
آقای دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری به سوالات زیر پاسخ داد:
از زمان آغاز طرح مبارزه با قاچاق کالا در حوزه لوازم یدکی چقدر شاهد کاهش قاچاق در این حوزه بوده ایم؟
دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز: موضوع قطعات و لوازم یدکی خودرو جزو اولویتهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. اولین سوال این است که آیا زیرساختها فراهم است تا به حوزه مقابله با قاچاق لوازم یدکی بپردازیم، پاسخ در اینجا بله است. زیرساختهای قانونی فراهم و آموزشها هم نیز ارائه شده است.
ممکن است از برخی از فعالین بپرسیم که آیا آموزش ارائه شده و یا اطلاعی از موجود دارند ممکن است آنها بگویند که اطلاعی ندارند. واقعیت این است که همه آموزشها انجام و زیرساختهای قانون ایجاد شده است.
ما در مورد کالایی صحبت میکنیم که نزدیک به ۱۱ و نیم میلیارد دلار حجم گردش مالی دارد که بیش از ۲ میلیارد آن قاچاق است.
آیا با زیرساختهایی که ایجاد شده، تغییر رفتاری صورت پذیرفته است؟
دهقانی نیا: با توجه به اراده منسجم و مصممی که در وزارت صمت شاهد هستیم و در سایر وزارتخانهها هم نیز تسری پیدا خواهد کرد، از ابتدای استقرار دولت تا کنون بیش از ۵۰ میلیون کد رهگیری صرفاً در لوازم قطعات یدکی صادر شده است.
ابزار برای تشخیص در اختیار مراجعه کننده و مخاطب قرار گرفته است. ۵۰ میلیون کد رهگیری که در این حوزه صادر شده نشانه برنامه ریزی است که برای ایجاد این زیرساخت انجام شده است. انتظار داریم بعد از هفته بعد که مهلت برای تولیدکنندگان تمام میشود و مقابله در سطح عرضه به عنوان گلوگاه شکل میگیرد قاعدتاً با کاهش قاچاق لوازم یدکی خودرو مواجه شویم.
باتری و کمک فنر کالاهای اولویت دار طبقه قطعات لوازم یدکی هستند و بقیه اقلام هم مشمول ۵۵ قلم میشوند و از ۱۵ مرداد به بعد آماج حملات مبارزه با قاچاق در سطح عرضه قرار خواهد گرفت.
چگونه می توان کالای اصل و تقلبی را با یکدیگر مقایسه کرد؟
دهقانی نیا: قطعا وقتی مردم برای خرید به سطح عرضه مراجعه میکنند، به این نکته توجه خواهند کرد که کالایی را تهیه میکنند که با سلامت خود و خانواده درگیر است همان طور که به وجه مورد نظر دقت می کنند. به موضوع سلامت و اصالت کالا هم باید دقت کنند. در کنار این موضوع این زیرساخت قانونی در اختیار مردم قرار گرفته تا اصالت کالا را احصا کنند. باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی