به گونه‌ای تفسیر کند که با معیار کمال جمع شده از هر دو یک معیار جامع به دست آید؛ به همین دلیل در تعریف زیبایی نوشته است: «[زیبایی]عبارتست از توافق اجزا و تناسب آنها با یکدیگر به گونه‌ای که مجموعه برای رسیدن به کمال خویش مجهز و آماده باشد؛ به گونه‌ای که تجهیز و آمادگی بهتر و کامل‌تر از آن قابل تصور نباشد.»

بنابراین در زیبایی شناسی اسلامی برای تشخیص زشت از زیبا باید به کمال هر چیز توجه کرد. از آنجا که کمال انسان در عمل به آموزه‌های اخلاقی و پرستش خدای یگانه است، پس زیباترین حالت انسان نیز حالتی است که در آن به دستورات الهی عمل کرده و معبود حقیقی اش را می‌پرستد؛ اما باید توجه داشت که شیطان با ارائه معیار‌های دروغین، چون لذت و منفعت زودگذر دنیایی، انسان را از چهارچوب زیبایی شناسی اسلامی و فطری خارج کرده به مسیر باطل منحرف می‌سازد.

خاستگاه زیبایی در زیبایی شناسی اسلامی

مسئله‌ای دیگری که باید آن را بر اساس زیبایی شناسی اسلامی بررسی کنیم، خاستگاه و منشأ زیبایی است. آیا سرچشمه زیبایی هر چیز در خود اوست یا نفس انسانی است که زیبایی را به او می‌بخشد یا حقیقتی در خارج از نفس ناظر و شیء زیبا خاستگاه زیبایی است؟

کسی را نیافتیم که بر مبنای زیبایی شناسی اسلامی پاسخ نخست را پذیرفته و باور داشته باشد زیبایی خاستگاه درونی دارد. حتی آنان که زیبایی را با معیار‌های درونی مانند تناسب می‌شناسند، زیبایی را درونی نمی‌دانند؛ چون پرسش از کجا آمده درباره آن معیار‌ها نیز مطرح می‌شود.

بر اساس زیبایی شناسی اسلامی، زیبایی بدون شک سرچشمه بیرونی دارد؛ اندیشوران مسلمان بر خلاف کسانی که زیبایی را تجسم یا وعده لذت می‌دانند، بر این باورند که زیبا از لذیذ برتر است. به همین خاطر نیز عشق را یا متأخر از درک جمال می‌دانند، چنانکه شیخ الرئیس می‌نویسد: در حقیقت عشق چیزی نیست جز نیکو شمردن زیبایی یا حاصل تصور جمال، نه موجب پیدایش آن.

بر اساس این دیدگاه، زیبایی نه امری درونی است نه محصول ذهن آدمی. نمی‌تواند امر درونی باشد؛ زیرا هر چیزی پیش از آنکه زیبایی را به خود عطا کند، یا زیبا است با زیبا نیست. در صورت نخست اعطای زیبایی معنا ندارد، چون تحصیل حاصل است و در صورت دوم امکان ندارد؛ زیرا فاقد شی نمی‌تواند مُعطِی (اعطاء کننده) آن باشد؛ به عبارت دیگر، هر حقیقتی تنها توسط موجودی به دیگری اعطا می‌شود که خود دارای آن حقیقت باشد و آنکه خود از چیزی محروم است، نمی‌تواند از آن به دیگران ببخشد. بر طبق زیبایی شناسی اسلامی، زیبایی محصول ذهن آدمی هم نیست، چون زیبایی حقیقتی خارجی است و ذهن انسان بر بیش از اعتبار و ساختن وجود ذهنی توانایی ندارد؛ بنابراین بر اساس دیدگاه زیبایی شناسی اسلامی، زیبایی نه از ذات شیء زیبا و نه از نفس مدرِک زیبایی، بلکه برآمده از منشای خارجی است. از سویی دانستیم که کسی که از چیزی محروم است نمی‌تواند از آن به دیگران ببخشد. پس مُعطِی زیبایی باید خود زیباترین زیبا‌ها و بلکه جمیل مطلق باشد و جمال خداوند متعال برترین جمال است. بر این اساس از دیگاه فلسفه اسلامی، حق تعالی سرچشمه هر جمال و منبع هر حسن و نظام است و زیبایی همه اشیاء برگرفته از جمال اوست.

قرآن کریم در آیات فراوانی به این اصل مهم در زیبایی شناسی اسلامی پرداخته و از جمال پردازی خداوند متعال در صحنه طبیعت و عالم آفرینش سخن به میان آورده است. از جمله میفرماید: «اِنَّا زَینَّا السَّمَاء الدُّنْیا بِزِینَهٍ الْکوَاکبِ؛ ما آسمان این دنیا را به زیور اختران آراستیم.»

در آیه دیگر خداوند به زیبایی رنگ‌ها و نقش خداوند در آفرینش این همه زیبایی اشاره کرده، میفرماید: «ألَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ ثَمَرَاتٍ مُخْتَلِفًا أَلْوَانُهَا وَ مِنَ الْجِبَالِ جُدَدٌ بِیضٌ وَ حُمْرٌ مُخْتَلِفٌ أَلْوَانُهَا وَ غَرَابِیبُ سُودٌ؛ وَ مِنَ النَّاسِ وَ الدَّوَابِّ وَ الْأَنْعَامِ مُخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ کَذَٰلِکَ إِنَّمَا یَخْشَی اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ إِنَّ اللَّهَ عَزِیزٌ غَفُورٌ؛  آیا ندیدی خداوند از آسمان آبی فرو فرستاد که بوسیله آن میوه‌هایی به رنگ‌های گوناگون از زمین خارج ساختیم و از کوه‌ها نیز به لطف پروردگار راه‌هایی آفریده شده سفید و سرخ و به رنگ‌های مختلف و گاه به رنگ کاملاً سیاه؛ و از انسان‌ها و جنبندگان و چهار پایان انواعی با رنگ‌های مختلف آفریدیم، آری آفرینش جهان با عظمت چنین است؛ و تنها از میان بندگان او، دانشمندان خدا ترسند؛ خداوند توانا و آمرزنده است.»

اشاره به رنگ‌های گوناگون آفریده‌ها در این آیه کریمه هر چند می‌تواند مقاصد زیادی داشته باشد، بی توجه به موضوع زیبایی و جمال پردازی خداوند متعال نیست. این آیه کریمه صفحه‌ای زیبا از کتاب بزرگ آفرینش را پیش روی ما می‌گشاید که در آن به تنوع موجودات بی جان و چهره‌های گوناگون و زیبای حیات در جهان نبات و حیوان و انسان توجه شده است. ناظر به این صفحه حیرت می‌کند که چگونه خداوند از آب بی رنگ صد هزاران رنگ پدید آورده و از عناصر معین و محدود، موجودات کاملاً متنوع که هر یک از دیگری زیباتر است آفریده است.

این آیه کریمه ما را دعوت می‌کند که بر روی زمین تنها به یک موضوع ـ یعنی رنگ‌ها توجه کنیم رنگ میوه ها، رنگ انسانها، رنگ حیوانات و رنگ کوه ها. این توجه انسان را در برابر نمایشگاهی بزرگ از رنگ قرار می‌دهد که همه کره زمین را فرا گرفته است. نمایشگاهی است شگفت و زیبا که قرآن کریم پیش روی انسان گشوده است. این جلب توجه بیش و پیش از آنکه به رنگ‌ها باشد، به قدرت جمال آفرینی است که این همه شگفتی را ایجاد کرده است.

در روایاتی که از پیشوایان معصوم به دست ما رسیده نیز با بیان‌های روشنی به این اصل زیبایی شناسی اسلامی اشاره شده و از زیبایی جمال دوستی و جمال پردازی خداوند متعال سخن به میان آمده است:

رسول خدا (ص) میفرماید: «إِنَّ اَللَّهَ جَمِیلٌ یُحِبُّ اَلْجَمَالَ؛ خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد.» مشابه همین کلام با اضافاتی از امیرالمومنین (ع) نیز نقل شده است: «إِنَّ اَللَّهَ جَمِیلٌ یُحِبُّ اَلْجَمَالَ وَ یُحِبُّ أَنْ یَرَی أَثَرَ نِعْمَتِهِ عَلَی عَبْدِهِ؛ خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد و دوست دارد اثر نعمتش را در زندگی بنده اش ببیند.»

منظور از جمله آخر، این است که خداوند متعال دوست دارد بنده با استفاده از نعمتی که خدا به او بخشیده، خود را بیاراید و لباس زیبا بپوشد. این توضیح را از حدیثی که از امام صادق (ع) نقل شده، استفاده می‌کنیم که میفرماید: «أَنَّ اَللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی یُحِبُّ اَلْجَمَالَ وَ اَلتَّجَمُّلَ وَ یُبْغِضُ اَلْبُؤْسَ وَ اَلتَّبَاؤُسَ وَ أَنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یُبْغِضُ مِنَ اَلرِّجَالِ اَلْقَاذُورَهَ وَ أَنَّهُ إِذَا أَنْعَمَ عَلَی عَبْدِهِ نِعْمَهً أَحَبَّ أَنْ یَرَی أَثَرَ تِلْکَ اَلنِّعْمَهِ؛ خداوند متعال زیبایی و زیباسازی را دوست دارد و از ظاهرسازی فقیرانه بدش می‌آید و انسان‌های کثیف را دوست ندارد. خدا وقتی نعمتی به بنده‌ای می‌دهد. دوست دارد اثر آن دیده شود.»

بر اساس این روایات می‌توان گفت که بهره مندی از زیبایی و توجه به آراستگی، یکی از اصول اساسی در زیبایی شناسی اسلامی است و برخلاف آنچه گمان می‌شود، اسلام هرگز با زیبایی مخالف نیست. در روایت است که امام حسن مجتبی (ع) وقتی برای نماز برمیخاست، بهترین لباسهایش را می‌پوشید. وقتی در این باره از او پرسیدند، فرمود: «إِنَّ اَللَّهَ تَعَالَی جَمِیلٌ یُحِبُّ اَلْجَمَالَ، فَأَتَجَمَّلُ لِرَبِّی: خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد. من هم خودم را برای پروردگارم زیبا می‌سازم.» آنگاه این آیه را تلاوت کرد: «خُذُوا زِینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِدٍ؛  زینت خود را به هنگام هر نمازی برگیرید.»

این روایت نشان می‌دهد که در زیبایی شناسی اسلامی، توجه به زیبایی و آراستگی ظاهر، امری پسندیده و نیکو می‌باشد. در قرآن کریم نیز به این موضوع توجه شده؛ برای مطالعه بیشتر می‌توانید به مقاله زیبایی و آراستگی ظاهری از دیدگاه قرآن کریم مراجعه فرمایید.

نتیجه گیری

بر اساس زیبایی شناسی اسلامی، گرایش به زیبایی امری فطری است، اما شیطان همواره تلاش می‌کند تا با ایجاد خلل در فطرت زیباجویی انسان، مصادیق نادرست و منحرفی از زیبایی را به انسان معرفی کند و او را از مسیر الهی گمراه سازد. مهمترین معیار زیبایی در دیدگاه زیبایی شناسی اسلامی، کمال است. بر اساس زیبایی شناسی اسلامی، از آنجا که خداوند واجد تمام کمالات است، خاستگاه زیبایی نیز اوست.

منبع: خبر آنلاین




شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۵ - 6 June 2026
پشت‌پرده سقوط آزاد شمشیربازی ایران
سایت آخرین خبر

پشت‌پرده سقوط آزاد شمشیربازی ایران

ورزش 3/پشت پرده سقوط آزاد شمشیربازی ایران ما را در کانال تلگرامی «کانال ورزش» دنبال کنید بازار
بورس پس از جنگ؛ صعود واقعی یا سراب آتش‌بس؟
سایت نورنیوز

بورس پس از جنگ؛ صعود واقعی یا سراب آتش‌بس؟

بازار سرمایه پس از تعطیلی در جنگ 40 روزه در شرایطی فعالیت خود را از سر گرفت که اقتصاد ایران هنوز زیر سایه نااطمینانی، آسیب‌های جنگ و ابهام در مذاکرات قرار دارد. آیا جهش اخیر بازار نشانه بازگشت اعتماد است یا تنها واکنشی هیجانی به توقف موقت بحران؟
آغاز عصر جدید؛ چهار قدرتی که آینده جهان را می‌سازند
سایت اکوایران

آغاز عصر جدید؛ چهار قدرتی که آینده جهان را می‌سازند

اکوایران: بر پایه چهار معیار منابع، برد نفوذ، اعتبار و جایگاه و تاب‌آوری، می‌توان از چهار کشور ایالات متحد، بریتانیا چین، روسیه به‌عنوان قدرت‌های بزرگ نام برد. هرچند فرانسه و هند هم قدرت‌های مطرحی به‌شمار می‌روند که به‌سادگی نمی‌توان آن‌ها را کنار نهاد.
سایت آخرین خبر

تصویر جدید منتشر شده از مهندس میرحسین موسوی در بیمارستان قلب

چرا ایران در مصر این‌چنین پررنگ است؟
سایت رکنا

چرا ایران در مصر این‌چنین پررنگ است؟

*اکونومیست* **نیکلاس پلهام – خبرنگار خاورمیانه**
گذار از امنیتی‌سازی ایران به تمدنی‌سازی تهدید - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

گذار از امنیتی‌سازی ایران به تمدنی‌سازی تهدید - دیپلماسی ایرانی

رضا معصومی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: ناسیونالیسم مسیحی، برخلاف رویکردهای کلاسیک واقع‌گرایانه، سیاست خارجی را تنها عرصه تأمین منافع ملی تلقی نمی‌کند، بلکه...
ساواک، بازگشت به کانون مناقشه؛ گزارش گاردین درباره رسوایی اخیر پیرامون رضا پهلوی
سایت عصرایران

ساواک، بازگشت به کانون مناقشه؛ گزارش گاردین درباره رسوایی اخیر پیرامون رضا پهلوی

تصویر رژه با آرم ساواک در یکی از شهرهای آلمان سرانجام رضا پهلوی را واداشت این رفتارها را محکوم کند، ولی منتقدان معتقدند دیرهنگام بوده و نتوانسته نگرانی‌ها در...
         
چهار قدرت، یک جهان؛ مدعیان واقعی نظم بین‌الملل کدام کشورها هستند؟
سایت تجارت نیوز

چهار قدرت، یک جهان؛ مدعیان واقعی نظم بین‌الملل کدام کشورها هستند؟

فارین پالسی با بررسی معیارهای قدرت، نفوذ جهانی، اعتبار بین‌المللی و تاب‌آوری، استدلال می‌کند که در جهان امروز تنها آمریکا، چین، روسیه و بریتانیا را می‌توان قدرت‌های بزرگ واقعی دانست و جایگاه کشورهایی مانند فرانسه، هند، آلمان و ژاپن همچنان محل بحث است.
فرشاد مومنی: پایبندی عملی به مردم به‌عنوان صاحبان حق، رمز موفقیت سال‌های ابتدایی انقلاب بود / چاره مشکلات پس از جنگ، رهاسازی اقتصاد نیست
سایت جماران

فرشاد مومنی: پایبندی عملی به مردم به‌عنوان صاحبان حق، رمز موفقیت سال‌های ابتدایی انقلاب بود / چاره مشکلات پس از جنگ، رهاسازی …

شهید بهشتی تاکید داشتند که باید در عمل دید که اگر حکومتی خواهان توسعه است، آیا مردم را صاحبان اصلی حق می‌داند یا خیر! بارها با حکومتگران، به‌ویژه در همین دولت فعلی، این مسئله را مطرح کرده‌ام و به آنها گفته‌ام که شما سیاست‌های تورم‌زای طاقت‌سوز و کمرشکن را به مردم تحمیل می‌کنید، سپس اعلام می‌کنید که ماهانه …
گزارش ویژه/ دروازه‌بان‌های ایران در تاریخ جام‌های جهانی؛ بی‌رقیب مثل بیرانوند!
سایت فوتبالی

گزارش ویژه/ دروازه‌بان‌های ایران در تاریخ جام‌های جهانی؛ بی‌رقیب مثل بیرانوند!

پایگاه خبری فوتبالی- در طی شش دوره حضور در جام‌های جهانی، هفت دروازه‌بان برای تیم ملی به میدان رفته اند.به گزارش فوتبالی، ایران در طی آینده چند روز آینده برای هفتمین بار در جام جهانی شرکت خواهد کرد. در طی شش دوره گذشته، بازیکنان مختلفی در ترکیب تیم ملی به میدان رفتند و افتخار حضور در بزرگترین آوردگاه …
ادعای ترامپ درباره احتمال ازسرگیری جنگ علیه ایران در صورت کشته شدن نیروهای آمریکایی: این می‌تواند دلیل خوبی باشد / اعزام نیرو برای تصاحب ذخایر اورانیوم ایران؟ من نمی‌خواهم جیمی کارتر باشم؛ اورانیوم ایران دفن شده / بعد از ایران، به کوبا می‌رسیم / ورود وزیر کشور پاکستان به تهران و دیدار با همتای ایرانی خود
سایت انتخاب

ادعای ترامپ درباره احتمال ازسرگیری جنگ علیه ایران در صورت کشته شدن نیروهای آمریکایی: این می‌تواند دلیل خوبی باشد / اعزام …

آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز پنجاه و نهم شده که وزیر کشور پاکستان برای پیشبرد مذاکرات بار دیگر به تهران سفر کرده است. همزمان، ترامپ تلویحا اعزام نیرو برای تصاحب اورانیوم غنی شده ایران را رد کرده، اما در عین حال ادعا کرده که کشته شدن نیرو‌های آمریکایی می‌تواند دلیل خوبی برای ازسرگیری جنگ …
کنترل تنگه هرمز خلأ تضعیف نیرو‌های نیابتی را برای ایران پر می‌کند/ «جمهوری اسلامی جدیدِ» ملی گرا و مقتدری ظهور کرده است
سایت تابناک

کنترل تنگه هرمز خلأ تضعیف نیرو‌های نیابتی را برای ایران پر می‌کند/ «جمهوری اسلامی جدیدِ» ملی گرا و مقتدری ظهور کرده است

در آینده، کنترل تنگه هرمز، بدون شک یک نقطه خفگی حیاتی اقتصادی جهانی، به عنوان یک اهرم اقتصادی و بازدارنده در برابر حملات آینده برای تهران عمل خواهد کرد.
لبنان؛ برگ برنده جدید ایران در مذاکره با آمریکا؟ | یک واقعیتِ راهبردی نهفته در میانه دو روایت از توقف حملات در لبنان
سایت اقتصادنیوز

لبنان؛ برگ برنده جدید ایران در مذاکره با آمریکا؟ | یک واقعیتِ راهبردی نهفته در میانه دو روایت از توقف حملات در لبنان

اقتصادنیوز: کمی پس از آنکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز دوشنبه دستور حمله به مواضع حزب‌الله در حومه جنوبی بیروت را صادر کرد، دونالد ترامپ اعلام کرد اسرائیل و حزب‌الله بر سر توقف حملات به توافق رسیده‌اند. او در شبکه تروث سوشال نوشت: هیچ نیرویی به بیروت اعزام نخواهد شد.
۶ روایت از دردسرهای تامین اجتماعی | ترک فعل وزارت کار چطور بیمه‌ها را از پا درآورده است؟
سایت فراز

۶ روایت از دردسرهای تامین اجتماعی | ترک فعل وزارت کار چطور بیمه‌ها را از پا درآورده است؟

اخیرا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی نامه‌ای خطاب به وزرای اقتصاد و بهداشت، لایحه «اصلاح قانون تامین اجتماعی و ایجاد نظام جدید تامین اجتماعی» را جهت طی مر...
راهبرد جدید ایران پس از جنگ؛ جمهوری اسلامی تازه از دل جنگ متولد شد
سایت جهان صنعت نیوز

راهبرد جدید ایران پس از جنگ؛ جمهوری اسلامی تازه از دل جنگ متولد شد

جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، برخلاف انتظار اولیه برای فروپاشی جمهوری اسلامی، به بازسازی درونی ساختار قدرت در تهران و شکل‌گیری راهبردی تازه منجر شده است. بر اساس تحلیل ولی نصر، پژوهشگر ایرانی-آمریکایی و استاد دانشگاه جانز هاپکینز در مجله فارن افرز، ایران پس از تحمل حملات گسترده، نه‌تنها انسجام نهادی …
یک پیش‌بینی از آغاز حملات آمریکا و اسرائیل به ایران از پاییز / اسرائیل در جنگ با ایران از سلاح هسته‌ای استفاده خواهد کرد؟
سایت اعتماد آنلاین

یک پیش‌بینی از آغاز حملات آمریکا و اسرائیل به ایران از پاییز / اسرائیل در جنگ با ایران از سلاح هسته‌ای استفاده خواهد کرد؟

استاد دانشگاه در خصوص احتمال وقوع جنگی جدید بین ایران و ایالات متحده تأکید کرد: «از دید من درگیری تحت عنوان جنگ در پاییز دوباره از سر گرفته خواهد شد. فعلاً به شکل محدود درگیری وجود دارد و سپس در فصل پاییز و پس از برگزاری انتخابات کنگره و بازسازی زرادخانه آمریکا و البته با بهبود وضعیت آب و هوایی و در …
حداقل 10 سال زمان لازم است تا شرایط مسکن کشور عادی شود / نمی شود رانت خوار را حذف کرد و رانت  را نه / بحث پیمانکار چینی در کشور ما معنی ندارد/ همانطور که قبرخوابی داشتیم پیاده رو خوابی هم خواهیم داشت
سایت فرارو

حداقل 10 سال زمان لازم است تا شرایط مسکن کشور عادی شود / نمی شود رانت خوار را حذف کرد و رانت را نه / بحث پیمانکار چینی در …

بیت الله ستاریان، کارشناس حوزه مسکن و مدرس دانشگاه در برنامه کامنت فرارو گفت نمی شود رانت خوار را از کشور حذف کرد ولی رانت را نه. اقتصاد دولتی باعث ورشکستگی برخی صنایع شده است. صنایع حوزه مسکن حتی به اندازه 30 درصد ظرفیت واقعی خود کار نمی کنند. ما به حداقل یک میلیون واحد مسکونی در سال نیاز دارم اما سالانه …
         
عبور تورم نقطه‌به‌نقطه از ۸۳ درصد؛ اقتصاد ایران به کجا می‌رود؟
سایت اکوایران

عبور تورم نقطه‌به‌نقطه از ۸۳ درصد؛ اقتصاد ایران به کجا می‌رود؟

تورم اردیبهشت ۱۴۰۵ بار دیگر نشان داد که اقتصاد ایران وارد مرحله‌ای تازه از فشارهای قیمتی شده است. هرچند انتشار آمار تورم با بیش از یک هفته تأخیر انجام شد، اما ارقام منتشرشده واقعیتی را آشکار می‌کند که مردم ماه‌هاست آن را در زندگی روزمره خود لمس می‌کنند؛ افزایش مداوم قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید خانوارها.
درس‌های یک خاموشی دیجیتال طولانی؛ نسخه کارشناسان برای تاب‌آوری کسب‌وکارها/ کشور به برنامه مدیریت اینترنت در زمان بحران نیاز دارد
سایت سیتنا

درس‌های یک خاموشی دیجیتال طولانی؛ نسخه کارشناسان برای تاب‌آوری کسب‌وکارها/ کشور به برنامه مدیریت اینترنت در زمان بحران نیاز …

خاموشی ۸۸ روزه اینترنت بین‌الملل، بسیاری از کسب‌وکارهای ایرانی را با چالش‌هایی کم‌سابقه مواجه کرد؛ از اختلال در ارتباطات و کاهش درآمد گرفته تا توقف پروژه‌ها و تعدیل نیروها. حالا فعالان اقتصادی و کارشناسان بر این باورند که افزایش تاب‌آوری سازمانی، ایجاد زیرساخت‌های جایگزین، حمایت‌های مالی و تدوین قوانین …
سایت انتخاب

ببینید / تصاویری از سرریز شدن سد کارون ۴

گروسی: عربستان، برنامه هسته‌ای‌اش را پیش می‌برد/ جنگ علیه ایران، فشارهای مالی به ارتش آمریکا/ پس از سنا، مجلس نمایندگان به قطعنامه محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای مثبت داد/ خسارات به پایگاه آمریکایی علی‌السالم کویت +ویدیو
سایت دیدارنیوز

گروسی: عربستان، برنامه هسته‌ای‌اش را پیش می‌برد/ جنگ علیه ایران، فشارهای مالی به ارتش آمریکا/ پس از سنا، مجلس نمایندگان به …

در روز چهلم جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران، آتش بس دو هفته‌ای از بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ برقرار شد. روز شنبه ۲۲ فروردین، مذاکرات طولانی ایران و آمری...
         
سایت رکنا

سرنوشت تکاندهنده / عقد نوعروس را باطل کردند و رقیه 30 شب صیغه 3 مرد شد / دخترک به پلیس پناه برد

توافق اسرائیل و لبنان بر سر اجرای آتش‌بس/ توقف کامل حملات حزب‌الله شرط اصلی توافق
سایت دیدارنیوز

توافق اسرائیل و لبنان بر سر اجرای آتش‌بس/ توقف کامل حملات حزب‌الله شرط اصلی توافق

طبق بیانیه وزارت خارجه آمریکا، اجرای توافق میان اسرائیل و لبنان «منوط به توقف کامل» حملات حزب‌الله و همچنین تحقق چند شرط دیگر است.
اعتراض مدیرعامل خانه سینما به سانسور اظهاراتش در برنامه شهیدی‌فر: حضور من در این برنامه یک اشتباه پرهزینه بود / در صداوسیما، حقیقت باید از صافی سلیقه‌ها، مصلحت‌ها و ممیزی‌های همیشگی عبور کند / آقای شهیدی‌فر! مراقب خودتان باشید؛ در جایی که قیچی‌ها پیش از اندیشه به کار می‌افتند، احتیاط کمترین ضرورت است
سایت انتخاب

اعتراض مدیرعامل خانه سینما به سانسور اظهاراتش در برنامه شهیدی‌فر: حضور من در این برنامه یک اشتباه پرهزینه بود / در صداوسیما، …

همایون اسعدیان، کارگردان و مدیرعامل خانه سینما، در یادداشتی صریح، از نحوه پخش گفت‌وگوی خود در برنامه محمدرضا شهیدی‌فر انتقاد کرد.
پشت پرده گرانی شدید موبایل در بازار/ نگرانی فروشندگان از رکود معاملات
سایت اقتصادنیوز

پشت پرده گرانی شدید موبایل در بازار/ نگرانی فروشندگان از رکود معاملات

اقتصادنیوز: همزمان با کاهش واردات و افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، قیمت تلفن همراه در بازار روندی صعودی به خود گرفته است.
معاون اول پزشکیان: عده‌ای برای دولت اقتدار قائل نیستند، در حالی که اقتدار ملی در گرو اقتدار دولت است/ بازگشایی اینترنت تنها بخشی از مأموریت ستاد مذکور است
سایت روزنو

معاون اول پزشکیان: عده‌ای برای دولت اقتدار قائل نیستند، در حالی که اقتدار ملی در گرو اقتدار دولت است/ بازگشایی اینترنت تنها …

معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه ستاد ویژه ساماندهی و راهبری فضای مجازی برای موازی‌کاری تشکیل نشده است، گفت: اقتدار ملی در گرو اقتدار دولت است و بازگشایی اینترنت تنها بخشی از مأموریت ستاد فضای مجازی است.
شرایط جدید برای دریافت وام ازدواج و فرزندآوری / چه کسانی تسهیلات ۲۲۰ میلین تومانی دریافت می‌کنند؟
سایت اعتماد آنلاین

شرایط جدید برای دریافت وام ازدواج و فرزندآوری / چه کسانی تسهیلات ۲۲۰ میلین تومانی دریافت می‌کنند؟

بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی وام قرض‌الحسنه فرزندآوری در سال ۱۴۰۵ را به شبکه بانکی ابلاغ کرد که بر اساس آن، متقاضیان واجد شرایط می‌توانند بدون نیاز به سپرده‌گذاری و با کارمزد حداکثر چهار درصد، متناسب با تعداد فرزندان خود از ۴۴ تا ۲۲۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.
آفریقا برنده دو جنگ - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

آفریقا برنده دو جنگ - دیپلماسی ایرانی

جنگ در خلیج‌ فارس و انسداد تنگه هرمز بازار انرژی جهان را روزانه با کمبود هشت میلیون بشکه نفت و ۲۰ درصد گاز مایع طبیعی...
         
چرا نبیه بری مهم است؟ / راز ۴۰ سال ماندگاری در قدرت
سایت تابناک

چرا نبیه بری مهم است؟ / راز ۴۰ سال ماندگاری در قدرت

پرداختن به نبیه بری در این مقطع، صرفاً بازگشت به یک چهره قدیمی در سیاست لبنان نیست. مسئله این است که لبنان امروز در نقطه‌ای ایستاده که تقریباً هیچ بازیگر سیاسی به‌تنهایی توان «تعریف تعادل» ندارد، اما چند چهره محدود هنوز می‌توانند در لحظه‌های بحرانی نقش ترمز یا شتاب‌دهنده ایفا کنند. نبیه بری دقیقاً در …
طرح مجلس برای تنگه هرمز - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

طرح مجلس برای تنگه هرمز - دیپلماسی ایرانی

کوروش احمدی نوشت: در شرایطی که مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا و سرنوشت پیش‌نویس موجود مهم‌ترین تحول جاری است، هم‌زمان از اخبار مربوط به...
مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه پایان جنگ علیه ایران را تصویب کرد/ مشخص نیست سنا چه زمانی درباره مصوبه مجلس نمایندگان رای‌گیری خواهد کرد
سایت جماران

مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه پایان جنگ علیه ایران را تصویب کرد/ مشخص نیست سنا چه زمانی درباره مصوبه مجلس نمایندگان رای‌گیری …

مجلس نمایندگان آمریکا سرانجام چهارشنبه شب به وقت محلی، قطعنامه‌ای درباره اختیارات جنگی دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور تصویب کرد که هدف آن توقف حملات نظامی ایالات متحده علیه ایران است.
واعظی: مداخله در اتصال کامل اینترنت به افزایش نارضایتی عمومی منجر می‌شود | اقلیتی که بر طبل فیلترینگ می‌کوبند، از دشواری‌های مردم بی‌اطلاعند
سایت اقتصادنیوز

واعظی: مداخله در اتصال کامل اینترنت به افزایش نارضایتی عمومی منجر می‌شود | اقلیتی که بر طبل فیلترینگ می‌کوبند، از دشواری‌های …

اقتصادنیوز:محمود واعظی گفت: بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی پیشین، صرفاً یک مطالبه فنی یا اجرایی نیست، بلکه بخشی از بازسازی اعتماد عمومی، ارتقای کارآمدی حکمرانی دیجیتال و صیانت از حق دسترسی پایدار شهروندان به خدمات ارتباطی محسوب می‌شود.
ادعای رسانه سعودی: لبنان و اسرائیل به آتش‌بس دست یافتند / ادعای ترامپ درباره زمان توافق: اگر اتفاق بیفتد، ممکن است آخر هفته به نتیجه برسد / آن‌ها خیلی به امضای سند نزدیک هستند / دوست دارم موضوع لبنان را [از ایران] جدا کنم / معاون اندیشکده کوئینسی: ایران دیگر بازیِ «یک ضربه در مقابل یک ضربه» را کنار گذاشته؛ در برابر هر حمله «حداقل ۱/۵ برابر محکم‌تر» تلافی می‌کند
سایت انتخاب

ادعای رسانه سعودی: لبنان و اسرائیل به آتش‌بس دست یافتند / ادعای ترامپ درباره زمان توافق: اگر اتفاق بیفتد، ممکن است آخر هفته …

آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز پنجاه و هشتم شده که عباس عراقچی وزیر خارجه می‌گوید ما و آمریکایی‌ها در حال بررسی متونی هستیم که رد و بدل شده است و در حال کار بر روی فرمول نهایی هستیم. در همین حال، سخنگوی سپاه شلیک به ترمینال مسافربری کویت را تکذیب کرد و گفت: تخریب ترمینال مسافربری فرودگاه …
چگونه جنگ ایران زنجیره تأمین جهانی غذا را به‌هم ریخت؟ | اثر جنگ به خرده‌فروشی‌ها رسید | بحران‌ بزرگ‌تر در راه است اگر...
سایت اقتصادنیوز

چگونه جنگ ایران زنجیره تأمین جهانی غذا را به‌هم ریخت؟ | اثر جنگ به خرده‌فروشی‌ها رسید | بحران‌ بزرگ‌تر در راه است اگر...

اقتصادنیوز: جنگ ایران زنجیره تأمین جهانی غذا را وارد یکی از پرریسک‌ترین دوره‌های سال‌های اخیر کرده؛ از جهش هزینه کود و سوخت تا اختلال در حمل‌ونقل و بسته‌بندی، حالا فشار به‌صورت مستقیم به قیمت مواد غذایی در جهان منتقل شده است.
سیف: نباید یک امارات ارزی دیگر ایجاد کنیم | تکیه بر یک هاب ارزی ریسک بالایی دارد |با چندنرخی بودن ارز، فشار بر بازار ارز باقی می‌ماند
سایت اقتصادنیوز

سیف: نباید یک امارات ارزی دیگر ایجاد کنیم | تکیه بر یک هاب ارزی ریسک بالایی دارد |با چندنرخی بودن ارز، فشار بر بازار ارز …

اقتصادنیوز: ​تحولات رخ داده در اثر وقوع جنگ اخیر علیه ایران سبب شده است روابط اقتصادی ایران و کشورهای عربی به طور کلی و ایران و امارات در سطحی دیگر دستخوش تغییر شود.
سایت اکوایران

نصب سنگ مزار شهیدان لاریجانی

سایت ورزش ۳

ویدیو جالب و جدید والورده در اینستاگرام

سایت رکنا

6 سال اسارت غیر اخلاقی زن جوان و دختر کوچولویش در قفس پشت بام / پدرم مرا به یک مرد فروخت / یکبار فرار کردم حتی ازدواج کردم …

آقای صداوسیما ؛ تمام کنید این چرخه تولید گران‌ترین برنامه‌هایی که کسی نمی‌بیند
سایت عصرایران

آقای صداوسیما ؛ تمام کنید این چرخه تولید گران‌ترین برنامه‌هایی که کسی نمی‌بیند

نسلی که امروز 20 تا 35 ساله است، عملاً تلویزیون نگاه نمی‌کند، این نسل روی پلتفرم‌های خارجی، سریال‌هایی می‌بیند که هر اپیزود آن‌ها بیشتر از ده قسمت از بهترین...
ماجرای دیدارهای ۳ ساعته لاریجانی با پوتین/ چرا جمهوری اسلامی فرو نمی پاشد/ ماشین سمپاشی موساد نباشیم
سایت الف

ماجرای دیدارهای ۳ ساعته لاریجانی با پوتین/ چرا جمهوری اسلامی فرو نمی پاشد/ ماشین سمپاشی موساد نباشیم

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال‌کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند‌ ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی «الف» با رصد اخبار، رویدادهای مهم و همچنین تحلیل‌های صورت‌گرفته، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.
دارایی کاربران ایرانی پس از تحریم صرافی‌های رمزارزی چه می‌شود؟
روزنامه شرق

دارایی کاربران ایرانی پس از تحریم صرافی‌های رمزارزی چه می‌شود؟

تحریم چهار صرافی بزرگ رمزارزی ایران شاید در ظاهر یک اقدام دیگر از سوی دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) باشد، اما در لایه عمیق‌تر، این اتفاق یکی از مهم‌ترین آزمون‌های اعتماد در اقتصاد دیجیتال ایران است؛ اقتصادی که در سال‌های اخیر همزمان با تحریم‌های خارجی، محدودیت‌های داخلی، …
سایت خبرفوری

از هواپیمای غسل تعمید داده شده تا کاروان‌ موتوری عظیم | روش‌های عجیب و غریب بدرقه تیم‌ها به جام جهانی | تصاویر

سخنگوی سپاه: تخریب ترمینال مسافربری فرودگاه کویت ناشی از خطای سامانه‌های پاتریوت آمریکایی بوده/ قالیباف: دوران تهدید بی‌هزینه ایران به پایان رسیده؛ هر تجاوزی با پاسخ پشیمان کننده مواجه می‌شود/ ادعای وزیر خارجه آمریکا: دیگر حملات مداومی را در ایران انجام نمی‌دهیم؛ جنگ «خشم حماسی» تمام شده/ نتانیاهو: ترامپ معتقد است که مشکل غنی‌سازی با مذاکره حل می‌شود؛ باید به او فرصت داد
سایت انتخاب

سخنگوی سپاه: تخریب ترمینال مسافربری فرودگاه کویت ناشی از خطای سامانه‌های پاتریوت آمریکایی بوده/ قالیباف: دوران تهدید بی‌هزینه …

آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز پنجاه و هفتم شده که ترامپ خبر توقف مذاکرات با ایران را تکذیب کرد؛ روبیو، وزیر خارجه دولت او هم مدعی شد که توافق با ایران ممکن است تا هفته آینده انجام شود.
نروژ چگونه تاریخ‌ساز شد و بازار خودروهایش را 98 درصد برقی کرد؟ + نمودار
سایت تجارت نیوز

نروژ چگونه تاریخ‌ساز شد و بازار خودروهایش را 98 درصد برقی کرد؟ + نمودار

نروژ بار دیگر جایگاه خود را به عنوان پیشروترین کشور جهان در زمینه پذیرش خودروهای برقی تثبیت کرد. آمارهای جدید نشان می‌دهد که در ماه مه ۲۰۲۶، نزدیک به ۹۸ درصد خودروهای سواری جدید ثبت‌شده در این کشور تمام‌برقی بوده‌اند.
گزارش تحلیلی / بازار طلا فشرده شدن نوسانات و محدود شدن دامنه حرکت قیمت‌ها / طلا درگیر یک کشمکش مهم
سایت پول نیوز

گزارش تحلیلی / بازار طلا فشرده شدن نوسانات و محدود شدن دامنه حرکت قیمت‌ها / طلا درگیر یک کشمکش مهم

بازار طلا در روزهای اخیر نوسانات محدودی را تجربه کرده و همین مسئله نشان می‌دهد فلز زرد فعلاً درگیر یک کشمکش مهم شده است. طلا که معمولاً در برابر نااطمینانی‌های سیاسی و ژئوپلیتیکی واکنش مثبت نشان می‌دهد، این بار با مانع مهمی به نام دلار قوی روبه‌رو شده است. علت اصلی این وضعیت را باید در تداوم اختلافات …
تحریم نوبیتکس و یک ابهام بزرگ/ آیا دارایی کاربران در خطر است؟
سایت اقتصادآنلاین

تحریم نوبیتکس و یک ابهام بزرگ/ آیا دارایی کاربران در خطر است؟

تحریم صرافی رمزارز نوبیتکس از شب گذشته به یکی از مهم‌ترین اخبار بازار رمزارز ایران تبدیل شده است؛ خبری که بلافاصله سوالات زیادی را درباره امنیت دارایی کاربران و احتمال محدودیت در برداشت رمزارزها ایجاد کرد. اقتصادآنلاین جزئیات تازه‌ای از وضعیت دارایی‌ها، کیف‌پول‌های سرد و برنامه‌های نوبیتکس برای مدیریت …
جزئیات ۴ مرحله اجرایی توافق احتمالی تهران و واشنگتن
سایت فردا نیوز

جزئیات ۴ مرحله اجرایی توافق احتمالی تهران و واشنگتن

جنگ اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران، یکی از مهم‌ترین رخدادهای امنیتی و سیاسی سال‌های اخیر به شمار می‌رود؛ جنگی که به گفته بسیاری از تحلیلگران، صرفاً یک رویارویی نظامی نبود، بلکه ابعاد اجتماعی، سیاسی، امنیتی و راهبردی گسترده‌ای را دربر داشت.
عبده تبریزی: ذهنیت حاکم در جامعه به چپ گرایش دارد | جرأت و توان اجرای اصلاحات اقتصادی از بین رفته است | در زمان دولت احمدی‌نژاد ۲۵ هزار شعبه بانکی و موسسه مالی غیرقانونی ایجاد شده بود
سایت اقتصادنیوز

عبده تبریزی: ذهنیت حاکم در جامعه به چپ گرایش دارد | جرأت و توان اجرای اصلاحات اقتصادی از بین رفته است | در زمان دولت احمدی‌نژاد …

اقتصادنیوز: حسین عبده تبریزی، اقتصاددان، معتقد است «سیستم چندنرخی ارز، توزیع رانت و ورود گروه‌های نظامی به اقتصاد، ترکیبی ایجاد کرده است که هیچ‌یک نشانگر اقتصاد بازار واقعی نیست».
بانک مرکزی در دوراهی تورم و بقا؛ کدام مسیر عقلانی‌تر است؟
سایت اکوایران

بانک مرکزی در دوراهی تورم و بقا؛ کدام مسیر عقلانی‌تر است؟

در میانه یکی از پیچیده‌ترین مقاطع اقتصادی سال‌های اخیر، جایی که سایه جنگ، تحریم و اختلالات زنجیره تأمین به‌طور همزمان بر اقتصاد ایران سنگینی می‌کند، یک پرسش کلیدی بیش از هر زمان دیگری خودنمایی می‌کند: در چنین شرایطی، سیاست‌گذار پولی باید چه مسیری را انتخاب کند؟ آیا زمان اصلاحات ساختاری و شوک‌درمانی است …
سایت اکوایران

با توجه به افت قیمت خودرو کارکرده و صفر، خرید کدام منطقی‌تر است؟